Kristenaviser lyver om homoekteskap


Jeg leste med vantro oppslagene i Vårt Land og Norge i dag om at LLH skulle ha oppe om innføring av ekteskap for flere enn to personer på årets landsmøte. Jeg har aldri hørt snakk om dette i mine snart 20 år innen homobevegelsen. Så viser det seg at dette er en svertekampanje og et hysterisk siste «knip med rompa» fra bl.a Nordisk nettverk for ekteskapet og godeste Benestad og Bjørn Olav Hansen. Uredelig og frekt og direkte usant.

Her er uttalelsen fra LLH: http://www.llh.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=4399

Kristenavisene Vårt Land og Norge i Dag meldes inn til Pressens Faglige Utvalg etter å ha spredd påstander om at LLH nå ønsker å innføre ekteskap for flere enn to personer. – Vi reagerer sterkt på de løgnaktige påstandene som både Vårt Land og Norge i Dag har publisert uten å sjekke kildene sine, sier leder i LLH Jon Reidar Øyan

– Ekteskap mellom flere enn to har aldri vært diskutert i organisasjonen vår, og et slikt forslag skal derfor selvfølgelig heller ikke behandles på LLHs landsmøte til helgen.  Vi skjønner at motstanderne av felles ekteskapslov begynner å bli desperate, men å spre løgnaktige påstander som dette er et grovt overtramp. Påstandene har ingen rot i virkeligheten, sier Øyan.

LLH vil melde Vårt Land og Norge i Dag inn for Pressens Faglige utvalg. Organisasjonen mener at kristenavisene, som begge er mot en felles ekteskapslov, har brutt Vær Varsom plakaten på en rekke punkter.

34 Svar til “Kristenaviser lyver om homoekteskap

 1. la igjen denne kommentaren inne hos Bjørn Olav Hansen sin blogg men denne ble selvfølgelig slettet. De vil nok gjerne få sitte og sverte oss homofile i fred. Som vanlig tar jeg kopi av alt jeg skriver hos han så han ikke kan lyve om det jeg har skrevet etterpå slik han pleier.

  «Tror dere må ta tilbake ordene deres nå og kanskje er en unnskyldning på plass? Jeg har deltatt i homobevegelsen i snart 20 år og har aldri hørt snakk om dette. Dette er en svertekampanje og et siste desperat forsøk for å ødelegge for den nye loven. Det er frekt, uredelig og det er direkte løgn.»

  hilsen Kjellemann
  9:16 PM

 2. Bjørn Olav Hansen vil hevde at det er bare etter at han utestengte meg fra bloggen han sletter mine innlegg. Dette er ikke tilfelle. Han mener også at jeg gjør et stort nummer av at kommentaren er slettet – det tror jeg heller ikke han kan hevde (kanskje ikke før nå?) Hansen har aldri vært interessert i å høre hva en homofil sier – For han er det bare to personer som er interessante og det er han selv og Gud. Ja og så selvfølgelig de som snakker pent om han og Gud, og som er bra nok i hans og Gud sine øyne. Hansen kan heller ikke godta LLH-leder sine ord på at dette med flerekteskap aldri har vært noe tema.

  Vel, jeg ER redelig nok til å fortelle at jeg er utestengt fra Hansen sin homohatblogg. Men jeg har tilgang til hans blogg, og jeg kan skrive når jeg vil. Jeg er bare utestengt fordi Hansen vil ha det sånn. Jeg har vært uromoment på bloggen hans. Jeg har avslørt han som løgner – det er ikke bra for en bibeltro kristen. Klart jeg blir utetstengt! Jeg er faktisk stolt av det. 😉 Jeg har IKKE brutt publiseringsreglene som endelig ble skrevet så de var synlige på bloggen. Jeg har ikke opptrådt anonymt, jeg har ikke bannet, jeg har ikke kommet med personangrep eller sjikane. Hansen kan heller ikke bevise at jeg har det. Dette er bare noe som «skjer» inni hodet til Hansen – for å sverte meg og homofile for enhver pris og for å selvforherlige seg selv for enhver pris. Jeg gjengir det Hansen skriver på sin blogg for å vise at jeg iallefall opptrer redelig. Det skal han aldri få på meg at jeg ikke er.

  Kommentaren 9.16 er skrevet av Kjellemann. Han gjør nå et stort nr på sin egen blogg at hans innlegg ble slettet på denne bloggen her. Kjellemann er ikke redelig nok til å fortelle sin bloggs lesere at han ikke lenger har tilgang til denne bloggen. Han er utestengt fra muligheten til å kommentere på grunn av at han har brutt denne bloggens publiseringsregler. Dette VET Kjellemann veldig godt, men han lar være å fortelle sin bloggs lesere dette.

  11:27 PM

 3. Hansen får svar på sin blogg fra en Jan Roger (aldri utvekslet meninger med vedkommende)
  Han skriver: «Det er etter hvert mange av oss som kjener hvordan Kjellemann opptrer.»

  Det får meg til å tenke på Hesselbergsaken da flere her inne brukte lignende ord om Andreas Hesselberg. Da fikk vi beskjed om at vi skulle tro på Hesselberg. Synes de samme menneskene at det også skal gjelde for meg? Når jeg hevder at jeg ALDRI har uttalt meg om sykdommen til Hansen og at «jeg ikke tror han egentlig er syk», eller at jeg har drevet personangrep og sjikane mot han – skal jeg også bli trodd på det? Eller er det kristne brorogsøsterkristenfundamentalistiske fellesskapet så sterkt at de vil stå sammen til tross for at det kan hende at de lyver eller gjør andre synder? Jeg har iallefall bevist ved å kopiere de slettede såkalte «personangrep og sjikanemeldingene» jeg skulle ha skrevet her på bloggen og bevist at de ikke inneholder sådant.. Hesselberg har igjen å bevise at han ikke sto bak erotikkbloggen. Han har bare slengt rundt seg med trusler for at folk skal tie om saken. Er det viktig for kristne bibeltro å være rettferdige? Jeg må virkelig spørre….

  Jeg vil spørre dette mennesket jeg aldri har møtt, sett, hørt eller lest om før – Jan Roger:
  Hvordan er det jeg opptrer? og hvem er «vi»? Hvordan kjener du at jeg opptrer?
  Begrunn påstandene dine!

 4. Hehehe… tilgi meg for at jeg ler av LLH. Men det kommer jeg til å fortsette med! Det kommer enormt mye rart fra den kanten (som alltid), og det vil nok fortsette å gjøre det. Jeg skjønner veldig godt at både Norge IDAG og Vårt Land har vært tidlig på hugget angående dette. Den nye ekteskapsloven er bare starten. LLH kommer helt sikkert til å gå inn for bigami, at man kan gifte seg med fritt antall mennesker, og at ekteskapet ikke lenger skal være noe ekteskap. Bare vent… vi har bare sett starten på det sekulære opprøret mot Guds ordninger.

 5. Jeg tilgir deg at du ler av LLH Fritjof Andreas Gudesen – men det ville vært fint om du kunne komme med belegg for påstandene dine.

  Nå er familiebegrepet blitt utvidet av helt andre enn de homofile også. Heterofile par skilles og barna får ofte 2 mødre og 2 fedre. Selv erkekristne og såkallt bibeltro Hanevold har jo vært skilt flere ganger. Nå vet jeg dog ikke om han barn med sine x-koner. Uansett så er det i dag blitt «storfamilier» igjen. Ofte er det dessverre barna det går utover og det er det verste jeg vet, uansett om det er heterofile eller homofile foreldre som er årsaken.

  Kan hende er det helt andre enn LLH som tar opp et sånn vanvittig påfunn. Hvis noen skulle være i tvil så mener jeg at ekteskapet er kun riktig mellom to. Hvorfor mener jeg dette? Jo fordi jeg tror ikke en mann kan elske to koner like mye. Jeg tror aldri det ville bringe noe godt med seg, for noen. MEN, jeg støtter at folk skal få skille seg når dette er nødvendig. Det kan også være en bra løsning for evt barn. Barn er ikke tjent med å ha foreldre som ikke elsker hverandre lengre. Selvfølgelig må skilte få finne seg nye mennesker å elske og evt gifte seg med disse igjen også. MEN er det barn inni bildet så må de ALLTID komme først.

 6. Tilbaketråkk: Svertekampanje og reaksjon « Framandkar

 7. les i Dagen Magazinet :»Ikke ekteskap for mer enn to personer»
  http://www.dagenmagazinet.no/artikkel.asp?Artid=27883

  Øyan sier: Mine, dine, våre barn
  I LLH sitt forslag til nytt prinsipprogram står det at «LLH mener norsk lov skal være tilpasset det faktum at mange barn vokser opp med flere enn to voksne som tar felles ansvar for barnets oppvekst.»

  Jon Reidar Øyan sier at forslaget går ut på å vurdere om et barn kan ha flere enn to juridiske omsorgspersoner, ut fra at det i dagens samfunn er noen barn som er i denne situasjonen.

  – Da tenker jeg på mine, dine, våre barn problematikken. Det som er ment med dette forslaget er å se på muligheten til å få vurdere og tilpasset arverettighetene til barn. Dette handler om barna og ikke om voksne og antallsnøytrale ekteskap. LLH åpner ikke for ekteskap for flere enn to, understreker Øyan.

 8. Det viser seg at Fritjof andreas Gudesen nok er en fake person som bare har kopiert en melding Andreas Hesselberg har skrevet inne på kristenblogg. Ordene i kommentar nr 4 er altså Hesselberg sine.

 9. Hehehe…. bra gjetta, Kjell! Jeg skulle sjekke om du så at det var meg. Var det ikke et artig navn?

 10. Et desperat forsøk, for å stoppe det uungåelige som nå kommer til å skje, det at vi alle kan gifte oss om vi ønsker det.

 11. Jeg vet ikke om du har avslørt Bjørn Olav som løgner, det har ikke jeg sett til dags dato. Men du er blitt avslørt som løgner en rekke ganger både på Bjørn Olav sin blogg, Kristenblogg og på din egen blogg. Det har jeg kommentert mange ganger. Det er ikke bare jeg som har tatt deg med «buksa» nede.

 12. Bjørn Olav sletter også mine kommentarer hvor jeg påpeker at det han skriver er grove spekulasjoner uten hold i virkeligheten. Han vil ha sin virkelighetsoppfatning i fred.

  Samtidig moderer han ikke bort kommentarer som mener homofile vil ha fler-eksteskap fordi vi er så sexgale.

  Det virker ikke som det har gått inn at de snakker om andre menneskers følelsesliv. De ser «homofile» som en stor bøling sexgale mennesker som vil overkjøre deres kristne verdenordning. Det er bare trist, dumt og krenkende.

 13. Skrev ett innlegg i tråden hos Bjørn Olav – og den fikk stå (dvs. den står ihvertfall der ennå) – men den ble noe redigert. Hadde vel forventa at innlegget beli fjernet i sin helhet…. 🙂

 14. Jeg har referert nesten en hel tråd fra bloggen til Hansen der han har slettet innlegg og kalt dem for sjikane og personangrep. Innleggene jeg skrev har jeg publisert så folk kan få avgjøre selv om de inneholder sådan.

  Det vet du utmerket godt Birgir for du har uffet deg fler enn en gang over at jeg er så frekk å ville forsvare meg og legge ut sitatene fra Hansen sin blogg.

  Hansen er jo bibeltro og bibeltro lyver ikke – eller synder ikke. Eller gjør de det? Skal vi virkelig bare tro dem på deres ord selv om det til stadighet bevises at de ikke er bedre enn «vanlig» folk? Hvorfor skal ikke de bibeltro måtte bevise noe – iallefall kunne de bevist hvis de virkelig var uskyldige..

  Når du sier at du har tatt meg i løgn så må du komme med beviser Birgir. Ikke bare kast ut en påstand. Det blir mest troverdig.

 15. Conad: Er ikke kommentaren din sensurert da? 😉 Dette er gjort av mennesker som fremhever ytringsfriheten sterkt.. Vel og merke hvis den ikke rammer dem selv..

 16. Og til Jan Roger som jeg ser smugleser bloggen min vil jeg bare si: Ikke kom bare med påstander om at jeg har dømt Hesselberg. Kom med beviser!

  Nå er det vanskelig å sitte å svare deg her for ting du sier på en annen blogg – og jeg kan ikke svare å angrene dine på bloggen til Hansen for da blir jeg jo slettet. Men er du redelig så synes jeg du kan svare her slik at de mennesker du omtaler som dommere kan få forsvart seg. Det gjelder også det du beskylder meg for.

 17. Pher: For disse menneskene er det nok dessverre bare dem selv som er bra nok. Selv andre kristne er ikke bra nok. De har enerett på Gud. For meg vil det være kanskje den største synd av alle…

  Hansen snakker ut om å henge ut folk. Se på bloggoppslaget han hadde om Ivar Kvistum med bilde og all ting og med de styggeste beskyldninger uten noe som helst slags beviser – bare basert på ryktespredning og sverting. Når Hansen opptrer slik må han forvente å få ting tilbake..

 18. Selektiv ytringsfrihet….. 😛 Om ytringsfriheten kun gjelder ytringer man er enig i, er vel kanskje vitsen litt borte?

  Okay, stryk litt….! 😉

 19. Conad: ta kopi av det du skriver før det blir slettet – publiser det gjerne her, hvis du ikke selv har blogg – så kan folk se hvordan Hansen opptrer og hvor uredelig han er.

  Det er nemmelig umulig å forsvare seg overfor han, for hvis du prøver så blir du slettet. Om ikke annet så kopier meldingene og ha dem for deg selv. Det tok lang tid før jeg skjønte at dette var min eneste mulighet til å få forsvart meg. Han beskyldte meg for sjikane og personangrep og så la jeg dem ut så folk kunne selv se om det var det.

 20. Nå er ikke innleggene i seg selv særlig spesielle.

  Hypotesen min er enkelt og greit at han opprettet nettstedet selv for å få presset prisen opp ved videresalg. Ett aktivt nettsted (spesielt av denne sorten) vil kunne selges til en betydelig høyere pris enn ett passivt domene.

  Fakta’ene mine jeg kom med for å underbygge hypotesen er at selvsamme fyren har flere passive domenenavn han har lagt ut for salg. Prisnivået han legger seg på er skyhøyt – på det dyreste (jeg har funnet – og jeg har ikke lett lenge) er på 100.000 kroner.

  Åpne offentlige fakta som enhver kan søke opp – og man trenger ikke å være noen rakettforsker for å se at forklaringene som kommer er i tynneste laget.

  Hva som er de faktiske forhold skjules av hovedpersonen selv – og er forklaringen hans sann skjuler han også en som har begått en meget alvorlig kriminell handling.

 21. Hvis dette er offentlige opplysninger så har jo Andreas mulighet til å forklare saken. Så slipper man å lure.

  Å opprette erotiske blogger for å tjene seg rik på å selge dem igjen er vel fullt lovlig men neppe veldig bibelsk.

  – og jeg har fortsatt ikke dømt Hesselberg. Men etterlyser at han kommer med en forklaring til oss. Det skylder han iallefall de han selv angriper.

  Det er veldig dobbeltmoralsk å skrive blogginnlegg om at onanering er synd hvis man fantaserer og samtidig være eier av rene pornoblogger – ikke en – men iallefall 3. (kilde Vårt Land)

 22. Jeg vil be også Bjørn Hansen komme med beviser på at jeg sprer løgn om han på bloggen min. IKKE BARE KOM MED PÅSTANDER..!!! Det er veldig lite troverdig. Bevis, bevis, bevis!!!

  Bjørn Hansen sier: Jeg kommenterer ikke på den bloggen [altså min blogg],og kommer ikke til å gjøre det. Det handler ikke om jeg at ikke tør, men jeg vil ikke assosieres med den bloggen eller bloggens innhold. Det har vært publisert svært sjikanerende og krenkende ting om meg på den bloggen, også direkte løgn. Så jeg holder meg langt unna. Så om du skal nå meg, og denne bloggens lesere, må du nok publisere det her.

  Jeg vil bare si DITTO – forskjellen er bare at jeg har prøvd å bevise det.
  Jeg innrømmer glatt at jeg har sagt usaklige ting og vært dritforbanna – men jeg har ikke drevet sjikane og personangrep. Jeg har heller aldri slettet en melding her inne på bloggen. Når Hansen kaller homofiles liv for avskyelig og mener at alle homofile er sexfikserte så fornærmer han meg, og det er sjikane og personangrep ikke bare mot meg men mot en hel gruppe. Likedan hans holdninger til LLH leder Øyan. Likedan overfor Ivar Kvistum m.fl.

 23. Tenkte jeg skulle legge ut det innlegget jeg skrev 20:30 på Hansen’s blogg (som jeg mente var milevis innenfor regelverket hans, men som han mente var milevis utenfor…)

  Når det gjelder Kvistum har du selv skrevet krafigte personkarakterestikker om han. I din verden er nok dine ord om Øyan mer sjikane enn i min….

  Dessuten er det bare å lese kommentarene i dette innlegget for å se at lista ligger forholdsvis høyt ang. karakterestikker for Kjellemann – en person du hindrer å forsvare seg selv her. Tar ikke stilling til utestengelsen av Kjellemann – men den medfører unektelig at påstander som du og Jan Roger setter frem vanskelig kan imøtegås av han som omtales.

  Faktiske forhold om andre slettes imidlertid med bred penn.

  Verden er rar, igrunn.

 24. Riktig oppfattet Conad.

  På Hansen sin blogg er jeg til og med blitt beskyldt for at jeg jobber frivillig for unge og eldre bare for å fremheve meg selv som bedre enn andre… (forøvrig Birgir som skrev det – godkjent av Hansen) Jeg lurer på hvilket grunnlag Birgir har for å påstå noe sånt.

  Forøvrig vil jeg oppfordre ALLE til å jobbe frivillig. Det er veldig givende og takknemmelig jobb. Skriv gjerne om det på bloggene også. Frivillige trengs overalt!

 25. Vel, ser ikke ut som at det kommer noe beviser for påstander om meg fra Hansen & Co.

  Selv kjenner jeg hvor mye debatt med disse menneskene ødelegger humøret mitt. Det er som å gå inn i de mørkeste kalde huler mens det er strålende solskinn utenfor. Jeg velger det siste – altså solskinnet. Har alltid sagt at kristenfundamentalister skaper bare ufred og hat. Jeg synker ned på dette nivået gang etter gang, dessverre.

  Jeg vil ikke la disse menneskene ødelegge sommeren for meg. Dette er en sommer jeg vil huske med glede fordi jeg har gjort det bra på skolen og avsluttet skolen og fordi det har skjedd meg så masse positivt.

  jeg prøver å ikke bry meg med disse menneskene – det har aldri ført til noe godt. Kan ikke love å holde meg helt unna
  😉 men jeg skal love at jeg skal prøve så godt jeg kan…

  Venter fortsatt på beviser bla – og Conad og alle andre som føler seg urettferdig behandlet inne hos Hansen kan bare publisere slettede innlegg her.

  Jeg velger heller å glede meg over sommeren, solen og naturen og glade innlegg på bloggen. Ekteskapsloven skal behørig feires og vi er mange som gleder oss over den. Forholdene for homofile går sakte men sikkert riktig vei. Det vil jeg fortsette å støtte.

  Verdens vakreste teaterfestival i Porsgrunn er like rundt hjørnet – og jeg ønsker alle velkommen dit. 😉

  Jeg skal få noen til å bygge nytt gjerde og kanskje få bygget en terrasse OG kanskje kommer min store drøm til å gå i oppfyllelse i sommer; DRIVHUSET 😉

  Jeg er omgitt av fantastiske venner – mennesker – ikke delt inn i filer – som jeg bryr meg om og som bryr seg om meg. Det er toppers!

  Det er masse å være takknemmelig for – det er DER fokuset bør være – ikke på satan, endetid, synder, skam og hyklerske erotikkbloggereiere som dekker over ulovligheter. Jeg er skapt og oppdratt slik at jeg ikke tåler urettferdighet. Jeg klarer ofte ikke la vær å bry meg. Det er ikke fantastisk av meg – men enda flere burde bry seg. Verden står overfor langt verre problemer enn at folk elsker hverandre…

 26. Er det noen i det hele tatt som har tenkt på at det ikke kun er homofile som «har» lyst til å gifte seg med flere? Sikkert en god del heterofile der ute som kunne tenke seg å gjøre det samme, men dem skal vi ikke nevne 😉

 27. Du har rett galithralia.

  Men nå skal homofile tas for enhver pris. De har kun få dager på seg – og alle midler benyttes. Det er trist og det er uverdig, men ikke akkurat sjokkartet. Og gjennom fremgangsmåten avslører de seg selv. Var det noen som snakket om lobbyvirksomhet? Jeg lurer på om de noen ganger tenker at alle andre enn dem er dumme…

  Finnes sikkert både heterofile og homofile som kunne tenke seg å gifte seg med flere. Finnes nok kanskje enda fler kristne?

  LLH har aldri hatt dette som tema og jeg tviler sterkt på at LLH tar det opp som tema også.

 28. Ser ingen spesiell grunn til at LLH skal fronte en slik sak – siden de er en interesseorganisjasjon med ett litt annet fokus.

  Imidlertid er det ikke noen hemmelighet at både Unge Venstre og FrPU synes dagens begrensingen av menneskers frihet er betenkelig.

  Jeg regner med at i Venstre vil mange være enige i at dette er noe folk må få lov til å avgjøre selv for seg selv, selvom såvidt meg bekjent støtter ikke Venstre dette (ennå ihvertfall).

  FrP er nok ikke like liberale…..

 29. Hei

  Litt på siden, men likevel: Jeg skjønner ikke hva som er så forferdelig med å tillate at polyamorøse mennesker – i den grad det finnes slike i virkeligheten; det får vi nå se på – kan få leve i forpliktende, gjensidige samliv.

  Selv kunne jeg personlig ikke tenke meg noe slikt (altfor komplisert for en enkel sjel), men det betyr ikke at jeg skulle ha problemer med å «dele» lovverk med andre som velger annerledes enn meg.

  Dette sier jeg fordi jeg er sterkt imot religiøse føringer på lovverket, og fordi jeg ønsker å strekke meg mot liberale idealer.

  Derfor må det finnes gode etiske og fornuftsbaserte argumenter mot polygamiet dersom jeg skal akseptere et absolutt forbud.

  Alternativt: De som mener det er viktig å bygge et rettsregime rundt polyamorøse forhold, får i så fall fremme sin sak. Saklig.

  Det er ikke slik at det som er forbudt, ikke finnes. I virkeligheten er det slik at lovene skapes for å regulere fenomener etter hvert som de dukker opp. Før vi fikk biler, hadde vi ikke fartsgrenser.

 30. Jeg tenker litt sånn: Jeg ville jo aldri brydd meg med de som venter med sex før ekteskapet. Jeg selv kunne aldri giftet meg med noen uten å sett at jeg også passet seksuellt med vedkommende. Dog mener jeg at sex bare er en liten del av samlivet. Det blir liksom de andre 23 1/2 timene som er viktigere for meg…

  Like rart og vanskelig synes jeg det må være med de polyamorøse forholdene. Jeg forstår ikke slike forhold og jeg kunne aldri levd i slike forhold selv.

  Men nei… Jeg ville aldri gjort annet enn å respektert de som velger annerledes enn meg. Man må gå ut i fra at det da er to parter som frivillig har den avtalen. Jeg ville tenkt: Ære være dem som klarer det – og lykkes, og som mener det er riktig. MEN hvis de samme menneskene kommer og blander seg med MITT sexliv… Da blir jeg sur.

  Jeg har mer enn nok med mitt eget liv. Bare så synd at folk ikke kan klare å la meg få leve i fred med mitt eget. Hvorfor skal jeg lytte til råd fra mennesker som runker uten å fantasere eller bruker tissen bare til å tisse og lage barn med? Hva skal disse menneskene lære meg som er bedre enn slik de i sin sexfikserte hjerne tror jeg lever mitt sexliv? Vet de om jeg i det hele tatt har sex? De tror de vet – bare fordi jeg er homofil og homofili er synd, UANSETT – til og med om det skulle vise seg at jeg lever mindre syndig enn dem…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s