Hele Norges Mormor Anne-Cath Vestly er død


Vi sørger sammen med Ole Alexander Fili bom bom, Lillebror og Knært`n,  Maren, Martin, Marte, Mads, Mona, Milly, Mina og Morten Minstemann, Aurora, Guro og Kanutten.

Anne-Cath Vestly har betydd enormt mye for barn gjennom generasjoner. Gjennom bøkene hennes har hun laget fantasifulle bilder inni oss som har satt seg fast i oss. Hennes figurer har vært forbilder og for oss som er født på bygda fikk vi vårt første møte med byen Oslo. Hun tok barn på alvor og var ærlig overfor dem. Derfor vakte hun også oppstandelse på 50-tallet da hun fortalte at barna kom fra magen til mamma og ikke med storken. Eller når hun skrev om den hjemmeboende faren til Aurora.

Anne-Cath Vestly var stemmen på radioen som hørtes så snill ut og som vi ble så glade i. Hennes historier ble så levende fortalt at vi kunne leve oss inn i alt hun fortalte, og tro på det.

Selv møtte jeg Anne-Cath Vestly flere ganger på butikken på Bøler når jeg bodde der. Jeg kjente en så dyp respekt for henne og hun er den type menneske som gjorde at når man møtte henne så følte man at man kjente henne og man følte nesten at hun kjente deg. Så nær føltes hun. Og når jeg møtte henne var hun akkurat som jeg trodde, mild og god, smilende.

Takk for alle barneminner. Vi kommer alle til å savne deg Mormor 😉

Se også In Memoriam

anne-cath-vestly

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s