SLANKEDAGBOK

hmm..  Denne siden liker jeg ikke..

Men jeg skal tvinge meg selv til å skrive her – selv om det går dårlig. Håper at flere kan bli med 😉

Min slanking starter som et nyttårsforsett. Her vil jeg skrive ned hva vekta viser (det trenger ikke dere gjøre hvis dere ikke vil) og hvilke bra ting jeg gjør (eks gå turer) Til jul fikk jeg skritteller og kanskje skriver jeg ned slike ting. Synes dog ikke det er det viktigste, men kanskje bra for å konkurrere med seg selv?

Jeg h å p e r jeg skal klare det. Mål? tja – 100 kg? Da må jeg ned 30… Men jeg tar en kilo om gangen…

Vel – har du lyst å bli med så heng på – hvis ikke så kan du jo følge med litt allikevel ;-)))

45 Svar til “SLANKEDAGBOK

 1. vel, så er startskuddet gått og jeg har startet slankingen. Ble egentlig litt skjev start fordi jeg fikk ikke veid meg fra morgningen slik som jeg hadde tenkt, men jeg har iallefall veid meg da og nålen stoppet på:

  1 2 8 , 2 kg..

  Jeg kjenner det gjør nesten vondt å skrive det for jeg har aldri veid så mye. Dvs jeg har veid mer enn dette også men det var jo nå i julen, da nålen stoppet på over 130.. Jeg har brukt noen dager nå på å «lande» slik at overgangen ikke skulle bli altfor stor – og det er vel derfor jeg har «gått ned» til 128. Jeg har også noen dager tatt vanndrivende tabletter. Egentlig ville jeg prøvd å faste noen dager – fordi jeg tror det er sunnt uansett – og også fordi det blir som en slags «markering». Men jeg har ikke noen oppskrift på hvordan man faster. Hvis det er noen som har det så ville jeg blitt takknemmelig.

  Jeg skal love meg selv å ikke veie meg for ofte og så skal jeg prøve å skrive ned tanker og det jeg har gjort bra her på dagboken..

  I dag ble det som sagt veldig skeiv start så i dag har jeg spist en halv baguette og «maula» rent svinekjøtt + drukket masse kaffe og vann.. De første dagene vil jeg prøve å drikke mest mulig og spise minst mulig og mest mulig rent kjøtt – ren fisk – ren kylling osv.. Eks frokost så kan jeg maule makrett i tomat, eller tunfisk feks..

  Vel, sikkert ikke riktig metode men jeg må gjøre det som er viktig for meg. Det er faktisk litt viktig for meg nå i begynnelsen at jeg kjenner at jeg sulter. Høres sikkert rart ut og mange vil vel endatil si at det er feil. Men jeg tror det er riktig for meg i starten til jeg kommer igang.,

 2. Ups! Hva gjør man når din bestekamerat vil overraske med Hamburder fra Bergbyes på første dagen av slankekuren min? Jeg spiste den! Med god samvittighet. Og aldri har pommes frites `n smakt så godt! hehe.. Men kameraten min var omtenksom nok å bestille kyllingburger da – selv om det nok utgjorde lite.

  Veide meg i dag tidlig og stoppet på 127, 6..

  Skal jo egentlig ikke veie meg så mye men klarer ikke la vær.
  I dag skal jeg rydde ned julen her inne så da blir jeg litt i aktivitet og så håper jeg å gå en tur i ettermiddag.

  Jeg gir meg selv et smiletegn. Jeg er flink tross alt 😉

 3. Dag 3: Vekten i dag stoppet på 126,2

  Jeg vet, jeg burde ikke veie meg så ofte 😉 men nå skylder jeg litt på at jeg skal skrive resultatet her på bloggen også…

  Og i starten så går man jo fort ned. Det er masse vann som forsvinner fra kroppen. I går drakk jeg nesten bare. Masse vann og masse kaffe, 3 clementiner og til «middag» spiste jeg «flatbrødsoll» (knust flatbrød og melk) Jeg vil forsøke å bare drikke i dag også. Jeg gjør det litt pga følelesen av at jeg «renser» kroppen. Dessuten liker jeg å lide litt – for å markere at jeg er i gang. Jeg får etterhvert litt følelsen av at det er deilig å gå litt sulten.

  Jeg driter i om dette kanskje ikke er «riktig måte». Jeg gjør det jeg føler er riktig selv.

  Jeg kommer nok ikke til å følge noen spes kur. Når jeg begynner praksis på mandag så begynner jeg med frokost, lunch og middag og kanskje et lite kveldsmåltid (frukt feks)
  Så blir det bare å tenke på hva man spiser og mengden. Jeg gidder ikke å være hysterisk heller.

  I går gikk jeg ikke tur – men jeg ryddet ned julen her hjemme og det var jammen slitsomt nok 😉 I tillegg skulle jeg inn i boden og hente juleeskene – der hadde jeg hengt opp blomsterløker i en dynetrekk ned fra taket. I det jeg skulle gå forbi denne så hørte og så jeg at det beveget seg inne der.. Jeg fryser enda ved tanken.. Det var antageligvis en rotte inni der. Jeg hylte og skrek og aktiviteten som etterpå fulgte med rive og slag mot denne uskyldige dyneposen ble dagens trim. Jeg tror bare redselen fjernet en god del kalorier!! ;-)))

  Jeg hater rotter og mus (av alle slag….) Jeg pleier å si at jeg føler meg voldtatt når jeg har vært i kontakt med disse krapylene. Jeg føler meg ikke ren. Jeg kan vaske meg og vaske meg men allikevel føler jeg meg skitten. Det er helt sant. Dynetrekket ligger fortsatt ute ved døren her. Tanken på at det KAN være en rotte inni der – død eller levende – gjør meg kvalm. Jeg må få hjelp av noen til å få fjernet det…

  Ja jeg er litt homo på dette området. hehe..

  Vel, det var en liten hverdagshistorie i tillegg til min slankedagbok. 😉

 4. Må bare legge til en ting. Det er klart at når jeg nå ikke spiser men prøver å bare drikke så er det viktig å tilføre kroppen vitaminer. Jeg tar 6 forskjellige vitamintabletter.

 5. Dag 4: Vekten stoppet på 126.

  Nå har jeg «fastet» i 3 dager. Jeg har drukket bare masse vann, kaffe, grønn te + bittelitt Cola Zero.. Jeg har dog spist et par bananer, et eple og noen clementinger. Ja også må jeg bekjenne en liten «synd». Jeg skulle hente en kamerat fra flyplassen Torp i går og skulle innom en bensinstasjon og kjøpe brød til han. Vel – jeg kjøpte en pølse – glemte brødet og det var det…… hehe.. Altså, jeg klarte ikke engang kjenne lukten av pølse en gang og klarte ikke motstå fristelsen. Selvfølgelig fryktelig dumt for det hadde vært omtrent ti ganger bedre å heller spist en brødskive klokka seks – så hadde jeg ikke vært så sulten. Men men… Gjort er gjort og spist er spist. Den smakte nyyyydelig!

  Nå, etter tre dager faste har jeg gått og kjent på følelsen sult og hele vitsen med dette, foruten å «rense» kroppen, er å venne meg til at sultfølelse kan være litt godt også. Jeg har ikke gått så mye ned i vekt. «bare» 2,2 kg siden jeg startet for fullt. 4 kg siden romjulen. Men jeg er enda bare i startfasen. I helgen skal jeg gjøre litt mellomtingen. Spise lite men ofte og spise mye frukt. Ikke spise middager – heller bare ta å maule makrell i tomat. Fra mandag begynner jeg på praksis og da vil jeg begynne vanlige rutiner med frokost, luch og middag + frukt til kvelds.

  Var hos naprapaten min i går og han mener at jeg gjør det feil – men som han sa det viktigste er å finne den metoden som passer for meg. Og slik er det. Dette er noe jeg må igjennom FØR jeg får begynt «normalen»

  Andre må gjøre det på sin måte og som passer dem.

 6. Dag 5: 125,8..

  Jeg ler av meg selv som veier meg hver dag. Men det er jo gøy så lenge det går nedover.. Den dagen det stopper opp skal jeg forsøke å skrive det ned i dagboken da også.. Lover!

  Jeg ser dog at det ikke er så mange som leser slankedagboken min da.. Men så lenge det hjelper meg selv så er det jo ok allikevel. Jeg kunne skrivd det ned på et papir og beholdt det for meg selv – men blir liksom ikke samme effekt.

  I kveld kommer en kamerat og vi skal drikke vin og kanskje spise ost. Det blir en utfordring. Jeg tar den!

 7. Dag 6: 124,8 !!

  Denne må jeg si jeg ble veldig glad for.

  Tror jeg blir nødt å takke snømåkingen i går. Så var da snøen bra for noe!

 8. dag 11: Fikk lyst å bare oppdatere de som evt følger slankedagboken min + at jeg gjør det litt for min egen skyld også. Det er liksom litt greit å få ned på papiret fremgang – motgang.

  Jeg opplever ikke motgang i slankingen min, selv om vekten står på det samme. Det er som at jeg føler nålen på vekten er limt på 124,8. Jeg forstår det ikke helt for jeg har ikke «syndet» i det hele tatt. Heller tvert i mot.. Forskjellen ligger i at jeg jo har begynt å jobbe – blitt mye mer aktiv – og har faktisk hatt bærejobb og tømt et ungdomsklubblokale. Mine medarbeidere sier at jeg ikke går ned fordi jeg får muskler.. mulig. Noe er det iallefall.

  Er jo vant til at vekten stopper opp, men hadde bare ikke ventet at det skulle komme så tidlig. Vel, vel… det er i sånne tider det er vanskeligst å slanke seg – når vekten står stille. Jeg kommer nok over denne kneiken også 😉 Og da når vekten begynner å gå ned igjen – blir det en fryyyyd!!

  Ser at slankedagboken min har noen besøk hver dag. Håper at den har nytte for fler enn meg.

  Jeg har hatt en tøff tid rent sånn psykisk noen dager og bestemte meg for å sette blogging på vent. Dette gikk jo utover slankedagboken min også. Skal prøve å oppdatere akkurat denne. Blir vel ikke krangel av ting her inne akkurat… hehe..

 9. Dag 13: vekt: 125,2

  Helgene er absolutt de vanskeligste når man slanker seg. Det er da det er tydeligst at «vanlig folk» som ikke trenger være opptatt av vekt, koser seg med god mat, snacks og kos.

  Fredag var jeg invitert på bursdag og jeg var ute på byen i porsgrunn. Drakk en flaske vin og masse øl – og ble frita dull – og på vei hjem kjempesulten selvfølgelig. Pølse med rekesalat – stor sjokolade – og marsipangriser til halv pris…. Sovnet på sofaen med sjokoladen i hånden som om det skulle vært det kjæreste jeg hadde.

  I går lørdag var jeg på nok en bursdag. Forrett, middag og dessert på restaurant, et par øl og en drink.

  Var spent når jeg gikk på vekten i dag og trodde vel at det skulle vises verre. En liten oppgang – men jeg tenker at jammen var det verdt det.

  Men slankespøkelset er jo litt slik. Det er som at det skal vise at å «koseseglittskaderdaikke». Nei det gjør ikke det – men kunsten er å kunne fortsette slankingen etter slike helger. Man må være hard mot seg selv. Kosedager skal man ha – men det holder med kanskje bare en i uken? Og kosen kan jo byttes ut med den vanlige sjokoladen til kanskje å gå ut på en restaurant og spise en «ordentlig» middag. evt bytte ut en slankemiddag med en grandiosa en gang i blant.

  I dag er jeg iallefall i full gang igjen 😉 Og en slik helg skal ikke få ødelegge!

 10. hei kjellemann! siden du oppgav det som slaketips sender jeg deg her en velmenende melding fra en kristenfundamentalist!;-) Håper bidraget er til hjelp.

  Lykke til med slankingen!

 11. Setningen var et utløp for kraftig frustrasjon. Jeg oppfordrer ingen å spy for å slanke seg – det er veldig farlig. Men kristenfundamentalister har i den siste tiden gjort meg meget kvalm. Det har faktisk gjort meg syk – tro det eller ei.

  Kan bare oppfordre deg å tenke deg om. Å være velmenende er ikke akkurat det jeg forbinder med kristenfundamentalister og dere har aldri hjulpet meg – tvert imot så ødelegger dere mer enn dere aner. Men det ser det ut til at dere aldri aner noen ting om.

  Søker jeg hjelp går jeg til de som faktisk er velmenende og som er det på ærlig vis. Det gjelde seg slanking som ellers i livet.

 12. dag 17: 123,2 !!!

  Endelig kan det synes som om vektnålen beveger seg igjen – etter å ha stått stille og til og med til tider har gått opp litt. Det fantastiske er nettopp at den nå går den riktige veien – altså til venstre!

  Siden jeg startet slankingen (den offisielle ;-)) har jeg tatt av overkant av 5 kg. Siden romjulen har jeg tatt av 8..

  Det var frustrerende å møte en kamerat av meg som jeg ikke har sett på lenge i helgen. Han var nesten sjokkert over hvor mye jeg hadde lagt på meg siden sist han så meg… Og jeg som faktisk hadde tatt av flere kilo… hehe

  Wasa knekkebrød har kommet med en fantastisk nyhet for oss slankere. I butikkene nå finner du ferdig smurte knekkebrødsandwicher. Den heter wasa new sandwich og finnes i 3 varianter:
  – cheese & chives
  – cheese & cream (tror jeg)
  – cheese & pepper

  det er 85 kcal i hver sandwich.
  Jeg pleier å kjøpe noen av de som jeg har i sekken og som jeg spiser hvis jeg blir veldig sulten. De koster ca 8-9 kroner.

  Drikk vannnnnnn!!!

 13. Fant denne her fra iBergen.no (liiitt oppklarende;-)):

  – For å gå ned i vekt må du forbruke mer energi enn det du får i deg gjennom mat og drikke. Det er liksom regel nummer én, sier ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius, ved Din Kost til Mozon.no.

  Helsesiden mozon presenterer 30 slankemyter som ikke virker:

  1. Jeg blir tynn av å droppe måltider.

  2. Jeg trener, derfor kan jeg spise!

  3. Jeg stoler på baderomsvekten.

  4. Nei til lavkarbo-dietter.

  5. Jeg blir tynn av sukkerfri brus.

  6. Melk setter seg på hoftene. Personer som drikker melk mister faktisk mer fett enn de som kutter ut melken. Det er fordi kalsiumet i meieriprodukter trigger fettforbrenning istedenfor lagring av det. Resultatene ser du ved å innta 3-4 porsjoner, som et glass skummet melk eller en yoghurt som inneholder mindre tilsatt sukker, daglig.

  7. Jeg MÅ spise når oksehungeren slår til. Nei, det er ikke sikkert det er mat som må til. Det holder muligens bare å drikke litt vann. Kroppen blander ofte sultfølelsen med tørstfølelsen. Har du spist i løpet av de siste to timene, bør du ta et glass vann istedenfor en matbit.

  8. Olivenolje er kalorifattig. Olivenolje er bra for deg, men en spiseskje inneholder rundt 120 kalorier, noe de fleste andre oljer også gjør. Prøv heller å spraye på oljen. En sprut inneholder rundt fem kalorier.

  9. Slank av stress. Det er mer sannsynlig at stress vil føre til vektøkning. Stress utløser hormonet kortisol, som stimulerer appetitten.

  10. Frukt er kalorifritt.

  11. Slank av detox-kur.

  12. Du kan ikke drikke alkohol. En hver diett som nekter deg å kose deg litt er dømt til å mislykkes. Men det er en annen grunn til at du ikke burde nekte deg selv alkohol: Ifølge spanske forskere finnes det en ingrediens i rødvin, resveratrol, som spalter fett.

  13. 1000 kalorier om dagen ved slanking. Anbefalingen er å holde seg til minst 1500 kalorier om dagen.

  14. Flytende kalorier teller ikke.

  15. Salater er alltid slankende. Ikke nødvendigvis. Består salaten din av en klatt majones, en håndfull revet ost og baconbiter, i tillegg til grønnsaker, kan kalorimengden stige fra 50 til 350!

  16. Lite fett betyr få kalorier.

  17. Fy til alt som heter fett. Det er ikke slik at du må gi opp alt som heter fett. – Personer som får 35 prosent av sitt daglige kaloriinntak fra sunt fett, som fra nøtter og fet fisk, går ned mer i vekt enn de som spiser halvparten så lite, sier ernæringsfysiolog Jennette Higgs. Men mengden mettet fett bør ikke overstige 25 gram om dagen, og styr unna transfett.

  18. Jeg spiser lite. Den gjennomsnittlige slankeren nedvurderer mengden mat de spiser med inntil 800 kalorier per dag. For å få full oversikt over hva du stapper i munnen, bør du føre en dagbok etter alle måltider.

  19. Jeg har lav forbrenning.

  20. Amming = vektreduksjon. Det er sant at ammende kvinner forbrenner rundt 500 ekstra kalorier om dagen. Men fyller du på med en flaske cola eller en sjokolade hver dag har dette ikke noen effekt.

  21. Nøtter er sunt. Nøtter er stappet med en fettype som er sunt for hjertet. Men vektmessig inneholder nøtter flere kalorier enn potetgull.

  22. All lett-mat har lite fett. Egentlig så betyr ikke disse ordene noe, og egentlig kan det hende at du får i deg mer fett enn du tror. En vare som virkelig har redusert fettinnhold skal ha mindre enn 3 gram fett per 100 gram.

  23. Det er skjoldbruskkjertelen min. Selv om omkring 15 prosent av alle voksne har problemer med skjoldbruskkjertelen, vil bare én prosent gå opp i vekt som et resultat av dette, sier amerikanske eksperter. Men har du vektproblemer i tillegg til fortynning av håret, føler deg kald, har mensproblemer og humørsvingninger, kan dette knyttes til skjoldbruskkjertelen.

  24. En bit er ikke farlig. Vel, det kommer an på hva du spiser. En stor bit av en cheeseburger kan inneholde så mye som 70 kalorier. I tillegg skal det bare en liten bit til for å trigge hjernen – noe som gjør det fryktelig vanskelig å ikke spise opp resten.

  25. Mat om kvelden feter mer. Ikke nødvendigvis. For det kommer an på mengden kalorier du får i deg i løpet av en hel dag.

  26. Mine foreldre er overvektige. Genene dine står kun for 10 prosent av din risiko for å gå opp i vekt. Mens 90 prosent baserer seg på hva du spiser og hvor mye du trener.

  27. Mørkt brød er slankende. Nei, ikke helt. Enkelte mørke brødtyper har gøy GI, som kan øke nivåene med insulin i kroppen, som bidrar til å lagre fett.

  28. Slank av å røyke. Når du slutter å røke går forbrenningen litt ned, men den vil etter hvert stabilisere seg, og i tillegg vil du få mange andre gode helsegevinster.

  29. Feit av karbohydrater. Det er ingen vits å forsøke å kutte ned på karbohydratene, for i et forsøk på slanke kvinner viste det seg at de spiste like mange karbohydrater som overvektige, bare at de spiser færre karbohydrater med høy GI, som loff og hvitt ris.

  30. Margarin er bedre enn smør. Faktisk så inneholder de omkring samme mengde kalorier. Bruk heller plantemargarin som inneholder umettet fett.

  Har du mistet gnisten? Du tar deg bedre ut enn du tror – garantert!

 14. Dag 18: hver fredag har jeg kosedag. Det vil bare si at jeg unner meg noe godt. Ikke sjokolade og snacks men jeg unner meg en god middag – alt fra middag på restaurant eller grandiosa pizza.

  I dag har jeg spist grandiosa 😉

 15. Dag 20: 122,2 kg
  Jeg er tilbake der hvor jeg var for et halvt år – ett år siden ca. Det føles deilig!

  Var og kjøpte meg en del nye klær på fredag – og selv om jeg ikke hadde så god råd til det så tok jeg meg råd til det. Det er viktig å gi seg selv gaver når man føler at man har vært flink. Før var denne gaven sjokolade og jeg syntes jeg fortjente sjokolade hver dag – nesten! Den gjorde meg tykkere og tykkere. Nye klær gjør meg ikke nødvendigvis slankere men de gjør meg gladere!

  Noen vil kanskje si at jeg slanker meg for fort. Jeg har altså tatt av nesten 9 kilo på 22-23 dager. Det er mulig at det har gått for fort – men som sagt mange ganger før så må jeg starte såpass sterkt for at jeg skal klare det.

  I går var jeg veldig svimmel. Det skal man ikke være. Og det er et tegn på at man går litt for fort frem og spiser for lite rett og slett. Da spiser man – rett og slett! Behøver ikke være store måltider fordi om man føler seg svimmel – kanskje er det nok bare med et par knekkebrød. Igjen må jeg nevne disse wasa sandwichene – de er fantastiske!

  Jeg har på en måte snart nådd mitt første mål – altså 120 kg. Det neste målet blir 110. Neste der igjen blir 100 – 105. Og der tenker jeg at jeg skal være. Det er meg rett og slett!
  Jeg har for lenge siden insett at jeg aldri kan bli tynn.

  Hvor lang tid slankekuren vil ta aner jeg ikke. Det vil komme perioder hvor vektnålen er som limt fast på et tall. Det er utfordringene. Det er de vanskelige tidene. Det er da det er lett å gi opp! Saken er at når man slanker seg så handler det veldig mye om å endre en livsstil. Har du først anlegg for å legge på deg er det dessverre slik at man går på en livslang slankekur. Det handler om å si nei til fet mat og snacks i hverdagen. Bringe kosedagene tilbake – ikke kose seg hver dag! Likedan er det viktig å røre på seg. Jeg hater selv å høre dette. Dessverre er det sant…

 16. dag 21: 121,4

  I dag har jeg spillt bowling og jeg fikk trent skikkelig helt fra morningen av fordi:

  Jeg gikk på jobb!

  Det gjør jeg forresten hver dag jeg ikke trenger bilen i jobben nå. Det er deilig og oppfriskende og er sterkt å anbefale. Hjem igjen er det litt verre – men det går,… ALT går – bare viljen til at det skal gå er der.

 17. dag 25: vekt 121,2

  Kosedagen min ble flyttet til onsdag fordi min venn Robbie ville komme på besøk og spise pizza. Det betyr at det ikke blir kosedag med god middag i dag.

  Jeg hadde forsåvidt en kosedag i går også – fordi jeg i jobben ikke rakk å dra hjem å spise måtte jeg kjøpe meg middag på restaurant. Jeg valgte mexiakansk og lot rømmen ligge igjen 😉 Var mye salat og det var ris (er vel ikke det verste man kan spise?)

  Jeg er veldig mye i aktivitet i jobben og dette føler jeg hjelper meg mye. Jobben er krevende så jeg er stuptrøtt når jeg kommer hjem så noen gåturer blir det ikke i tillegg. Men jeg går jo også til og fra jobben.

  Når man vil gå ned noen kilo tror jeg det er viktig å tenke at:
  Alt det du spiser mindre av enn det du gjorde før er bra.
  Alt det du fysisk gjør mer enn det du gjorde før er bra.

 18. dag 27: 121 kg

  Jeg sprakk 1 kveld! Jeg var kjempedeppa og gikk og kjøpte masse sjokolade – spiste det – og kastet det opp igjen..

  Fryktelig dumt, nesten ikke tilgivelig. Men det skjedde. Og da snakker jeg ikke om at det var så fryktlelig dumt og utilgivelig å spise masse sjokolade – men jeg snakker om å spy det opp igjen..
  At jeg til og med syntes det var deilig å spy det opp igjen viser at jeg har en spiseforstyrrelse slik legene sier.

  Jeg var ikke deppa fordi jeg slanket meg. Jeg hadde heller ikke spes lyst på nettopp sjokolade, men det var en hendelse ellers i livet mitt som gjorde at jeg var sinna, lei meg og frustrert som gjorde at jeg syntes jeg «fortjente» sjokolade. Det er DET som er problemet. Hadde ikke vært noe problem å spise sjokolade. Jeg har tross alt ikke smakt sjokolade på over en måned. Men tidspunktet var feil, mengden var feil og grunnen til at jeg spiste det var feil.

  Det skumle med det er jo at jeg ser på vekten at jeg ikke la på meg av dette. Jeg spydde jo det meste opp igjen. Jeg forstår fristelsen. Men det er en utrolig farlig måte å slanke seg på. Det skjedde men jeg er så heldig at jeg skjønner at det er et problem jeg har. Det skjer veldig sjelden også. Jeg kan ikke engang love at det ikke skjer igjen.

  Det er ved depresjon og angst og pressperioder at jeg merker mine spiseforstyrrelser. Da er mat trøst og oppmuntring – men noen ganger fungerer den også som gave til meg selv fordi jeg har vært flink. Det er på «toppene» at maten blir et problem.

  Jeg vil ikke anbefale folk å slanke seg i perioder i livet der det er mye uro rundt deg eller du føler deg deprimert.

 19. Hei Kjellemann – du klarer deg fint!
  Jeg slanker meg ikke selv for tiden, men jeg har generelt tenkt en del på dette med endring av livsstil. Et par ideer fra meg som du kanskje kan ha nytte av:

  1. Det må ikke alltid handle om å slutte med noe. Ta heller utgangspunkt i at du skal begynne med noe nytt. «Det nye» må ikke være stort og skremmende, her handler det bare om å skaffe seg en god, liten ny vane, gjerne en man etterhvert liker kjemepegodt. Ta som eksempel det å gå til jobben. Det er jo en god ting i seg selv, enten det får deg til å gå ned i vekt eller ikke. Vær stolt av deg fordi du har begynt med det! – da er det også gode sjanser for at du fortsetter.

  2.
  Mange forsøk på å kvitte seg med dårlige vaner mislykkes fordi vi setter oss altfor ambisiøse mål, noe som i sin tur tærer hardt på selvtilliten. På den annen side gir det en enorm følelse av mestring å sette seg et mål og så oppleve å faktisk nå det.

  Et tankeeksperiment: Hva med å definere «Bedre selvtillit» som hovedmål? Og som i alle andre sammenhenger: Når hovedmålet er definert, er neste skritt å legge en plan for å nå det. Da gjelder det å ikke plumpe uti med delmål av typen «ta av 20 kilo før sommeren». Si heller «for å få bedre selvtillit må jeg vise meg selv at jeg klarer å trimme i minst 30 minutter til faste tider to ganger i uka». For eksempel. Eller ti minutter alle hverdager. Nesten hva som helst så lenge det a) peker mot å innarbeide en vane og b) er realistisk.

  Lykke til!

 20. Oi! det var gode tanker! Så bra det du sa om å ikke slutte med noe men heller begynne med noe.. Altfor store mål er jeg enig i er bare too far og dreper gnisten mer enn den oppbygger. Man må gjerne kanskje ha hovedmål – men det er nok veldig viktig å glede seg over først å nå masse delmål en setter for seg selv.
  Det finnes et liv etter slankekuren også – og det er vel kanskje det man kan kalle den «egentlige» slankekuren. Det er den som er tøffest og det hjelper lite om man har tatt av 30 kg hvis du fortsetter livsstilen som den du hadde før du begynte å gå ned. Ikke lett men som du sier så er det helt nødvendig å være realistisk.
  Å bedre selvtilliten er et godt mål. Det er ofte dette som er problemet. En ting er det som synes utenpå en annen ting er det vi sliter med innvendig. Jeg tenker bare på det å gå å kjøpe seg klær – så fornedrende og så forbannet… Jeg kjøpte sist jeg handlet 3xl og var ganske så sikker på at DET måtte da passe. Prøvde det ikke engang. Og når jeg kom hjem så føltes de som pølseskinn… Hva gjorde ikke det med selvtilliten… Jeg byttet ikke klærne da.. De fungerer som delmål i stedet..

  Takk for gode råd og gode tanker. Håper flere enn meg gjør bruk av tankene dine. Det var i det hele tatt godt å få en tilbakemelding her. Noen øyeblikk har det virket som jeg var alene om å slanke meg og bry meg om livsstil og slanking… 😉

  Ta vare på deg selv og nyt livet! ;-))

 21. I mnd; 119,4 😉 😉

  2 halvkilospakker med smør har forsvunnet fra kroppen på to dager. Er det ikke rart?

  Jeg er stolt! Det har jeg lov til.. 😉

 22. 1 mnd og 4 dager: vekten i dag viste 119,00 kg

  Det går iallefall riktig vei 😉

  Skulle ønske at flere delte sine erfaringer her… Er vel ikke bare jeg som er flink? ;-))

 23. 1 mnd og 7 dager: 118,6

  Dere ser vel at det går saktere ned nå – og jeg ser det iallefall! Det er jo som kjent i disse periodene det er vanskelig å slanke seg. Jeg gjør det samme – men vekten «står stille» om trent. Nå er ikke dette helt riktig da. For jeg har jo gått ned 1 kg på en uke.

  Kanskje det er i slike tilfeller at mange tenker at man må spise ENDA mindre. Jeg tenker annerledes. Jeg tenker det er om å gjøre å lure hjernen litt til å forstå at det ikke «er maten det mangler på». Hjernen er innstillt slik at når den får lite mat så «sparer» den. Så fantastisk er kroppen vår bygget!

  Spis som vanlig – faste måltider er viktig – vei deg heller sjeldnere – ha kosedagen din – og SPIS! Ikke dropp måltider – men gjør som du har gjort. Dette er en fase man går gjennom mange ganger i slankeperioden.

  Jeg er den første til å forstå at det er vanskelig!

 24. BEKLAGER at jeg ikke har vært så flink å oppdatere slankedagboken min i det siste. Det er pga to ting. Jeg har vært syk og jeg har jobbet veldig mye. Rar kombinasjon? 😉
  Jeg ble veldig forkjølet og holdt sengen EN dag. Det var jeg plent nødt til.. men siden jeg er utplassert på kulturavdelingen i Skien for tiden har det ikke vært lett å holde seg hjemme tross sykdom. Forrige helg var det et svært arrangement MOT natt – for ca 800 ungdom – og i kveld har det vært UKM ungdommens kulturmønstring hvor jeg var med å arrangerte begge. WOW ! så mange fantastiske mennesker!!

  Så hvordan har det gått så med slanking når man har vært syk og samtidig har måttet jobbet 12 – 18 timer – jo – bare sånn passe… Jeg tør å innrømme det. Det har jo engang blitt sånn at man har måttet basere seg på «kjøpemat» som hamburgere osv.. Syntes så synd på meg selv at jeg kjøpte meg sjokolade en kveld også. Vekten har stått stille – og slik er det bare. Det er på en måte ok. Det viktige nå, når denne storjobbingen er over er å komme i gjenge igjen og fortsette der man slapp. Livet er ikke likt hver dag – og utfordringer og fristelser vil komme. Det er ikke så mye de enslige fristelsene som er farlige men det er når man føler fristelser hver dag – eller man begynner å trøste seg hver dag som er det farlige.

  Så nå føler jeg at jeg er i gang igjen! Bare så det er sagt 😉

 25. 2 MND og 3 dager: 115 kg

  Går ikke så fort ned for tiden og det skyldes at jeg ikke har tatt slankingen så hardt i det siste. Men jeg går NED – det er det viktigste.

 26. Hei!

  Ser at det er en del som følger med på slankedagboken min – og nå tenker vel mange at slankingen er gått til dundass siden jeg ikke har skrevet her på lenge.

  Vel, jeg merker jo at jeg ikke jobber lengre og derfor er mye mindre i ro. Men nå blir det iallefall hagearbeid fremover så jeg får vel beveget meg litt der. Ellers er det mye som skjer om dagen og ikke alt er like bra – og da er det lett å ty til trøst. Sjokolade er trøst.

  MEN – jeg har ikke lagt på meg. Jeg slanker meg fortsatt innimellom slagene – så jeg går iallefall ikke opp!

  Veier meg ikke like ofte nå – og jeg tror det er frykten for at jeg kan ha gått opp. Men når ting har roet seg litt så håper jeg at jeg skal fortsette for fullt igjen. Nå er det bare halvfullt…

  Dette viser at det er viktig å trives når man slanker seg, og å ha det bra. Jeg har det ikke bra hele tiden – nå for tiden. Jeg har også en bacheloroppgave som henger over meg. Hver dag sliter jeg med dårlig samvittighet fordi jeg burde skrevet mer.

  Det er vår! Det hjelper betraktelig. Jeg har ikke gitt opp – og jeg håper de som evt er i samme situasjon som meg heller ikke gir opp.

 27. Hei-hei! Kom over slanke-dagboken din da jeg søkte etter en sangtekst (?)
  Det ble skikkelig spennende lesning og jeg måtte «holde meg tilbake» for ikke å bare scrolle ned for å se om du «sprakk» eller om det gikk så bra som det har gjort. 🙂
  Tar en virituel bølge for deg og den utrolige jobben du har gjort. Snakker av erfaring når jeg sier at dette med større vektreduksjon, er det ingen som ikke har forsøkt det selv, som kan forstå hvordan det er. Det handler jo om så mye mer enn «bare» selvdisiplin. Vi har jo alle vår bagsje og har derfor forskjellig forhold til mat.
  Min tabbe etter første runde med slanking (-20kg) var at da jeg var kommet ned til trivselsvekta, fortsatte jeg livet mitt akkurat slik jeg hadde levd deg før vekttapet. Da sier det jo seg selv at det bare er spm om tid, før alle kg er på plass igjen. -og gjerne et pr ekstra. I mitt tilfelle ble det 20kg ekstra, -i tillegg til de «gamle» 20kg!
  Så, med 40kg dødvekt på kroppen, startet jeg slanking nr2 og, ikke minst, tabbe nr2.
  Nå var jeg så stor at selvbildet og selvtillitten var farlig nært nullpunktet. Da ble tabbe nr 2 gjeldene. Jeg la all min selvfølelse og lykke i vektreduksjonen: Bare jeg blir tynn igjen så skal jeg….Bare jeg blir tynn igjen får jeg… Når jeg er tynn nok skal jeg… osv.
  Hva skjer med selvbildet og -tilitten når vekta viser rett tall, men ingenting er «rett» i livet…..?
  Da slet jeg! Men heldigvis har jeg verdens beste mann, familie og venner som støttet meg, og ting falt sakte men sikkert på plass.
  Så mine beste tips er å få på plass det «inni hodet» først, og ikke legg annet i vektreduksjonen enn bedre helse og lettere fysisk hverdag. (og selvf større utvalg i klesforretningene 🙂 )
  Det andre er å ikke se på slankingen som en midlertidig greie. (Jo, til å begynne med slik at en får en sprint-start og større motivasjon) men ha som mål på sikt et sunnere forhold til mat. -Hele sjokoladeplaten MÅ ikke spises opp. -Det er lov med burgere, men ikke flere ganger i uka osv osv.
  Dette ble litt lengre enn jeg hadde tenkt, men 🙂
  Fortsatt lykke til, og husk at nederlaget ligger ikke i «å sprekke», nederlaget ligger i å ikke fortsette sunheten dagen etter/over helga.
  Klem fra Fr.stad

 28. Hei Hildegunn 😉 Og takk for god oppmuntring og gode ord.

  Slanking er kjempevanskelig! Jeg har slitt med dette i alle år og vært en typisk jojo-slanker. Opp i vekt og ned i vekt. Og for hver gang jeg har gått opp så har jeg gjerne gått litt ekstra opp…

  Det plager meg egentlig ikke så mye å ha noen kilo for mye. Det er når disse kiloene for mye blir plagsomme i form av at klær blir ubehagelige, eller det blir vanskelig å kjøpe nye, eller at jeg blir passiv og fort «sliten» og jeg merker at maten styrer livet mitt – at det blir plagsomt. Mitt mål er ikke å bli noen «sylfide» (eller hva det nå heter… ;-)) Målet mitt er å trives og å finne en «hylle» å trives på.

  Jeg har lagt på meg i påsken… ;-(( Her kan jeg skylde på så mangt. Jeg har hatt det tøfft i påsken. Jeg har ikke hatt penger, jeg har vært ensom, som du kanskje har sett har jeg hatt en del ubehageligheter også her på bloggen med noen hatmeldinger fra anonyme som også har gått på utseende mitt. Jeg har rett og slett synes synd på meg selv. Er ikke redd for å si det.

  Når man skal endre livsstil så må man se helhetlig. Det er ikke alltid «bare maten». Maten er middelet eller unnskyldningen som ofte er styrt av om man har det bra eller ikke. Noen spiser jo ekstra rett og slett fordi man har det så bra også 😉

  Mat er og vil nok alltid være et problem for meg. Mat vil alltid være en god venn. Skal jo heller ikke kvitte meg med denne «vennen», men må heller prøve å få et normalt forhold til den. Det er vel den gyldne middelvei som gjelder mat og som gjelder så mye annet i livet. Og den gyldne middelvei er ikke alltid så enkel som det det høres ut som.

  Jeg har tenkt i påsken at OK – slik er det nå. Jeg har hatt grunner som har gjort at mat har fungert som selskap og venn. Over påsken – altså fra i morgen – må jeg tenke annerledes igjen. Jeg har gått opp «bare» et par kilo, så det er ikke uoverkommelig å ta av de igjen. Siden jeg ikke jobber lenger og er ferdig med praksisen som gjorde at jeg var mer i bevegelse, så må jeg finne ting som gjør at jeg kommer mer i bevegelse. Jeg var godt i gang med hagearbeidet – men så kom snøen….. Ser du? hehe.. Det handler jo bare om at livet går sin gang og man må innrette seg deretter.

  Påsken er jo en høytid og det er den også for oss som sliter med kiloene. Skulle bare mangle at ikke vi også fikk kose oss litt ekstra. Når påsken er over så kommer hverdagen igjen – den gjelder OGSÅ for oss som er litt tykke. Det er en kunst å leve… Enda større kunst å leve «riktig»…

  Det kan tenkes at jeg «sprekker» – det har jeg iallefall gjort hittil.. Jeg kan ikke love noe der. Jeg kan bare love at jeg prøver å gjøre mitt beste for at det ikke skjer…

  Ha det godt og ta godt vare på deg og dine. Om du har noen kilo for mye er du like mye verdt som alle andre.

  Masse klemmer utdeles!

 29. Fant slankedagboken din og synes du har vært kjempeflink. Utrolig å bla seg nedover og se hvor mye du har tatt av. Håper du har klart å holde på dette. Jeg vet hvor vanskelig det er… Jeg er enten-eller… Enten spiser jeg det jeg har lyst på, eller jeg er superflink og spiser kun sunt og ikke noe søtt etc. Skulle gjerne funnet fram til en mellomting. 😉

  Høytider er det verste av alt… Jeg sliter i lange tider etterpå, fordi jeg blir så vant til å spise sjokolade og usunn mat at det fortsetter etter høytiden også. :-/

  Lykke til videre!

 30. Skriver øverst på siden her: … denne siden liker jeg ikke..
  😉 Har nok lagt på meg litt igjen – men føler at jeg kanskje har litt kontroll da – dessuten er det så viktig å være aktiv. Ikke nødvendigvis trene, men jobbe i hagen som jeg gjør feks. Man må være realistisk og for meg er det ikke realistisk å stå å svette på et helsestudio eller jogge.

  I en periode som jeg har hatt nå hvor jeg har skrevet praksisrapport som er min bacheloroppgave har det blitt trøstespising. Men det er greit. Får ta igjen det nå tenker jeg hvor jeg kan være mer aktiv og ikke trenger å trøstes like mye ;-)))

  Tror man skal slappe litt av jeg. Være bevisst og ta noen rykk og napp nå og da. Man skal jo faktisk leve også! Og har man noen kilo for mye så er det ikke verdens undergang. Faren er når det blir så mye overvekt at man ikke trives selv. Da må man skjerpe seg! ;-))

  Lykke til selv! ;-)))

 31. Hva du ikke har på denne sida di..!
  Slankedagboka treffer meg midt i magefettet – Gud, som jeg kjenner meg igjen. Bortsett fra at jeg aldri i livet hadde turt å legge ut om det på nett. selv er det ille nok å skrive om vekselvis framgang/ undergang/motgang og pågangsmot i FYSAK-Dagboka mi. Men jeg henger nå med , takket være mase-sms’er, jevnlige evalueringer, og at jeg blir så lei av å sette meg fast på trange bad når jeg er på jobb… Og vonde drømmer om moderløse barn.
  Før tok jeg meg stadig i å tenke : Er det noe mer jeg skulle ha gjort mens jeg likevel er her nede..?
  Etter et par år med (nokså…) jevnlig trening, møter jeg folks kritiske blikk med : Jeg er nok litt feit – men veltrent!
  Å være sunn og i god form handler ikke om vekt, kjære Kjell!
  Siden mars har jeg gått ned 12 år. Det betyr for meg at jeg er ute av risikosonen med tanke på hjerteinfarkt og slikt, og jeg er blitt mer utholdende fysisk. Og humøret får sitt – er jo helt euforisk etter ei treningsøkt. Særlig med den rette musikken på øret – hvis du skjønner. Selv om fett omdannes til muskler, og jeg presterer å gå OPP i vekt… Jeg er nok ikke av dem med den mest effektive forbrenningen. Jeg gidder ikke å stresse med den vekta, men veier meg en gang i blant. Det er viktigere å kjenne etter om jeg klarer oppoverbakkene på sykkel like godt til enhver tid.
  Jeg er i bevegelse hele dagen, og ligger ikke på sofaen og propper i meg kalorier. Ikke at det aldri har hendt. Potet, brød og saus er godt. Og sjokolade og vin. Og som du sier ; hver dag er IKKE en fest. Men ferie og fravær av rutiner er drepen for å holde meg i form. Jeg gikk ned et par kilo i sommer , men ønsker bare å få dø på trening nå i høst. Men jeg vet jo det vil ta seg opp igjen ganske fort 🙂
  Og det hjelper ikke å spy…selv ikke med kristenfundamentalister rundt seg. Dessuten har jeg diagnosen Bullemi demens – eter og eter, men glemmer å spy. Og Gud forby at jeg noen gang kommer til å prøve det!
  Så ; hold på humøret,viljen og verdigheten. Lytt til Eidsvågens Eg e noke, og gjem badevekta!

  Klem, Piri – på 90. Kilo . Har vært over 100 – streken.

 32. Du får meg til å smile Piri – du deler med deg så utrolig bra!

  Badevekta mangler batterier for tiden… det passer bra.

  For å si det sånn….. ;-))))

 33. Nettavisen: «Kroppspress også et gutteproblem»

  Kroppspress og spiseforstyrrelser er et problem også blant gutter. Likevel kan den første nordiske konferansen om temaet nå bli avlyst.

  Oslo (ANB): Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) opplever en økning i antall henvendelser fra gutter og menn som sliter med sitt forhold til kropp og mat, ifølge Ingjerd Skreien, daglig leder i ROS.

  – Vi får henvendelser fra foreldre, samboere og menn selv som er bekymret for om de har en spiseforstyrrelse. De kjenner igjen symptomene, men lurer veldig, fordi spiseforstyrrelser ofte forbindes med jenter. Vi trenger økt bevissthet rundt problemet, sier Skreien til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

  les mer her: http://www.nettavisen.no/innenriks/article2213597.ece

 34. Er du her enda?? Hvordan gaar det ?? Som sikkert for mange andre er det mye aa kjenne seg igjen i her! Mye god latter innimellom ogsa……haaper alt er godt med deg, uansett vekt:)

 35. Jeg er her vet du – om enn bloggen ikke alltid er oppdatert like ofte som før. Har slitt en del med å få meg jobb, og har måttet ta det som «kom forbi». Det har vært slitsomt, ensomt og fryktelig frustrerende. Men nå går det bedre og når jeg kommer inn i mer faste rutiner tror jeg det skal bli enklere med slanking og bedre kosthold igjen. Godt å se deg igjen Inger og håper alt er bra med deg og dine også 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s