Jeg er blitt kontaktperson for Unitarkirken i Grenlandsområdet


Den Norske Unitarkirke v/Pastor Knut Heidelberg informerer:

Det er en glede å kunne meddele at Kjell Morten Bråten har takket ja til å være vår kontaktperson i Skien.  Kjell Morten er medlem og venn av Unitarforbundet og har lenge promotert vårt liberale syn på kristendom og religion og samliv generelt.  Vårt håp er å kunne etablere en unitarisk husmenighet eller gruppe i Skien neste år. Og faktisk har dette også en historisk linje tilbake til den første unitarkirken her i landet. På begynnelsen av 1900-tallet besøkte daværende unitarprest Herman Haugerud Skien, og der døpte han noen barn i håp om å etablere en unitarforsamling. Alt tyder på at forsøket den gang mislyktes, men nå – omtrent hundre år senere – gjør vi et nytt forsøk.

Jeg ser det som en stor ære å få lov å være en slik kontaktperson for Unitarkirken, som er en kirke som jeg føler meg mer enn velkommen inn i og som i likhet med meg setter høyest; Frihet, toleranse og respekt.

Alle er velkommen i denne Kirken og alle verdsettes for det menneske man er. Derfor er jeg venn og medlem av denne Kirken. Jeg har fått lov å være den jeg er uten å måtte leve med et krav om at jeg må forandre meg eller endre min legning. Jeg blir bedt for fordi jeg er et medmenneske, ikke for at jeg trenger større tilgivelse eller at jeg er en større synder enn andre. Jeg føler også at det ikke stilles spørsmål om troen min eller at troen min graderes. Min tro er like mye verd som andres tro.

Det er å håpe at vi er flere i Grenlandsområdet som kan tenke seg å møtes og snakke sammen – i respekt for hverandre og hverandres tro. Knut Heidelberg kan være med oss i møtene og fortelle mer om hva Unitarforbundet er for noe og hva de står for. Veien videre bygger vi sammen.

Kontakt meg gjerne på mail: kjemo@online.no eller bruk kontaktskjema på bloggen her: Kontakt meg

skc3b8ytetur-176

Reklamer

5 Svar til “Jeg er blitt kontaktperson for Unitarkirken i Grenlandsområdet

 1. Så flott!!

  Mannen min er vokst opp i en meget konservativ calvinistisk nederlandsk menighet, og der inngår forsakelse av remonstrantene (=unitariekirken) i en av trosbekjennelsene. 😆

  Jeg lurte forresten på hva som var galt med skjermen min. Det er noen hvite flekker som forskyver seg nedover på sida. Hjælp!! Men det er jo snø jo!! 🙂

 2. Bare se her:

  Når det gjelder fest, er utviklingshemmede ofte mindre hemmet enn andre, fordi han eller hun ikke er låst i faste konvensjoner, ikke bekymrer seg om effektivitet eller er redd for hva andre vil tenke om dem. Utviklingshemmede lever mer enkelt her og nå. Deres ydmykhet og gjennomsiktighet gjør dem naturlig innstilt på festlige samvær.

  Fra Tro og lys sitt charter. Jeg blir så GLAD når jeg leser sånt!!!!!

 3. Så flott! Var inne og leste på hjemmesiden deres. Veldig hyggelig og et forbilde for flere. Vi har så mye å lære av andre. Det er dette jeg skriver så mye om – INGEN sitter med fasit. Vi må omgåes og leve som vi vil og bruke krefter på å lære av hverandre og respektere hverandre. Utvikle oss og stadig forsøke å bli bedre mennesker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s