Norge må gjøre noe!


tamilere

TRONDS ORAKEL SIER PÅ BLOGGEN SIN;

Det er ikke ofte jeg faktisk ber bloggerverden å gjøre noe, men denne gangen er jeg faktisk litt desperat. For noen timer siden fikk jeg en telefon fra en venn i Tamilsk Ungdom om det som nå er i ferd med å skje på Sri Lanka. Det ser ut til at regjeringen nå vil sette igang en offensiv.

Over 300000 flyktninger som er i sikkerhets sonen frykter for sine liv.
Den Sri lankesiske regjeringen uttalte seg idag at de kommer til og skyte inn i sikkerhetssonen
 
Familie som vi har snakket med på telefonen ber oss om og hjelpe dem. De sier at situasjonen aldri har vært mer kritisk enn nå. Det mangler mat og medisiner
Maten som har blitt sendt inn er ikke nok til mer enn 5-6 personer maks. Det eneste de spiser om dagen er en kjeks, dette gjelder eldre og unger. Sivile som er skadet blør ihjel pga mangel på legehjelp.
 
 Vi ber om at Norge tar kontakt med FN og får dem til og gripe inn. 300000 tamilere kommer til og dø hvis ikke noe blir gjort umiddelbart. I Rwanda døde det 1 million sivilie, i Liberia døde rundt 350000 sivilie. Ikke la noe sånt skje igjen.
 
Den eneste utveien er at FN går inn i disse områdene og stopper krigshandlingene samt at sivilbefolkningen får mat og medisiner.
 
I FN’s rapport for 2 uker siden la de frem at over 3000 tamilere  er døde, av disse er 400 barn.  Over 10000 er skadd. Av disse var 1600 barn. Samtidig kommer det 100 personer daglig med behov for medisinsk hjelp. Vi frykter at tallene er enda større nå. Siden uavhengig media ikke får slippe inn er det umulig og si hvor mange sivile som dør. Men våre familie medlemmer der sier at de dør hvis ikke hjelpen kommer så fort som mulig. Norsk media må også kreve og få komme inn i disse områdene slik at de kan dokumentere folkemordet som utspiller seg.
 
 Over 300000 sivile kommer til og dø. Dere må gjøre nå med engang før det er altfor seint.

Spre dette videre alle bloggere der ute. Vær så snill.La ikke dette bli et nytt Bosnia eller Rwanda.

OSLO SENTRUM (VG Nett) Flere hundre tamiler demonstrerte mandag kveld i Oslo sentrum. Politiet truet demonstrantene med hunder, køller og tåregass.

FORUT: Desperat situasjon på Sri Lanka http://www.forut.no/desperat-situasjon-paa-sri-lanka.4550986-57993.html

Sjekk denne kanalen for oppdateringer.

Sjekk også denne.

Stem den opp på Kudos slik at den får mest mulig oppmerksomhet.

 

 

  • LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam), også kalt Tamiltigrene, ble grunnlagt på 1970-tallet for å kjempe for en egen tamilsk stat nord og øst på Sri Lanka.
  • Den væpnede kampen mot myndighetene på Sri Lanka begynte for alvor i 1983.
  • I desember 2001 innførte både LTTE og regjeringshæren ensidig våpenhvile.
  • To måneder senere, i februar 2002, undertegnet Tamiltigrene og regjeringen en formell våpenhvileavtale med norsk meklingsbistand. Det ble opprettet et nordisk observatørkorps, SLMM, som skulle overvåke avtalen.
  • I april 2003 brøt LTTE fredssamtalene og anklaget regjeringen i Colombo for ikke å oppfylle inngåtte avtaler. Siden tidlig i 2006 har det i realiteten vært full krig på Sri Lanka.
  • 2. januar i år tok regjeringsstyrkene kontroll over Tamiltigrenes hovedstad Kilinochchi. 25. januar erobret hæren den siste større byen LTTE kontrollerte, Mullaittivu.
  • Militæret gjorde det 5. april klart at de har inntatt alle LTTEs områder, bortsett fra et sikkerhetsområde der sivile oppholder seg.
  • Kilde: NTB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s