Små giverbeløp fra helvete – store beløp fra himmelen


– Du får to beløp. Et lite et. Det er fra helvete. Et stort. Det er fra himmelen. Dette er Jan Hanevold i den «kristne» Tv-kanalen Visjon Norge sine ord.

Han kaller de 175 millioner kroner (!), godtroende mennesker har gitt kanalen i løpet av de 9 siste årene for «hellige gaver». Nå vil lotteri og stiftelsestilsynet undersøke ha svar på hva pengene har gått til. De har bedt om svar og dokumentasjon og fristen ble satt til 3 mars. De har fortsatt ikke hørt noe fra Visjon Norge.

Stiftelsens formål er å drive nødhjelp og evangelisering, men det fremgår ikke klart av hverken årsregnskap, års-beretning eller revisorrapport hvor mye av inntektene som har gått til dette formålet.

Nå risikerer Hanevold og resten av styret å bli «kastet».

Jeg skal ikke dømme noen før de er dømt, men jeg kjenner at jeg blir kvalm av denne saken. Jeg har dessverre hatt tilgang til denne kanalen noen uker nå og hver gang jeg svitsjer innom så snakkes det om penger, penger og penger. Og folk gir! Beløpene varierer fra 300 til 10 000 +/-, og det virker ikke som at dette er engangsaffærer. Folk som er alvorlig syke eller har problemer av ulike slag sender penger for å bli bedt for, og mange hevder at de er blitt hjulpet.. Jo mer du gir – jo mer høyner du sjansene for å bli frisk eller få det bedre, virker det som. Dette er grov utnyttelse av godtroende mennesker og burde rett og slett forbys.

I dagens Magazinet sutres det over at homobevegelsen får penger fra staten, samtidig som Nordisk nettverk for ekteskapet driver på sparebluss og ikke får støtte.

Jeg foreslår at de henvender seg til den 3 ganger skilte Hanevold og ber om støtte av han. Han taler jo så varmt om ekteskapet – og pengene har han jo.

OG HUSK HANEVOLD – små giverbeløp kommer fra helvete – store giverbeløp kommer fra himmelen…!

les også http://www.vl.no/kristenliv/article3497824.ece , http://www.vl.no/kristenliv/article3495600.ece , http://www.vl.no/kristenliv/article3492585.ece , http://www.dagenmagazinet.no/artikkel.asp?Artid=26700

Reklamer

Ett svar til “Små giverbeløp fra helvete – store beløp fra himmelen

  1. Hanvold og tv-stasjonen hans er et tragisk eksempel på hvordan sjarlataner utnytter godtroende, fromme mennesker.

    Det kan skje fordi store deler av kristenheten har demonisert maktkritikk. I flere sammenhenger har jeg sett at kritikk av f.eks. Hanvold blir forsøkt kneblet med at «man er ikke en kristen hvis man angriper en kristen bror som arbeider for å utbre evangeliet. Vi skal omtale hverandere positivt».

    Dermed har manipulatorene og maktmenneskene fritt spillerom.

    Hilsen Ivar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s