Gud rausere enn bakkemannskapene


«Jeg er helt sikker på at Gud er rausere enn mange av hans bakkemannskap». Dette sa Magnhild Meltveit Kleppa til hundrevis av fremmøtte skeive da hun i går mottok HOMOFRYDPRISEN

 FOTO: Elin Nygård

Det var en klar beskjed til alle motstandere og de som har gått krasst ut i debatten om den nye ekteskapsloven. Det er ikke akkurat noen hemmelighet at det mest består av kristne og religiøse fundamentalister.

Jeg er kjempeglad og stolt over at HOMOFRYD-prisen ble tildelt nettopp Magnhild. Hun har vist at det går å ressonere seg frem til en fornuftig tankegang og endre holdning gjennom å samtale og sette seg inn i situasjoner til dem denne loven gjelder – dem som har følt seg diskriminert. Hun turte å endre standpunkt. Hun turte å trosse «bakkemannskapene» uten å skjemme sin Gud og sin tro. Så har jo nettopp «bakkemannskapene» fått vist sitt «rette jeg» til Magnhild og sendt henne hat og trusselbrev fordi hun endret standpunkt. Det er skamløst og det er uten respekt og det er hat. Slikt støtter ikke homobevegelsen. Homobevegelsen støtter de som tør. Magnhild turte selv om hun sikkert visste at det ville koste henne mye. Dette er ting vi skeive gjenkjenner i oss selv.

GRATULERER MAGNHILD – vel fortjent!

Årets ærespris 2008 ble tildelt Kjell Erik Øie:
Kjell Erik Øie jobber som statssekretær i barne- og likestillingsdepartementet. I mange år har han kjempet for homorettigheter, og det er dette arbeidet han fikk æresprisen for.
Kjell Erik Øie regnes som en av de mest betydningsfulle personene for at vi fikk partnerskapsloven i 1993, og at vi fikk felles ekteskapslov nå i juni.

TAKK Kjell Erik!

 

ps: homofobprisen gikk til Ulf Erik Knudsen (Frp) Juryen la vekt på at Knudsen hadde tatt i bruk nedrige virkemidler for å få fram partiets negative syn på at homofile og lesbiske skulle få samme rettigheter som heterofile. Særlig ble uttalelsen hans om at farsrollen ble redusert til en sædcelle trukket fram i begrunnelsen. (blikk.no)
Egentlig synes jeg homofobprisen kunne gått til hele Fremskrittspartiet og KRF via Siw Jensen og Dagfinn Høybråten.
les om tidligere homoprisutdelinger her: https://kjellemann.wordpress.com/homohistorien/
Reklamer

6 Svar til “Gud rausere enn bakkemannskapene

 1. “Jeg er helt sikker på at Gud er rausere enn mange av hans bakkemannskap”. Dette sa Magnhild Meltveit Kleppa til hundrevis av fremmøtte skeive da hun i går mottok HOMOFRYDPRISEN

  Det er djevelen helt enig i.

 2. Er det ikke litt betenksomt at før var Kleppa ei av dem som stemte mot ekteskapsloven osv.. Når hun først fikk det inn på seg selv, ved at sønnen stod fram som homofil, så skifter hun syn på saken?

  Er det slik at når en får noe inn over seg selv, så skifter en syn?! Det er tragisk at en er så egoistisk og selvsentrert at en først begynner å tenke på andre, når en må tenke på seg selv.!

  Hilsen en som på ingen måte synes Kleppa fortjener prisen.

 3. hei Hmm.

  Vi vet vel ikke alt i den saken, gjør vi vel?

  Jeg tror at adskillig flere ville endre synet hvis de ble litt bedre kjent med homofile og ikke kun fikk inn bilde og inntrykk av homofile gjennom media og svertingingen som skjer gjennom kristne aviser og blogger.

  I dagligdagse møter finner man gjerne ut at homofile ikke er så mye annerledes enn alle andre.

  Det er mange som bør tenke på hvordan de skal reagere om et barn eller barnebarn kommer hjem og forteller at de er homofil.

  Tror det blir veldig feil å kalle Magnhild for egoistisk og selvsentrert. Tror nok godt hun visste at dette ville skape reaksjoner mot henne – men hun gjorde det allikevel. Det er tøfft gjort av henne – og langt fra egoistisk.

  Det er selvfølgelig mange som hadde fortjent prisen.
  Hvem burde fått prisen mener du?

 4. Mulig ikke. Men det kan oppfattes tragisk at en må få det innpå ens eget liv før en tar stilling til det.

  Jeg mener Jesus burde hatt prisen:) Han kjempet utrolig hardt for homofile, og gikk faktisk i døden for dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s