Gateprogram under Porsgrunn Internasjonale teaterfestival 13 – 19 juni-08


Finnes det noe bedre enn en rusletur i Porsgrunn under teaterfestivalen; – når byen blomstrer i sommersola, og gateartister fra nær og fjern inntar byen?
Les mer om festivalgata og gateprogrammet i Varden: Gjøglerne inntar festivalgata og PD: Byens største scene og TA m/video: Fyller opp festivalgaten
 
PIT har alltid hatt en sterk satsing på gateteater og gatekunst. I årets gateprogram vil du finne en enda større grad av mangfold og kvalitet. Aldri har Porsgrunn internasjonale teaterfestival (PIT) brukt så mye penger på festivalgaten. Det skal både synes og høres.Av budsjettet på fem millioner kroner skal 10 prosent gå til festivalgaten. Som publikummer slipper du imidlertid å betale en eneste krone for å bli underholdt i friluft – eller under teltduken fra 13. til 19. juni.       

Under mottoet Hele byen en scene lar vi gateartister av alle slag innta byen hele uka til ende. Vi vil snu byen og livet på hodet. Vi vil more og ergre og glede. Vi vil gi deg alt det du ikke visste at du ville ha!
 

Gatas natur er stadig forandring. Så også med forestillingene i gata. For detaljert spilleplan må vi derfor henvise til dagsprogrammet, som deles ut i gata hver dag, – og som du kan finne her på www.pit.no

 

 

 

NB! Se opp for plutselig underholdning! Løssluppenhet kan forekomme. 
HVIS DÅRLIG VÆR BLIR GATEPROGRAMMET FLYTTET TIL TELTET I RÅDHUSPARKEN!
Årets artister:

Teatro Due Mondi (Italia):
Fiesta – en fargesprakende paradeforestilling som setter oss i sydlandsk stemning. Trommer, kostymer, fløyter, store figurer, masker og stylter – det er verdt og følge etter denne paraden.
13.juni kl.21:30
Ay l’amore 
en bevegelig forestilling der Sør-Italias musikktradisjon og polyfoniske sang er bærende elementer. Byens små og store rom, vinduer, trær, parker og fontener tas i bruk i denne poetiske reisen.
14.juni kl.13:00
 
Lindsay Benner (New Zealand):
– One-woman-street-show – denne uortodokse sjongløren og gatekomedianten vil garantert lokke frem latteren. Sirkusferdigheter på toppnivå, blandet med humor og frekkhet.
 
Alexei Merkushev(Russland):
Exorcism – Merkushev besøkte PITs hovedprogram i 2003. Nå er han tilbake med en danseforestilling i gata, denne gang sammen med en saxofonist.. En fascinerende blanding mellom klovneri og dans.
 
Etienne Borgers (Nederland):
Crazy Frogs 
– dukkespilleren sjarmerer deg i senk når han tar deg med inn i sin magisk-absurde verden av musikk, stemmer, kroppslyder, oppsperrede øyne, røde ballonger og selvsagt en masse frosker. En forstilling for barn i alle aldre.
 
Skromlehjulet Figurteater (Rogaland):
Loppeshau 
Ola Bortigarden kjem til fest med sin frue og sitt nye Loppesirkus. Dei løpske ”dresserte” loppene KAN vara flinke… Ola og frua sitt motto er: ”DET ER BETRE MED EI LOPPE I LUFTA ENN TI I KUFTA”….vi får no sjå. – Disse to typene dukker plutselig opp i byen.
 
Circo Ripopolo (Belgia):
Fazzoletto 
Sirkusteltet skrumpet i vask. Bare de to teltriggerne Gabriel og Giancarlo ble værende normal størrelse. Gabriel forsøker å gjennomføre forestillingen inne i teltet, mens Ginacarlo prøver å holde styr på køen. Alt er lite i denne nydelige og humoristiske forestillingen, som inneholder alt et ekte sirkus har å by på.
 
Ozstars, Stacey and Tracey(Australia):
Spenn fast sikkerhetsbeltene og forbered deg på take-off, med denne høytflyvende og morsomme duoen. Tracey og Stacey tar deg med på en turbulent flyreise som inneholder alt fra gjøgling med taxfree varer, til dans med rokkeringer i flere etasjer.
 
Teatro De Anonimo (Brasil):
Roda Saia Gira Vida 
Denne teatergruppen fra Rio De Janeiro ble etablert i 1986, og har spilt for over 1 000 000 mennesker i Europa og Sør Amerika. I denne forestillingen leker de med sirkusuniversets mange karakterer: Magikeren, gjøgleren, den skjeggete damen, styltegjengeren og en løvetemmer. En forestilling som vil glede alle.
 
Turma do Biribina (Brasil):
The Meeting between Clowns in the street is the joy of the sun with the moon
En prisbelønnet klovnegruppe. I denne poetiske klovneforestillingen med tre ekte brasilianske klovner fremføres et fantastisk, virtuost musikkstykke ved hjelp av glassflasker.
 
Seres de Luz (Brasil)
Kombinasjonen klovn og dukkespill er sentralt i denne gruppens arbeid. Helst siden starten i 1994 har de hatt som hovedmål å nå ethvert publikum med sine prosjekter. Dette har resultert i vakre og lattervekkende forestillinger.
 
Xabian Larrea (Spania):
Filamento the Lampposter 
Har du noen gang tenk på hvordan man skifter pære i en gatelykt? Denne spanske gateartisten tar utfordringen. Xabian Larrea kombinerer klovnetriks, sirkusferdigheter, mime og fysisk teater i denne nydelige, ordløse forestillingen. Publikum i alle aldere vil storkose seg!
 
Cie du Bà Toulouse (Frankrike):
Don’t turn blue 
Emiliano er født i Argentina, men har gjort franskmann av seg. I sitt klassiske gjøglershow kombinerer han sine sirkusferdigheter med dans, mime og drama. En imponerende sjonglør og komediant.
 
Aldebaran (Skien):
Våre venner fra nabobyen, dukker plutselig opp, på sine høye stylter. Se opp for nakkesleng!
 
Cloghoppers (England):
Denne musikkduoen er en gjenganger i Festivalgata. I år har de dratt med seg en perkusjonist, og ankommer Porsgrunn med et helt nytt Pirat-show.
 
Klovnen Knut (Bergen):
En av Norges mest bereiste klovner. Hvert fall i Norge. En unik kommunikasjonsevne og stor idérikdom gjør klovnen Knut til barnas favoritt.
 
Bowjangles (England):
Vi fant dem i ”the home of street performance” – Covent Garden i London. Ikke bare er dette fabelaktige klassiske musikere, men de kommuniserer, formidler og leker med musikken gjennom dans og bevegelse – mens de spiller. En publikumsfavoritt?
 
Babok (Nederland):
IGLO 
En snedig installasjon, et lite underlig byggverk, bebodd av minst like pussige mennesker, som lever hverdagsliv som alle oss andre. De er bare litt annerledes. En artig kontrast til omgivelsene.
 
Dunderfot & frk.Sky (Porsgrunn)
Humor og samspill med publikum står sentralt i dette løsslupne intime teatershowet for de minste.
 
Kulturskolens elever (Porsgrunn)
Moderne-klassen med performance rundt om i byen. Watch out!
16 av klassene med forestillinger i Rådhusamfiet. Hip-hop, break og moderne dans!
Perkusjonsgjengen stiller sterkt – og vil uten tvil høres godt…
 
…og selvsagt en masse andre lokale helter og heltinner i skjønn forening…

2 Svar til “Gateprogram under Porsgrunn Internasjonale teaterfestival 13 – 19 juni-08

  1. Tilbaketråkk: PORSGRUNN INTERNASJONALE TEATERFESTIVAL - PIT « STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN !

  2. Tilbaketråkk: Program åpning av Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival PIT « STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s