Jan Werner Danielsen

danielsen_jan_werner_.jpg 

Du var et stort menneske

Glemmer deg aldri!    R.I.P

Jan Werner Danielsen (født 10. april 1976 i Nord-Odal, død 28. september 2006 i Oslo) var en norsk sanger som opptrådte under artistnavnet Jan Werner. Han var særlig kjent for sine tolkninger av populære musikalslagere og sin stemme, som strakte seg over fire oktaver.

Jan Werner Danielsen ble født i Nord-Odal i 1976. Han debuterte fire år gammel, og fikk sin første platekontrakt da han var tolv. Mellom 1988 og 1993 sang han jevnlig med Hamar symfoniorkester. I 1992 fikk Jan Werner sin andre platekontrakt, og ble samtidig inkludert i planer for de kulturelle begivenhetene rundt OL på Lillehammer i 1994.

Danielsen slo igjennom som rikskjendis og artist i 1994. Han opptrådde under OL på Lillehammer og senere talent-konkurransen Talentiaden på NRK Fjernsynet. Samme år representerte han Norge under den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix sammen med Elisabeth Andreassen, der de fikk en sjetteplass.

Jan Werner debuterte som plateartist i 1995 med albumet All By Myself som solgte til gull. Inner Secrets, hans andre album, kom to år senere i 1997. Det solgte 14 000 eksemplarer og inneholdt noen selvskrevne komposisjoner. Det tredje, Music of the Night, kom i 1999 og hans fjerde, Singer of Songs (2003) er bestselgende med over 120 000 eksemplarer. Femte og siste album, Stronger, har fått utgivelsesdato 13. november 2006. Jan Werner har til sammen solgt over 800 000 plater og over 1 000 000 konsertbiletter.

Elisabeth Andreassen og Jan Werner fortsatte å samarbeide etter duetten under Melodi Grand Prix i 1994. Fra 1997 holdt de julekonserter over hele Norge, og spilte i sommeren 1999 inn et album i Uranienborg kirke, med utvalgte låter fra samme turné. Jan Werner Danielsen ble funnet død av sin manager i sin leilighet på Frogner i Oslo 29. september 2006. Dødsårsaken ble i obduksjonsrapporten fastslått å være hjertesvikt, trolig som følge av betennelse i bronkiene. Dette satte en stopp for rykter om at han hadde begått selvmord, en teori som hadde blitt forsterket av at politiet på et tidlig tidspunkt omtalte dødsfallet som en «personlig tragedie».

2 Svar til “Jan Werner Danielsen

  1. Enig med deg, Jan Werner hadde noe helt spesielt. Jeg er ikke spesielt interessert i musikken han synger egentlig, men han har det spesielle ved seg som gjør at man bare MÅ lytte. En håndfull andre sangere har det der: Tom Waits, Aretha Franklin, Bob Dylan, Kirsten Flagstad, Jussi Maria Callas. Masse andre folk synger vakkert og flott og alt, men har altså ikke DET.

  2. Det, å lytte til Jan Werner Danielsen gjør meg vemodig til sinns, Stemmen hans, utrolig vakker, tekstene, musikken, også det å tenke på , at han gikk bort altfor tidlig, bare 30 år gammel…gjør meg trist, samtidig som jeg elsker å lytte på han!…RIP… du som sang med en engels stemme allerede mens du levde .Hva annet er det å si? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s