Unitarforbundet i Grenland

Unitarforbundet i Grenland
Pastor Kjell Morten Bråten
Øvre Elvegate 22. 3724 Skien
Telefon  920 69 689
E-post:
prest@unitarforbundet.org
Web: http://unitarforbundet.org

Hei!

Jeg er 43 år gammel og kommer egentlig fra Vågå i Gudbrandsdalen. I 2002 flyttet jeg til Skien, etter å ha bodd og jobbet mange år i Oslo. Jeg trives utrolig godt her i Grenland og har møtt mange spennende mennesker siden jeg kom hit. Jeg bor i mitt lille gamle, skjeve hus og med en hage som er høyt elsket og godt ivaretatt. Jeg bor alene og har ingen barn.

For en tid tilbake ble jeg spurt av Den Norske Unitarkirke – eller det som ofte også blir kalt Unitarforbundet – om jeg kunne være interessert i å bli prest for dem, med virkeområde her i Grenland. Det er en oppgave som jeg har takket ja til med ydmykhet og takknemmelighet og som jeg ser på som en stor ære.

Jeg er veldig glad i mennesker og er opptatt av at flest mulig skal ha det godt med seg selv, sine nærmeste og alle som er rundt, på arbeidsplassen og i fritiden. Dette gjelde seg gamle som unge, uansett tro, rase, kjønn eller legning. Jeg har en tro om at vi må bruke hverandres kvaliteter for å bli bedre selv. Vi må lære av hverandre og ha som mål å bli gode medmennesker og ikke minst ha det godt med oss selv. Jeg kaller det positiv egoisme.

For tiden går jeg i lære for å bli prest i Den Norske Unitarkirke. 6 mars 2009 ga Fylkesmannen i Østfold meg sin tillatelse til å være prest. 6 september 2009 skal jeg ordineres i den vakre Bela Bartok Unitarkirke i Budapest i Ungarn. I mellomtiden fungerer jeg som vikarprest.

Jeg ble med i Unitarkirken fordi det er det kirkesamfunnet som jeg føler meg hjemme i. Det er en liberal kirke som setter Respekt – toleranse og frihet høyt. Dette betyr at vi skal jobbe for å respektere ALLE mennesker, vi skal tolerere annerledestenkende og vi skal gi mennesker frihet til å få være den de er så lenge man ikke skader andre. Dette er ting jeg har forsøkt å jobbe mot i mange av mine leveår. En viktig ting hvorfor jeg sa ja til å være med i Unitarforbundet er også at de ikke er opptatt av misjon. De hevder ikke å sitte med noen fasit. De hevder ikke at man må bli som dem for å være «god nok». Det holder lenge at man er et menneske og et medmenneske. Mennesker gjør gode ting og dårlige ting. Alt kan man lære av og utvikle til å bli bedre.

Selvfølgelig håper og ønsker jeg at vi kan bli flere i Grenland som setter de samme verdiene respekt, toleranse og frihet like høyt. Derfor er jeg i gang med å opprette en Unitargruppe her i Grenland. Mest for å møtes, ha det hyggelig sammen og lære av hverandre. Hvis du vil være med så heng på!

Jeg håper jeg med dette har fått sagt litt om meg selv. Leser du litt rundt om på bloggen så ser du hva jeg ellers er opptatt av.

Jeg håper vi snakkes!

Med vennlig hilsen

Pastor Kjell Morten Bråten

(I teksten under her vil du finne litt mer formell informasjon om Unitarforbundet og min stilling som prest)

Unitarkirkens tjenester er åpne for alle, uansett om du tilhører et tros-samfunn eller ikke. Hvis du ønsker det, da kommer presten gjerne hjem til deg. Han er tilgjengelig for blant annet: samtale ensomhet sjelesorg sorgbearbeidelse trosopplæring hjemmedåp nattverd hjemme forbønn andre kirkelige handlinger bryllup – enten du vil ha det hjemme eller et annet sted.

En prest har selvsagt fullstendig taushetsplikt.

Unitarforbundet i Grenland vil gjerne starte en Unitargruppe hvor vi tar opp og deler erfaringer om livssyn og hvordan vi kan bli gode medmennesker.

Unitarkirken er opptatt av RESPEKT – TOLERANSE OG FRIHET. Vi ønsker å lære av hverandre og bruke det vi lærer for å utvikle oss til å stadig bli bedre. Derfor vil vi gjerne komme i kontakt med ALLE, uansett alder, kjønn, tro, kultur eller legning.

Ta gjerne kontakt med meg hvis du har spørsmål eller ønsker å snakke med noen. Som prest er jeg underlagt taushetsplikt og selv om jeg ikke alltid sitter med fasitsvar så er det mange ganger godt å dele tanker. Alle er velkommen til å ta kontakt!

For ordens skyld vil jeg nevne at Unitarkirken ikke driver noen form for misjon. Vi respekterer deg uansett hvilken tro du måtte ha fra før og vil aldri forsøke å påvirke deg eller hevde å sitte med noen fasit.

Med vennlig hilsen

Pastor Kjell Morten Bråtenhagefest-136

Andre linker til Unitarforbundets sider

Unitarforbundet Norge

Dette er hjemmesiden til Den Norske Unitarkirke – Bet Dàvid – Unitarforbundet. Her finner du informasjon om Unitarforbundet og kontaktpersoner

Unitarforbundets blogg

Dette er Unitarforbundets nyhetsblogg

google-gruppe diskusjon

Unitarforbundets diskusjonsgruppe – The Norwegian Unitarian Church mailinglist.You are welcome to ask questions, comment on information, forward information and disc

Bela Bartok Unitarkirke

Hjemmesiden til Bela Bartok Unitarkirke i Budapest, Ungarn.

Min blogg

Bloggen heter «STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN» og er min private blogg hvor jeg tar opp temaer knyttet til religion, homofili og psykisk helse. Dikt og musikk.

Hva er kristen unitarisme

Et hefte skrevet av Knut Heidelberg og som i korte trekk forklarer hva kristen Unitarisme er

Katekisme

En katekisme er et hjelpemiddel og et læreverktøy som gir en rask innføring i et kirkesamfunns tro.

8 Svar til “Unitarforbundet i Grenland

 1. Skjærtorsdag 9 april 2009 innsettes jeg som vikarprest.
  Det skjer i Kirkeruinene Kapitelberget i Skien klokken 1600

  Alle er velkommen til å delta i en liten sermoni.

  Klokken 1800 deler vi nattverd og et lite påskemåltid hjemme hos meg i Øvre Elvegate 22.

  Håper noen har lyst å dele denne dagen med oss 😉

 2. Tilbaketråkk: Vil du bli medlem i Unitarforbundet? « STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN !

 3. 2 mai ble det opprettet en unitarisk paraplyorganisasjon som nå er det norske bindeledd til International Council of Unitarians and Universalists (ICUU). Organisasjonen har fått navnet Unitarian Umbrella Organiztion of Norway (UUOoN), og nå er hjemmesiden omsider ferdig og oppe.

  Unitarian Umbrella Organization of Norway (UUOoN) har fått hjemmeside; http://uuo.no/

  Constituted May 2 2009.
  UUO is the umbrella organization for Norwegian Unitarian and Unitarian Universalist groups. Its main function is to serve as the official Norwegian Unitarian link to:

  International Council of Unitarians and Universalists (ICUU).

 4. NO:
  Unitarforbundet i Grenland planlegger å starte sin virksomhet i Skien på Frans Davids Dag, søndag 15. november. Fra og med 2010 håper vi å kunne tilby månedlige unitariske sammenkomster med diskusjon og sosialt samvær. Mer informasjon kommer senere, men vi ønsker allerede nå å komme i uforpliktende kontakt med interesserte.

  Høres dette ut som noe du ønsker å være med på, da er du velkommen til å kontakte Kjell Morten Bråten i Skien på e-post prest@unitarforbundet.org.

  ENG:
  The Unitarian Association in Grenland will begin its activities in Skien on Francis David Day, Sunday November 15. From 2010 we do hope to offer monthly Unitarian meetings with discussion and social gathering. More information later, but even now we want to get in touch with those of you interested.

  If this sounds like something you want to attend, you are welcome to get in touch with Kjell Morten Bråten in Skien at e-mail prest@unitarforbundet.org

 5. Det er nå bestemt å starte med engelskspråklige gudstjenester i Bela Bartok unitarkirke i Budapest. Disse vil finne sted hver siste søndag i måneden kl. 12.00 og kommer i tillegg til den ordinære ungarske gudstjenste. Første gang søndag 27. desember 2009. Skulle du være i Budapest en siste søndag i måneden er du alltid velkommen til unitarisk fellesskap og gudstjeneste. Svært ofte vil også norsk unitarprest være til stede.

  For mer informasjon om adresse og kontaktperson, se gudstjenesteboggen:
  http://uninaplo.unitarius-halo.net/service/

  ENG:
  It is now deceided to start English Services in Bela Bartok Unitarian Church in Budapest last Sunday every month at 12:00. Beginning Sunday December 27 2009. If you happen to visit Budapest last Sunday of the month you are always welcome to join our Unitarian community and Service. Often also Norwegian Unitarian pastor will be present.

  For more information on address and contact person, see the Service Blog:
  http://uninaplo.unitarius-halo.net/service/


  Unitarforbundet Bét Dávid
  (Den norske unitarkirke)
  http://unitarforbundet.org

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s