Vil du skrive her?

Jeg tar gjerne imot artikler skrevet av andre her og publiserer dem på bloggen min. Du kan skrive anonymt eller bruke ditt eget navn. Vil du være anonym må du bare skrive et «nick» du vil jeg skal bruke som artikkelforfatter. Tar helst imot skriverier som går på noe rundt temaene jeg har på bloggen her, men du trenger ikke nødvendigvis være enig med meg. Du må gjerne f.eks skrive om du har tanker om homofili, religion og livssyn, livets rariteter, sex og samliv, osv.. Jeg avviser derimot, krenkende innlegg, eller innlegg som er respektløse.

Teksten kan du sende til meg på mail: kjemo@online.no

10 Svar til “Vil du skrive her?

 1. jeg ville bare sende en liten email, for å si hei, og vil sende » noe mer» stoff senere en dag.
  e opprinnelig fra nordland, men har hatt Oslo som studie by, og jobbet her, og oppholdt borte fra nord, urbanisert meg ganske så vel, for å poengtere, Trivelig med denne tjenesten, bloggen du har, jeg er litt gammeldags, så dette er faktisk noen av de første ganger jeg er innom en blogg, ha en underbar kveld, dag.

  hei så lenge , og håper på kontakt så kunnet du jo lært meg litt om bloggi ng, eller no` sånt, heiiiaa! G L EN

 2. Jeg trenger noen råd om hvordan jeg skal leve etter Guds bud:

  1. Hver gang jeg brenner en okse som et offer, vet jeg at dette gir en duft som velbehager Herren (3.Mosebok 1/9). Problemet er naboene, jeg bor i blokk

  2. Hvis jeg ønsker å selge datteren min som slave (2. Mosebok 21/7). Med det prisnivået vi har i dag – hva mener dere er rett pris

  3. I 3. Mosebok 25/44 står det helt klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt i et nabo land. En venn av meg sier dette bare gjelder for svensker, og ikke dansker. Her trenger jeg litt hjelp – kan jeg eie dansker

  4. Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabatten. 2. Mosebok 35/2 er helt tydelig på at han skal drepes. Er jeg moralsk ansvarlig for å gjøre dette selv

  5. En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (3. Mosebok 11/10), så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig Hvem har rett

  6. I 3. Mosebok 21/20 står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg innrømmer at jeg er nærsynt og bruker briller. Må synet mitt være helt perfekt eller opererer vi med litt slingringsmonn her

  7. De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene og tar skjegget i kantene. Dette er tydelig en synd i følge 3. Mosebok 19/27. Hvordan bør de straffes

  8. Jeg har lest i 3. Mosebok 11/7-8 at jeg ikke må røre rester av en død gris, fordi det gjør meg uren. Kan jeg likevel spille fotball dersom jeg har hansker på

  9. Min onkel har gård. Han synder mot 3. Mosebok 19/19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre, fordi hun går med klær som er laget av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen for å steine ham (3. Mosebok 24/11-16) Er det ikke like greit å brenne de til døde i et familieselskap – slik vi pleier å gjøre med mennesker som ligger med sine slektninge (3.Mosebok 20/14)

  Jeg vet dere har gått i dybden på denne type problemstillinger. Jeg er sikker på at dere kan hjelpe meg.
  Takk for påminnelsen om at Guds ord er evig og uforanderlig

  Hilsen en undrende disippel, men ikke en tilbedende fan.

 3. Til Arne+Anders: Du har nok misforstått det fullstendig. En relasjon med Jesus innebærer ikke noe av disse forbudene og påbudene som er avskaffet.

 4. Hei!

  Dette er en ganske god og innholdsrik blogg du har. Jeg har lært noe allerede. Jeg er ateist. Det skal mye til å kunne overbevise meg. Men det vil frem til er at hvis jeg skulle vært kristen/religiøs, hadde jeg definitivt vært en unitarist. Det virker som om det plass til mangfold og kjærlighet (ikke slik som andre kristendommer: for dette, unntatt homofile). Jeg har nå fått positive holdninger om dere. Jeg er en ungdomspolitiker og kommer kanskje til å bruke unitarismen i politisk eller skolesammenheng.

  Takk for inspirasjon!

  Steven

 5. Hei Steven – og takk for gode og oppmuntrende ord 😉 Du sier noe som jeg veldig ofte blir møtt med både av kjente og ukjente. Unitarismen er noe de kan vedkjenne seg fordi de kan kjenne seg igjen i den og den er oppnåelig. Å ha respekt for andre, tolerere andre og gi hverandre frihet til å leve slik folk vil så lenge de ikke skader andre er faktisk ikke så vanskelig for vanlig folk. Det synes som at dette er verre for de konservative og fundamentalistene. Eller de som gjerne tror om seg selv at de sitter med selveste sannheten..

 6. Hei. Jeg er medlem av statskirken, men har over tid vært veldig i tvil om at jeg ønsker å være medlem av noe kirkesamfunn. Jeg ønsker ikke være medlem av en kirke som diskriminerer homofile, jeg vil ikke være bekjent av at min kirke fordekker overgrep mot barn og unge som er utøvd av kirkens representanter. Jeg vil ikke støtte en kirke som fordekker vold og mishandling i Guds navn. Jeg vil ikke være medlem av et samfunn der prester (som etter mitt syn skal være gode moralske eksempler i kirken) utnytter sin rolle mot svake mennesker (både seksuelt og økonomisk). Jeg har hatt nærkontakt med sistnevnte kategori prest, og har fått et sterkt behov for å markere min avmakt mot en Kirke som ser mellom fingrene på all nevnte oppførsel hos Kirkens menn/kvinner.
  Jeg ble veldig positivt overrasket i dag, da jeg fant dette om Unitarismen, og det traff meg midt i hjertet. Akkurat som Unitarismens ‘lære’, tror jeg at Jesus var et menneske med stor karisma og stor innflytelse på folk, og dermed ble han straffet for det. Musicalen «Jesus Christ Superstar» er nærliggende den Jesus jeg tror på! 🙂 Jeg tror også at Bibelen er menneskeskap, og at datidens lover og regler har utgangspunkt i datidens samfunn. De 10 bud er gode leveregler.
  Jeg har lenge følt at slik Kirken og andre kriste kirkesamfunn har hatt slik fokus på andre ting en Guddommeligheten, at jeg føler at disse har kommet i veien mellom meg og Gud. Jeg vil rett og slett ikke være medlem av menneskestyrte Gudsorganisasjoner. Jeg vil ikke føle at jeg er ukristelig fordi jeg ikke går i kirken eller fordi jeg ikke gir penger til kristne formål, fordi jeg ikke leser Bibelen, fordi jeg er ikke er gift med han jeg bor sammen med, fordi jeg er et vanlig menneske på godt og vondt. Jeg lever helst etter Kardemommeloven. Jeg ber til Gud, og jeg takker Gud hver dag for livet mitt. Jeg gir penger til de som trenger det – enten det er nevøen min eller Kreftsaken. Jeg tolererer og respekterer alle mennesker som ikke skader andre i sin vei i livet.
  Min gudstro er en sak mellom Gud og meg.
  Dette ble nesten et dårlig essay om meg selv. Men det var viktig for meg å oppdage Unitarismen. Jeg er der!

 7. Kjære Kristin 😉

  Høres veldig ut som du er der Unitarismen er.. ;-)) Det er som om jeg skulle skrevet det selv.
  Gudstro er en sak mellom Gud og meg! Ikke noe dårlig essay om deg – men jeg tror det er slik veldig mange mennesker har det i dag. Det er mennesker som ønsker å gjøre sitt beste for seg selv og for sine medmennesker. Og man kan faktisk ikke gjøre bedre enn sitt beste. Og prøver man bare så godt man klarer å være et godt menneske så er det godt nok – iallefall tenker vi Unitarer slik.

  Du er velkommen til oss!

 8. Hei. Kom tilfeldig over denne siden i min søken etter dikt, ord og utrykk. Du har samlet mange fantastiske ord her og jeg kommer stadig tilbake til denne siden. Og jeg låner og deler. Jeg oppdager stadig noe nytt og vakkert, strålende.

  Margot

 9. Tusen takk for godord Margot 😉 Det er hyggelig å få tilbakemeldinger. Kanskje du kan bidra med litt dikt du også? Da blir jeg glad!
  Klemmer og gode ønsker fra KJellemann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s