Iskake med bjørnebær. Brumm, brumm..


Jeg har masse bjørnebær!

Vanligvis pleier jeg bare å fryse den ned sukret og varme den opp i mikrobølgeovnen og ha den over vanlijeis.

Her er en oppskrift på Iskake med denne nydelige bæra:

VANILJEIS:
½ dl melk
2 dl kremfløte
1/3 vaniljestang, delt i to på langs
2 eggeplommer
3 ½ ss sukker
2 ts vaniljesukker
BJØRNEBÆRIS:
180 g sukker
3 dl moste bjørnebær
1 ½ ts nypresset limesaft
3 dl kremfløte
BJØRNEBÆRSORBET:
3 ½ ss sukker
3 ½ dl moste bjørnebær
1 ½ ts nypresset limesaft
70 g glucose, fås på apoteket
BJØRNEBÆRSAUS:
370 g sukker
3 ½ dl vann
1 ½ dl moste bjørnebær

hele bær til pynt

Tilberedning

Vaniljeis: Ha melk, fløte og vaniljestang i en kjele på middels varme og varm til det danner seg små bobler langs kanten av kjelen. Pisk imens eggeplommer, sukker og vaniljesikker til tykk eggedosis. Hell den kokvarme melken over eggdosisen mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og rør til den tykner, 5-8 minutter. Blandingen skal ha samme konsistens som en eggekrem og legge seg ved på baksiden av en skje. Sil blandingen over i en bolle gjennom en finmasket sikt og avkjøl. Ha den i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.

Bjørnebæris: Rør sukker, de moste bjørnebærene og limesaft til sukkeret er oppløst. Rør inn fløten. Ha blandingen i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.

Bjørnebærsorbet: Rør sukker, de moste bjørnebærene og limesaft til sukkeret er oppløst. Ha glucosen i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann og varm opp på middels varme. Ha den lunkne glucosen i bjørnebærmosen og rør godt. Sil blandingen over i en bolle gjennom en finmasket sikt. Ha den i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.

Bjørnebærsaus: Rør sukker og vann i en liten kjele på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og småkok på svak varme i 20 minutter. Tilsett de moste bjørnebærene og småkok videre i 10 minutter. Ta sausen av varmen og avkjøl den. Dekk den til og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.

Slik monterer du iskaken: Ta de to iskremene og sorbeten ut av fryseren og la dem bli serveringsmyke. Kle en 30 x 15 cm kakeform med bakepapir. Ha 2 store skjeer av hver iskrem og av sorbeten i formen. Bland med en skje slik at det dannes et marmorert mønster. Gjenta prosessen til formen er full.

Slå formen mot benken for å fjerne eventuelle luftlommer. Jevn toppen med en stekespade. Dekk formen til og frys kaken til den er stiv, helst natten over.

Vri opp et klede i varmt vann. Sett formen opp ned og legg kledet over bunnen. Rist og bank på formen til kaken glir ut. Skjær iskaken i skiver med kniv dyppet i varmt vann og legg dem på flate desserttallerkener. Hell bjørnebærsaus over og server straks, eventuelt med noen hele bær til pynt.

Oppskrift hentet fra www.mineoppskrifter.no

9 Svar til “Iskake med bjørnebær. Brumm, brumm..

 1. hvordan holder du liv i bjørnebærene dine?

  ryddet nettopp unna en haug med halvferdige bringebær busker og har store planer for litt hvitløk, urter og ikke minst bjørnebær dyrking.

  Har du noen gode tips, så mottas de med takk!

 2. Bjørnebær er enklest i verden bare du har plass til å la de vokse på – spesiellt hvis du har en solvegg. Det blir lange grener som må bindes opp. De som har hatt bær ene året klipper du ned på våren. Den er veldig plasskrevende. Ellers ordner den seg selv. Bær har du fra august til frosten kommer. Jeg plukker litt hver dag – sukrer den og fryser den med en gang. Urter kan jeg veldig lite om.

 3. Bare kom på en annen idè. I år har jeg plantet drueranke ute langs samme veggen som jeg har bjørnebær. Den vokser sakte men sikkert og jeg venter ikke druer på den før kanskje om et par år.. Visstnok bruker den tiden til å finne vannårer. Drueplanten står ute hele året og mine kamerater på -«hagen på kleiva» Arne og Anders har i år masse druer på sin.

 4. Takk for tips.
  Du tør å ha vinranken så tett til huset da?
  Du får jo røtter langt inn i kjelleren før du aner ordet av det.

  Jeg ryddet «muren» for noe misseltow her forleden, den hadde vokst seg inn i grunnmuren og opp mellom veggen(under panelet) og videre inn!!!! i gangen opp gjennom lista. Snakk om pågangsmot

  Morro gitt.

 5. Jeg har det ikke langs husveggen men en annen vegg.. Røtter kan være skumle.. Visste dere at en bjørk drikker 20 000 liter vann pr døgn? Den kan ødelegge mye på sin leting etter vann… Det vet jeg blant annet pga vann og kloakkprobleme jeg hadde i vår..

 6. HAHA, takk for tips, men etter litt kikking rundt sommerhuset viser det seg at det vokser bjørnebær på utkanten av tomten, OG alle andre jorder i tillegg.

  Altså ingen busker for meg.

  Nå gikk hele flokken 25 meter ned gata og ut på et jorde og plukket de deiligste mørkeste, søteste, vakreste bærene du kan tenke deg.

  MORRO.

  Guttungen ville ikke smake i går, for kan likte ikke bjørnebær må vite.

  Da han så jeg stod å spiste i dag, prøvde han et bær og ble helt i fyr og flamme.

  Blir bjørnebær med matpakka i morra gitt.

  (jeg er i bb modus hihi)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s