I dag har hyklerne møte.


I dag samles de – under fellesparolen «SAMMEN FOR EKTESKAPET» – vel og merke det heterofile ekteskapet.

Ekteskapet er for nesten hvem som helst. I dag er det bare homofile som ikke kan gifte seg.

Halvparten av alle heterofile ekteskap går i oppløsning. Dette går de i marsj for.

Homofile utgjør 1 % av befolkningen, i følge dem selv. Dette går de i marsj for.

Offisielt sier de at de vil ha en konsekvensanalyse. En utredning om hva slags konsekvenser homofile ekteskap vil medføre, hva det vil medføre at barn vokser opp med homofile foreldre. Sannheten er at de ikke bryr seg om konsekvensanalyser. Den har de allerede i Bibel og Koran.

De går ikke i demonstrasjonstog for de barna som sitter på barnehjem.

De går ikke i demonstrasjonstog for skilsmissebarna.

De går ikke i demonstrasjonstog for barn som blir utstøtt av familier for sin legning.

De går ikke i demonstrasjonstog for barn og unge som blir mobbet i skole og fritid på grunn av sin legning.

De går ikke i demonstrasjonstog for barna til alenemødre/alenefedre.

De har i dag samlet alle som kjemper for samme sak. Det heterofile – og det heterofile ekteskapet.

De kristne går hånd i hånd med muslimene.

Muslimene går hånd i hånd med nynazister.

Mullah Krekar og pastor Torp går smilende hånd i hånd. De er sammen for ekteskapet.

Det kan se flott ut. De er sammen om dette.

Bare så synd at det stort sett er bare dette de er enig om. I morgen hater de og kriger med hverandre igjen.

Og krig og ufreden de skaper går de ikke i demonstrasjonstog mot.

I dag er det kjærligheten som skal angripes. Den kjærlighet som er fremmed for dem selv. Den omsorg for barn som er fremmed for dem selv. De kan ikke forstå at barn kan oppdras av homofile. Det skader barnet!

De går i demonstrasjonstog og håner de barn som allerede har homofile foreldre. Barn som gjennom undersøkelser har vist at de ikke har det verre enn andre. De går i tog og vet ikke at de er med på å skape mobbeholdninger mot disse barna.

Jævla homo er i dag det mest brukte skjellsordet i norske skoler.

Hadde de ikke vært så hyklerske så er dette parolen de kunne gått med i dag;: JÆVLA HOMOER!

Det er disse ordene som møter oss homofile i hverdagen.

Kristne og nynazister og muslimer bruker i tillegg ordene perversiteter, kreftsvulster på samfunnet, syke mennesker, sexfikserte, djevelens verk, abnormiteter, avskyelige osv osv.

Vi blir sammenlignet med de som har sex med dyr, ofring av barn og pedofile.

Disse får gifte seg – bare ikke homofile.

I muslimske land verden over straffes homofile for sin legning med piskeslag, lange fengselstraffer og endatil døden ved henging og steining. Islamsk råd vet ikke om de skal være for eller imot disse straffene. Irans president hevder det finnes ikke muslimske homofile.

I dag går de i tog sammen med de kristne og med nynazister. Hånd i hånd. Under felles parole.

Jeg sitter hjemme i dag. Min parole er «Størst av alt er kjærligheten». På terrassen er homoflagget satt ut. Alle skal få se at jeg er homo og stolt av det. I dag skal jeg tenne et lys for alle homofile, lesbiske, transkjønnede og bifile. For homofile foreldre og deres barn. For alenemødre og alenefedre. For muslimske homofile.

For i dag har hyklerne møte.

 

 

119 Svar til “I dag har hyklerne møte.

 1. Veldig godt skrevet! Og inspirerende! Takk!
  Får lyst til å henge ut regnbueflagget jeg også, men jeg har ikke skaffa meg et ennå. Jeg får gjøre det på bloggen i stedet. Det vil nok bli sett av mange flere.

 2. Og i dag har Gud sendt et usannsynlig grisevær til Oslo.

  Tar de virkelig ikke hintet?

 3. Hei Tarald 😉

  Det viktigste av alt er at du er stolt av deg selv og viser overfor deg selv at du godtar deg selv. Det er alltid der man må begynne. Uansett hva man er.

  Først når man har det godt med seg selv kan man være noe for andre – helt ekte.

  Ingen sitter med fasiter. Vi er alle et produkt av kultur, historie, tro, kjønn, rase osv. Verden utvikler seg – heldigvis – og menneskene med den.

  For 35 år siden var det ulovlig å være homofil i Norge. Hadde disse menneskene fått bestemme hadde det vært ulovlig enda.

 4. Desmond Tutu mottok 8 april en internasjonal pris for sitt arbeid i kampen mot homofobi.

  Prisen ble delt ut i San Francisco av «International Gay and Lesbian Human Rights Commission» (IGLHRC) der Tutu holdt en historisk tale til amerikanske LHBT-aktivister.

  – Akkurat som vi kjempet mot Apartheid i Sør-Afrika fordi svarte mennesker under dette systemet ble diskriminert bare på grunn av vår hudfarge, må vi kjempe mot homofobien.

  – Vi kan like lite for vår hudfarge som vi kan for vår seksuelle legning. Den er gitt fra naturens side. Homofobi er en forbrytelse mot menneskeheten, avsluttet Tutu til stående applaus

  ……………………………………
  Fikile Vilakazi er leder for CAL, en paraplyorganisasjon for lesbiske fra elleve afrikanske land og gjestet blant annet Norge på invitasjon fra Erik Solheim i forbindelse med kvinnedagen i år.

  – Homofili er forbudt i mer en tretti afrikanske land i dag, forteller Vilakazi.

  – Vår største utfordring er å få menneskerettighetsorganisasjoner i Afrika til å ta homofiles rettighetskamp på alvor, mener hun.

  – På tross av Sør-Afrikas liberale lovgiving, forfølges fortsatt homofile og lesbiske i mitt hjemland.

  – Jeg ble selv voldtatt av min onkel fordi jeg hadde et forhold til en annen jente og han ville kurere meg på den måten.

  – At homofili kan kureres gjennom voldtekt og mishandling er fortsatt en utbredt oppfatning i Sør-Afrika, særlig utenfor de større byene, avslutter hun.

  Hentet fra Gaysir.no

 5. Tilbaketråkk: Ja til ekteskapet! « Framandkar

 6. De går heller ikke i tog for barna som utsettes for religiøs tukt og misbruk i den heterofile familien.

  Du nevner styggedommen som homofile sammenliknes med. Det er noe jeg, som ble grovt krenket som barn, har irritert meg over, ja – at til og med framtredende representanter for den norske kristeligheten har kunnet finne på å sammelikne homofile med seksualovergripere. Det sier bl.a. mye om hvor lite de skjønner av overgrep. Og det er skremmende å tenke på hvordan personer i betrodde stillinger da (ikke) vil kunne møte mennesker som har blitt seksuelt krenket i barndommen.

  Bare for å nevne noe.

 7. Sigrun: De går vel og tenker at slik deres liv er – slik bør alles liv være. Ikke noe galt i det nødvendigvis – men fryktelig egoistisk.

  Jeg har venner fra kristne familier som føler seg utstøtt pga sin legning. Lesber som blir tvunget til å gå i kjole i familiesammenkomster for å beholde fasaden. Det er bare trist. Da er det ikke lenger barna de er opptatt av men seg selv.

 8. 2500 deltok totalt i marsjen ifølge politiet. Mindre enn halvparten av det de forventet.

  «– Vi tror helt realistisk på at det kommer ca. 5.000 mennesker, men vi håper selvsagt at det kommer flere sa Benestad til Dagsavisen.»

  Jeg kjørte rundt i boligfeltene i Skien i dag og jeg så tre balkongflagg og en flaggstang hvor flagget var heist. Det kunne likegodt være satt ut pga bursdager.

  Nå burde de da endelig ta hintet. Folk bryr seg ikke.

 9. Nei, det går ikke alltid som man håper, selv om man tror at man har åpen linje oppover. Som trønder vil jeg gjerne få minne om hva som skjedde i Trondheim i 1983.

  Da reagerte nemlig pinsemenigheten Betel sterkt på at Tramteatrets forestilling «Det går alltid et korstog» skulle framføres i byen, og anmeldte Tramteatret til politiet. Dette var første gang Trondheim politikammer mottok en blasfemianmeldelse. Pinsemenighetens bibelskoleelever samlet seg til bønn om at Gud måtte legge hindringer i veien (!), slik at Tramteatret ikke kom til Trondheim. Men Riksadvokaten grep inn, og Tramteatrets forestilling kunne rulle videre.

 10. Sigrun: Det er som regel slik at går det deres vei så er det Gud sin skyld – og går det ikke deres vei så er det satan eller djevelens skyld.

  Hvor mange tror du ikke det er som har sagt de skal be for meg om at jeg blir «frisk»?
  Resultatet er at jeg blir bare mer og mer stolt at jeg er homo
  ;-)))

 11. Ein annan ting som skjedde i Trondheim i 1983, var at homofile og lesbiske studentpar ikkje fekk tilbod om parleiligheiter i studentbyen i Frode Rinnans veg, som var nybygd den gongen.

  Sambuaren min og eg fekk plass på same studentby i fjor – utan spørsmål eller innvendingar, akkurat som heterofile par.

  Verda går framover, altso. Det er ikkje verdt å irritere seg over dei hyklarske fundamentalistane. Det må vera vondt for dei å sjå at verda utviklar seg stikk motsett av kva dei ynskjer …

 12. det ER så LATTERLIG! her har man en hel verden full av problemer: sult, fattigdom, krig, fremmedfrykt, barn som vokser opp uten foreldre/omsorgspersoner, avskoging, dyrearter som utryddes pga menneskelig grådighet, brudd på menneskerettigheter … og så videre, og så videre … og DETTE er det de velger å engasjere seg i? hvem folk skal få GIFTE seg med?

  smålig, besteborgerlig, latterlig. akkurat som om ekteskapet er en «naturlig» måte å ordne forholdene mellom mennesker på? akkurat som om våre ideer og forestillinger om kjønn og samfunn ikke er skapt og formet gjennom årene til noe vi TROR er naturlig?

  blah. jeg blir så provosert!

 13. Jeg er selvfølgelig helt enig vårloek.

  Jeg opplever dem fryktelig egoistiske og selvforherligende.

  Ikke minst er det veldig hyklersk – alt mens det i dag viser seg at halvparten av alle ekteskap ender i skilsmisse og alt og alle det skaper problemer for – ikke minst for barna.

  Dette var ikke nevnt i parolene deres.

  De går i tog sammen med Islamsk råd som ikke klarer å ta stilling til om det skal være straff for homofili og som i flere muslimske land har tradisjoner med tvangsgifte

 14. Hei. La oss prøve å komme til saken kjerne. Dagens tog gikk ikke med hensikt å kritisere hverken homofile eller lesbiske og deres kjærlighet for hverandre. Homofile og lesbiske må gjerne leve sammen, inngå partnerskap og elske dag og natt. Men de bør ikke ha rett til å få barn. Bør dere føle dere diskriminert av den grunn?

  Neppe. Det er mye som taler for at en slik forskjellsbehandling er saklig og godt begrunnet, blant annet fordi det finnes fundamentale forskjeller mellom samkjønnede par og kvinne-mann-par.

  I alle saker som har med barn å gjøre, bør man etterleve føre-vàr-prinsippet: Når negative konsekvenser ikke kan utelukkes, bør ingen forandring foretas. Tvilen må komme barna til gode. Adopterte barn har rett på det som er det naturlige og det beste for alle barn – en mor og en far. Vil ikke noe annet være diskriminering av barna og brudd på rettighetene til adopterte barn?

  Hvis adopterte barn – uten selv å ha bedt om det – blir plassert i en familierelasjon som i biologisk forstand ikke er naturlig, kan vi vel i sannhet snakke om diskriminering. All adopsjonstenkning hittil har lagt vekt på at barn som blir rykket opp fra sin slekt og sitt miljø, skal få så like oppvekstvilkår som mulig til det naturen har lagt til rette for – en mor og en far. Bør det ikke fortsatt være slik?

 15. Jeg synes det er så ekkelt at disse folka skyver ungene foran seg. Etter hva jeg hørte, ble til og med et barn dyttet opp på plattformen for å synge.

  Har HUN valgt å delta i en homofob demonstrasjon? Er det et utslag av respekt for barnets integritet å dytte det inn i voksnes kamp og stridigheter på den måten?

  Motspørsmålet må være: Er disse menneskene tilhengere av lovregulert og beskyttet samliv for homofile dersom de bare lar være å få barn? Nei, selvsagt ikke. Det handler ikke om barn.

  Det er en gedigen tåkelegging å hevde at foreldrenes kjønn alene er avgjørende for barns livskvalitet og oppvekst. Det er så mange andre faktorer som spiller inn, som er langt viktigere, men som kristenfolket ikke reiser en eneste kilometer i buss for å demonstrere mot.

  På Youngstorget er følgende setning uttalt en gang før. Den kan ikke gjentas for ofte: Æ spyr!

 16. «Min parole er “Størst av alt er kjærligheten”.»

  Alle de ukvemsordene og karakstikkene kaller du «kjærlighet»? Det rette navnet på bloggen skulle vært «Størst av alt er HYKLERI». For det er det du best får formidlet her.

  Det er en stor forskjell på «ekteskap» mellom heterofile og homofile. Når heterofile gifter seg kalles det EKTESKAP. Når homofile og lesbiske gifter seg heter det DJEVELSKAP. Ikke det at de homofile og lesbiske er djevelskap, men GJERNINGEN er djevelskap.

 17. Bedre? Å nei, jeg er et menneske på like vilkår som deg, jeg og.

  Ivar, hvor ble det av det usannsynlige «griseværet» i Oslo i dag? Tror jeg skal bruke samme spørsmål som du: » Tar de virkelig ikke hintet?»

  Ha, ha! Gud var med oss i dag og. Gud er større enn du er klar over. HALLELUJA!

 18. dette er virkelig usmakelig Birger. Her viser du ingen form for argumentasjon, du bare slenger dritt. Forkastelig.

  beste måten å avsløre dårlige motiver er å la vedkommende snakke videre….

  her avslørte Birger seg selv. Hvis du ikke har noe saklig å komme med, hvorfor ikke holde kjeft da? Hvordan kan du le og godte deg over å kalle noen hyklere , si at de liker å rulle seg i spy, for så å avlslutte med halleluja… blasfemisk!

 19. Kjellemann.
  Mullah Krekar og pastor Torp går smilende hånd i hånd. De er sammen for ekteskapet.

  Sier du det altså, Det er jo ikke gitt at alle leserne dine forstår at du tegner et bilde på situasjonen, en lyrisk anekdote. Kanskje greit å fremheve det?

  Jævla homo er i dag det mest brukte skjellsordet i norske skoler.

  Kanske det.

  jeg husker imidlertid at det var min tro jeg ble mobbet for.

  Ellers kan det jo nevnes at på blogger og ellers i samfunnet er «kristenfundamentalist og «homofob» de mest brukte skjellsordene.

  Morro a gitt. Forleden observerte jeg en situasjon mellom en invandrerkvinne og en kjøpmann. Kvinnen forsøkte seg på hva jeg i blide ordlag vil kalle «en spansk en» (no pun intended) noe kjøpmannen overhodet ikke aksepterte. Da argumentene tok slutt satt vi igjen med den gode gamle «rasist!»

  Undres om det ikke er slik med ovenstående «k_fundamentalist og «homofob» også??

  Kristne og nynazister

  Vi blir sammenlignet med de som har sex med dyr, ofring av barn og pedofile.

  Ser du noen sammenheng her?

  Begår du samme urett som du selv finner usmakelig?

 20. Teo&Tao

  Og i dag har Gud sendt et usannsynlig grisevær til Oslo.

  Tar de virkelig ikke hintet?

  hehe..

  Lavtrykksfronten som siger inn over sørlige og østlige deler av Norge strekker seg nesten ned til Gøteborg.

  (Hvor de forøvrig hadde sludd helt opp til Uddevalla)
  😀

 21. Trodde kristenfundamentalist var et hedersord i de kretser du vanker i olec – mer gidder jeg ikke svare deg. Jeg bare registrerer at du ikke har noen lignende kommentarer til Birgir.

 22. Å ja, Gud lot det styrte ned over hetero og homo, blitzer og biskop. Når det regner på presten, får som kjent klokkeren dryppert.

  Men det er et annet aspekt som trenger litt ettertanke: De mest martyrkåte kristenfolka snakker ustanselig om at det er DE som er forfulgt, at de snart må i katakombene, at moral, gudsfrykt og de berømte VERDIENE er i fritt forfall i Norge, oppløsningstendenser etc.

  Men denne gudløse, menneskerettsbaserte, antikristelige humanismen stiller altså med et digert politikorps for å beskytte deres rett til å ytre seg. Demonstrasjoner anses lovlige og blir beskyttet av statsmakten, selv når arrangørene er totalitære og budskapet er inhumant.

  Det synes jeg er vakkert. Det gjør meg faktisk stolt av å være norsk, for en gangs skyld. Og det er overhodet ikke kristenfolkets fortjeneste.

 23. Trodde kristenfundamentalist var et hedersord i de kretser du vanker i olec –

  tja, for de av oss som faktisk forstår ordet fundamentalist er det jo ikke noe galt med ordet.

  Jesus var nok en fundamentalist av rang.

  Jeg gir meg imidlertid ikke helt, jeg vil svært gjerne har svar på:

  kristne/nynazister
  homofile/pedofile

  Begår du samme urett som du selv finner usmakelig?

 24. nei jeg synes ikke jeg gjør det. Nynazister bruker mye av de samme ordene om homofili som det kristenfundamentalister gjør. Det var varslet på hjemmesiden deres i går at de skulle delta på marsjen.

  Nå tror jeg ikke at lesere av bloggen er så utrolig dumme at de ikke skjønte at når jeg skriver at pastor Torp og Mullah Krekar går hånd i hånd – så var det billedlig.

  Homofili og pedofili kan overhode ikke sammenlignes. Pedofili handler om overgrep. Homofili handler ikke om overgrep.

 25. Svar til Teo og Tao. Dere spør: Er disse menneskene tilhengere av lovregulert og beskyttet samliv for homofile dersom de bare lar være å få barn? Nei, selvsagt ikke. Det handler ikke om barn.

  Jo, for det aller fleste handler dette mest om barna. Både Morfarbarn.no, Jatilekteskapet.no og de fleste annerkjenner partnerskapsloven fult ut. De ønsker likevel et skille og det viktigste argumentet her er barna. Det har selfølgelig ingenting med at en tror homofile er dårligere foreldre/forsørgere enn hetrofile, men rett og slett det faktum at all forskning viser at alle barn har godt av å bli kjent med både sin mor og sin far. Dette er til og med lovfestet av FN. ”Barnet skal … så langt det er mulig … ha rett til å kjenne sine foreldre og få omsorg
  fra dem” (Artikkel 7.1).

  Å bruke religion, kristendommen el. islam som brekkstang i denne debatten blir for lettvint. Vi har nå kommet til et punkt der den faktisk ikke trenger å bruker som et argument. All den tid vi faktisk har noen natugitte lover som sier at uansett hvor mye dere homser i vei så blir det ikke barn av det.

  Ja til kjønnskvotering overalt, også i ekteskapet.

 26. Nei, ateisten. Jeg skal ikke utelukke at det finnes aktivister som tenker slik du skisserer, men du må ikke glemme at de i sin tid var like hissige mot partnerskapsloven som de er mot ekteskapsloven i dag. Om de nå «anerkjenner den fullt ut», er det en strategisk posisjon i møtet med et større «onde». Eller et utslag av dårlig hukommelse.

  Måten homofile behandles på i kirka, handler ikke om barn.

  Du kan jo spørre Birgir hva han tenker om partnerskapsloven, eller om homofilt samliv er ok for ham så lenge det ikke er barn med i bildet.

 27. husker jeg ikke helt feil tror ikke Birgir engang at homofili finnes… Har prøvd å spørre han igjen om dette stemmer men han vil jo ikke svare… Det er kanskje svar nok det…

 28. Birgir sitter på Hansen sin blogg og tror han diskuterer med meg. Men det er nok en annen enn meg du diskuterer med der og som har fått slettet sine innlegg. Hansen burde selvfølgelig opplyse om dette, men som vanlig liker han nok å gi det inntrykk at det er jeg som til stadighet sender meldinger med «sjikane»— Vel. birgir hvis du spør Hansen pent så kan det hende at han snakker sant til deg og forteller at det ikke er meg.

 29. nei jeg synes ikke jeg gjør det. Nynazister bruker mye av de samme ordene om homofili som det kristenfundamentalister gjør.

  Greit da vet jeg det. Det skuffer meg egentlig, da jeg hadde betydelig høyere tanker om deg.

  Så da går jeg utifra at jeg befinner meg i kristenfundamentalisme/nynazisme båsen.

  La meg imidlertid spørre deg.

  Dersom Nynazistene fronter at de liker jordbær og champagne. Er det da galt av meg å like det?

  Nå tror jeg ikke at lesere av bloggen er så utrolig dumme

  Nå vet jeg ikke hvor dumme dine lesere er Kjellemann, vi får imidlertid håpe de ikke er _så_ dumme….

  Homofili og pedofili kan overhode ikke sammenlignes. Pedofili handler om overgrep. Homofili handler ikke om overgrep.

  Enig.

  Det kan ikke sammenlignes. Samtidig vet vi at 95% av overgriperne mot små gutter er homofile……

  men igjen, jeg er enig, homofili og pedofili er ikke og har aldri vært det samme.

  Det ene finner jeg akseptabelt, jeg respekterer at folk har en annen legning en meg.

  Det andre finner jeg avskylig, og vil bekjempe det med blod.

  Snodig at du ikke ser sammenhengen selv.

  Jeg kommer uansett aldri til å slutte å spise jordbær. Uansett hvor mye nynazistene liker de.

 30. olec sa: «Birgir

  Her syntes jeg du tråkker langt over streken.»

  Er ikke så uenig med deg der olec. Jeg gikk sikkert like langt over streken som hele dette hovedinnlegget og kommentarene fra hovedinnleggsskriver og hans såkalte»venner» har skrevet.

  «Birgir sitter på Hansen sin blogg og tror han diskuterer med meg. Men det er nok en annen enn meg du diskuterer med der og som har fått slettet sine innlegg.»

  Da vil jeg be om tilgivelse at jeg trodde det var deg Kjell Morten.

 31. Akkurat det er ikke din skyld Birgir. Alle slettede innlegg der inne synes å være fra meg. Det er slik Hansen liker at det skal se ut.

 32. 95 % av pedofile er homofile? Kan du dokumentere den påstanden olec?

  Det har vel strengt tatt aldri vært påstanden min.

  jeg snakket om overgrep mot gutter.

 33. Her er en påstand til, siden vi er så godt i gang: 98 prosent av alle voldtektsmenn er heterofile.

 34. …. og jeg spurte etter dokumentasjonen..

  PØH, du spurte etter dokumentasjon for en påstand jeg aldri har postulert.

  Tar du virkelig så lett på sannhet Kjellemann?

  Du kunne i det minste ha anstendighet nok til å si at du skrev feil eller noe?

  men det er kanskje ikke så viktig?

  Du kan jo starte med denne:

  http://www.nrk.no/nyheter/1.2684095

  og når du klarer å få orden på hva jeg sier, og hva du tror, mener, leser, tenker eller inbiller deg at jeg sier>/b> så skal jeg saktens kunne grave opp mere.

 35. Kjell skrev: «Ekteskapet er for nesten hvem som helst. I dag er det bare homofile som ikke kan gifte seg.»

  Er det så rart? Ekteskapet er innstiftet av Gud, og skal være mellom mann og kvinne. DET er DEFINISJONEN av ekteskapet. At to homser/lesber lever sammen er IKKE et ekteskap. Ekteskapet er HELLIG, og kun innstiftet som en ordning av Gud, for mann og kvinne.

 36. Teo&Tao skrev: «Og i dag har Gud sendt et usannsynlig grisevær til Oslo. Tar de virkelig ikke hintet?»

  Hurra for sakligheten! Gud sørget for tilnærmet oppholdsvær (bare bittelitt duskregn) under hele marsjen. Så det så! ;P

 37. Kjell skrev: «Halvparten av alle heterofile ekteskap går i oppløsning. Dette går de i marsj for.»

  Wow… det er vel et ganske oppbrukt argument når det ikke er så veldig gyldig lenger?

  La meg sitere forskning fra statistisk sentralbyrå:

  “Lesbiske partnere skiller seg oftere enn homofile partnere, og personer som lever i registrerte partnerskap skiller seg oftere enn gifte. Det viser analyser av norske og svenske data.”

  “Våre beregninger viser at 13 prosent av de homofile og 21 prosent av de lesbiske partnerskapene inngått i Norge ligger an til å ha endt med skilsmisse før det har gått seks år. Sammenliknbare tall fra Sverige er 20 prosent (homofile), 30 prosent (lesbiske) og 13 prosent for ekteskap.”

 38. Olec, du er på jordet. For det T. Langfeldt hevder er at det er homofobi som skaper overgrep.

  Flertallet av seksuelle overgrep mot barn begås av menn mot jentebarn. Flere jenter enn gutter utsettes for slike overgrep. Og den store amerikanske undersøkelsen Adverse Childhood Experiences viste at 94 prosent av jenters overgripere var menn. Nesten 4 av 10 av gutters overgripere var kvinner.

  Til dags dato har likevel ingen gitt heterofili’en skylda for at det begås overgrep mot barn.

 39. Jeg gidder heller ikke svare så veldig på det Andreas skriver. Er det ikke gammelt oppgulp dere kaller det??

  Nå har dere gått den marsjen for ekteskapet.
  – Dere har fått sunget nasjonalsangen – som om dere var de eneste som hadde ordentlig rett til å synge den.

  – dere samlet kanskje 3000 (ifølge politi) Samlet inn fra hele Sør-Norge.

  – dere oppfordret folk å flagge på dagen deres. Her i Skien så jeg EN flaggstang.

  osv osv..

  Dere har sikkert bedt til dere blir blå om at ekteskapet skal være mellom mann og kvinne og jeg regner med at dere ikke setter dere over Gud og ikke sier annet enn at «skje din vilje».

  Hvis det nå allikevel skjer at vi får en ny ekteskapslov:

  Er det da Gud eller djevelen sin skyld?

  Kan vi andre ta dette som et bevis på at bønn ikke hjelper da?

  Eller skal man kanskje dra den tolkningen at «det er en mening med alt».

  Det er mange måter å tolke dette på. Jeg heller mot at det som skjer det skjer – og da er det en mening med det.

  Jeg har en mistanke om at dere ikke er fornøyde med det og at dere til og med setter dere over Guds vilje og fortsetter hatet mot homofilien og forgudingen av dere selv.

 40. Sigrun: Du har selvfølgelig helt rett.

  Uansett: Overgrep må vi aldre godta – uansett hvem som utøver det.

  Overgrep har ikke noe med homodebatten å gjøre i det hele tatt. Om det nå var sånn at 95 % av pedofile mot gutter var homofile – så er ikke 95 % av homofile pedofile.

 41. teo & tao sa : Her er en påstand til, siden vi er så godt i gang: 98 prosent av alle voldtektsmenn er heterofile.

  Denne var så morsom at den måtte jeg bare kommentere…

  De fleste som blir voldtatt er kvinner, de som tenner på kvinner er hetrofile menn og lesbiske.
  Så det sier seg vel i grunnen selv….Ivar

 42. og der fikk vi ved Sigruns hjelp et godt bilde av hvor «dumme» leserene dine er. Sigrun har tydeligvis ikke lest tråden, ei heller forstått poengene. Når hun så innleder kommentaren sin med stråmanns argumentasjon blir det hele komplett.

  Du setter kristne og nynazister i samme bås fordi det finnes noen felles nevnere der. (som jordbær og felles ekteskapslovmotstand,) Hva slags logikk er dette?

  Når jeg påpeker at du gjør samme urett som du selv ikke er så begeistret for så er det liksom ikke noe farlig.

  Jeg påpeker at homofile og pedofile overgripere mot gutter har en fellesnevner (homofili) og gjør samtidig oppmerksom på at jeg forstår forskjellen mellom grupperingene.

  Dette ble brukt som et poeng mht kristne/nynazister.

  Selvfølgelig er ikke alle homofile overgripere, selvfølgelig handler det om overgrep og ikke homofili. Det kommer jo krystallklart frem av hva jeg sier.

  Overgrep har ikke noe med homodebatten å gjøre i det hele tatt.

  Selvfølgelig ikke, og det er ikke OK å blande disse inn.

  Like lite som det er ok å blande inn kristne/nynazister fordi man finner 1 eller 2 fellesnevnere.

  Ser du det ennå ikke?

 43. Jeg har nevnt nynazister i sammenheng med denne demonstrasjonen og det faktum at de bruker mye de samme ordene og har mye de samme meningene om homofile som det kristenfundamentalister har. Jeg nevnte eksempel på dette fra hjemmesiden deres.

  I marsjen i går deltok det nynazister. Og kanskje var det nettopp de som sang høyest i nasjonalsangen? Det er ikke jeg som har blandet inn nynazister i marsjen i går. Det var aksjonsgruppen som inviterte alle som var FOR ekteskapet mellom mann og kvinne.

  Jeg kan ikke så mye om dette – men tar jeg veldig feil når jeg hevder at fundamentalisme har mange fellestrekk med nazisme?

  Jeg har aldri sagt at det ikke finnes pedofile blant homofile. Men det blir helt feil å blande inn pedofili i en homodebatt. Pedofile finnes i alle leire – dessverre. Ikke minst blant kirkens menn og sikkert kvinner også.

  Jeg fordømmer pedofili og overgrep uansett hvilken legning den pedofile eller overgriperen har.

 44. Shit nå i pedosporet, det handlet strengt tatt ikke om det.
  Vi to er helt enige der.

  Det handlet om at du putter meg i samme bås som nynazister!

  En bås jeg betviler jeg har gjort meg fortjent til Kjellemann.

  Jeg kan ikke så mye om dette – men tar jeg veldig feil når jeg hevder at fundamentalisme har mange fellestrekk med nazisme?

  Sikkert mange fellestrekk. De spiser alle når de er sulte og sover når de er trøtte.

  Du finner forøvrig sikkert like mange fellestrekk mellom Nazismen og arbeiderbevegelsen.

  p1) Kristne liker jordbær
  p2) Nynazister liker jordbær
  k1) Kristne er nynazister

  Samme tåplige konklusjon kan man sette opp om homofili/pedofili uten at det blir sant av den grunn.

  og det var i grunn poenget mitt.

 45. Til Kjell Morten og alle andre av samme kaliber her: det er ren idioti det dere kommer med. At en minoritet på under én promille av Norges befolkning skal få gjennomslag for en slik absurd endring av lovverket, er skandaløst. Det finnes ca. 1400 partnerskap i Norge. Til sammenlikning finnes det over 800.000 ekteskap. Politikerne er utrolig kunnskapsløse, som lar dette lovforslaget gå igjennom. Det er ren idioti og kunnskapsløshet, fra ende til annen.

  Kjell: hvis ekteskapet blir omdefinert til å inkludere homofile og lesbiske par; hvorfor kan man ikke da samtidig tillate at voksne menn på 50 år gifter seg med barn på 12 år, både gutter og jenter? Hvorfor kan man ikke da samtidig tillate flerkoneri (bigami, polygami)? Da kan man jo også tillate at man gifter seg med dyr? Ekteskap ER mann og kvinne. Ekteskap er INGENTING annet. Skal ekteskap være slik at hvem som helst kan gifte seg? Skal mor kunne gifte seg med datter også? Skal far kunne gifte seg med sin sønn? Det blir vel det neste…

  Ja, vi har frihet i Norge. Men vi skal ha frihet innenfor visse rammer. Gud har gitt oss disse rammene. Homofile forstår ikke – eller VIL ikke forstå – disse rammene. Dessverre. Noe sier meg at homofile er bortskjemte drittunger som har vokst opp i en familie med alt for stor frihet – uten noen rammer. Da er det ikke så rart at dere ender opp med de holdningene dere har: 100% frihet for frihetens skyld. Har dere hørt at grensesetting og rammer er sunt?

 46. Kjell: hvem er det som egentlig skal kalles hyklere her? Det må jo være den absurde, lille minoriteten av homofile som ønsker å total-ødelegge den grunnleggende samfunnsinstitusjonen som ekteskapet er. Du er altså en hykler.

 47. Tilbaketråkk: Kristenblogg.no - Nå går det snart over alle støvleskaft

 48. Tilbaketråkk: Hessel.no » Blog Archive » Nå går det snart over alle støvleskaft

 49. Andreas: Du er selv en del av en minoritet som er imot denne loven. 60 % av befolkningen er av samme kaliber som meg og er for en endring av ekteskapsloven. En stor del bryr seg ikke.

  Så da er det ren idioti da det mesteparten av Norges befolkning mener, mens det du og de 45 000 underskriftene dere har samlet selvfølgelig ikke faller under den kategorien.

  Jeg vil ikke engang kalle den gruppen du tilhører for idioti – fordi jeg skjønner at det for veldig mange er rart at homofile skal få gifte seg. Jeg forstår særlig godt at eldre mennesker sitter med slike tanker.

  Det er nettopp det at homofile er en liten minoritet som er så ufattelig at dere bruker slike enorme krefter på. Vi lever altså i en verden med sult, krig, fattigdom, terror, menneskerettighetsbrudd og nød og forfølgelse – og verden er full av barn som blir misbrukt og overgrepet og bor på barnehjem eller som lever på gaten og ruser seg. og dette skriver dere så å si aldri noenting om. I stedet sitter det mange av dere dag ut og dag inn foran en datamaskin og snakker om endetid, helvete og synd og djevel.

  Få rævva i gir og gjør noe for folk i stedet!!!

  Det er ufattelig for de fleste. Og jeg synes det er stor skam.

 50. Andreas Hesselberg skylder å kommentere dette:

  Dere har sikkert bedt til dere blir blå om at ekteskapet skal være mellom mann og kvinne og jeg regner med at dere ikke setter dere over Gud og ikke sier annet enn at “skje din vilje”.

  Hvis det nå allikevel skjer at vi får en ny ekteskapslov:

  Er det da Gud eller djevelen sin skyld?

  Kan vi andre ta dette som et bevis på at bønn ikke hjelper da?

  Eller skal man kanskje dra den tolkningen at “det er en mening med alt”.

  Det er mange måter å tolke dette på. Jeg heller mot at det som skjer det skjer – og da er det en mening med det.

  Jeg har en mistanke om at dere ikke er fornøyde med det og at dere til og med setter dere over Guds vilje og fortsetter hatet mot homofilien og forgudingen av dere selv.

 51. Jeg ser at Andreas Hesselberg opererer med at homofile er «under en promille av Norges befolkning» på kristenblogg.

  Kan jeg få dokumentasjon på det?

 52. Hvis homofile nå var «under en promille av Norges befolkning» så blir det enda mer uforståelig at Hesselberg bruker argumentasjonen at homofile «total-ødelegger den grunnleggende samfunnsinstitusjonen som ekteskapet er.»

 53. kjellemann sa : Andreas: Du er selv en del av en minoritet som er imot denne loven. 60 % av befolkningen er av samme kaliber som meg og er for en endring av ekteskapsloven. En stor del bryr seg ikke.

  Hadde mennesker visst at ikke bare er ekteskapsloven , men en haug med andre lover som må tilpasses denne nye «reformen», ville det blitt ett stemningsskifte.

  Jeg tror at det viktigste nå er å vise alle disse lover som må endres for at «kjønnsnøytralitet» skal passe inn.

  Det vil påvirke hele samfunnet fra bunn til topp…og mennesker vet ingenting om konsekvensene av denne såkalter lov.

  En uoffisiell avstemning i VG gav over 60% i favør av det bestående ekteskap…så stemningsskifte er ekanskje allerede igang.

 54. Kjell:

  Jeg skrev at det er ca. 1400 partnerskap i Norge. Det er under en promille av befolkningen.

  Du skrev: «Vi lever altså i en verden med sult, krig, fattigdom, terror, menneskerettighetsbrudd og nød og forfølgelse [blablabla]»

  Jøss, er du så uvitende at du ikke har fått med deg at det finnes massevis av kristne organisasjoner som jobber med nettopp dette og hjelper mennesker i nød? Kristen organisasjonsvirksomhet er basert på mye forskjellig; alt fra misjonering til nødhjelpsarbeid. Og du påstår vi sitter på rævva og ikke gjøre noe? Nok et eksempel på idioti fra deg!

  Du skrev: «Andreas Hesselberg skylder å kommentere dette»

  Hæ? Såvidt jeg vet skylder jeg ikke deg en dritt. Men jeg skal svare likevel:

  Dersom lovforslaget går igjennom, er det ikke usannsynlig at det er en dom fra Gud. Gud skal jo dømme nasjonene, fordi nasjonene går imot Guds ord. Dette blir sannsynligvis et nytt Sodoma og Gomorra, uten at jeg skal påstå at Gud jevner homsebyen Oslo med jorden. Men Guds dom over nasjonene kommer uansett.

  Og ja: djevelen har selvfølgelig en finger med i spillet. Djevelen er forføreren, som leder mennesket bort fra Guds ord og Guds ordninger, og som lokker mennesker til avskyelige handlinger som i Bibelen kalles «styggedom».

  Det kan også hende at Gud griper inn på mirakuløst vis, og hindrer den nye ekteskapsloven. Men det ser jeg på som usannsynlig.

  Vi er Guds barn. Og hvordan lærer man opp barn? Jo, ved å la barnet lære konsekvensene av de handlingene man gjør. Derfor tror jeg ikke at Gud stopper lovforslaget, men lar det sekulære Norge smake sin egen medisin. Dessverre. Bare vent: om 10 år sier vi kristne som er imot denne loven: «Hva var det vi sa?»

 55. Kjell: hvor er dokumentasjonen på at 60% av Norges befolkning er for den nye ekteskapsloven? Har du hatt din egen, lille folkeavstemning eller? Jeg ble ikke spurt!

 56. I 2007 gjorde MMI på oppdrag av LLH en undersøkelse for å kartlegge nordmenns holdninger til homofile. Undersøkelsen viste at 61 % av de spurte mener at homofile skal ha samme rettigheter til å gifte seg og til å adpoptere som heterofile, og at 42 % av de spurte personlig kjenner en homofil person. I 1998 var de tilsvarende tallene henholdsvis 25 % og 12 %.

  http://www.blikk.no/nyheter/sak.html?kat=9&id=8195
  blikk.no

  http://www.klassekampen.no/8090/mod_article/item
  Klassekampen.no

 57. Andreas du skriver på kristenblogg:
  «For å være helt ærlig, så er argumentene de homofile kommer med ren idioti. At en minoritet på under én promille av Norges befolkning skal få gjennomslag for en slik absurd endring av lovverket, er skandaløst. «

 58. Vi lever altså i en verden med sult, krig, fattigdom, terror, menneskerettighetsbrudd og nød og forfølgelse sa jeg

  Andreas kaller dette alvorlige for blablabla…

 59. Andreas sa: «Såvidt jeg vet skylder jeg ikke deg en dritt.»

  Nei, du gjør ikke det. Du kaller bloggen min for satanisk da. Du skylder kanskje litt å forklare det. Men du må også gjerne holde deg unna – hvis du vil.

  Er du med på leken får du tåle steken sier du selv til de som blir mobbet på din blogg. Jeg får si det samme til deg da. Selv om at jeg synes det er stor forskjell på ordbruken på dere kristne her inne og andre. Men det er kanskje slik kristne skal ordlegge seg og håne?

  Er jeg ikke bedre mener du? Vel, jeg er ikke kristen heller da og har ikke en bibel jeg er «tro» mot.

 60. Hvis du regner det som usannsynlig at den nye ekteskapsloven IKKE endres – hva er det så dere bråker om? Hvorfor ikke da prøve heller å gjøre det beste ut av det – tenke positivt (prøve) og gå videre med andre STORE utfordringer som verden står overfor? Blant annet fredsarbeid og alt det andre du kaller blablabla – men som veldig mange andre heldigvis synes er viktige vesentlig ting?

  Jeg tror Gud er så stor jeg at hans vilje skjer. Jeg tror Gud har sett uretten som begås og at han ønsker en endring. Så stor mener jeg Guds vilje er. Jeg tror Gud er så stor at jeg ikke engang tror djevelen finnes. Og om djevelen virkelig finnes så hvorfor bry seg med han? Oppmerksomheten bør jo ligge på alt det bra Gud har skapt og ta vare på natur og mennesker og sørge for at vår neste har det bra, samt oss selv.

 61. Dette er jo noe helt annet, Kjell! Du har fortsatt ikke gitt meg noen dokumentasjon på at 60% av befolkningen er for den nye EKTESKAPSLOVEN. Den nye ekteskapsloven omfatter mer enn at homofile kan gifte seg og adoptere, bl.a. ting som går på bioteknologiloven og foreldreskap. Jeg trodde virkelig du hadde satt deg mer inn i hva den nye ekteskapsloven inneholder. Har du virkelig ikke tilegnet deg den kunnskapen?

 62. Jeg tror dere kristne om 10 år tenker – hva var det vi bråkte om???

  Omtrent slik mange kristne sier om partnerskapsloven i dag.

 63. Til slutt vil jeg bare si:

  DU trenger ikke gifte deg med en mann. Homofili er frivillig vakker kjærlighet mellom to av samme kjønn.

  Gud er lik mot alle – tror jeg. Men dessverre er ikke alle lik mot Gud. Du mener at jeg ikke er bra nok til å stå overfor Gud, vitner og en prest å love evig troskap mot det menneske jeg elsker. Du mener at jeg ikke er bra nok for Gud.

  Jeg regner med at du er en av dem som mener homofile er sexfikserte og ustabile. Dette fordømmes iallefall av mange – samtidig nekter dere de homofile som vil lage gode rammer rundt sin kjærlighet til hverandre. Det gjør det ikke enkelt for oss homofile å «behage» folket. Det blir liksom galt alt vi gjør. Jeg har mange ganger lurt på om mange av dere kristne mener fortsatt at homofili skulle vært ulovlig. Jeg lurer på mange ganger om dere mener at det hadde vært bedre om jeg hadde fortsatt å levd mitt liv i løgn. Jeg lurer på om dere mange ganger mener at det hadde vært bedre for evt kone eller barn jeg også måtte få at jeg egentlig levde på en løgn.

  Jeg blir kontaktet av mange homofile som sliter. Blant annet bestefedre som sliter veldig med tankene sine. De elsker selvfølgelig både kone, barn og barnebarn – men de føler seg tiltrukket av samme kjønn. Dette er kanskje noe de har blitt bevisste på først når de har blitt «gamle». De har levd et liv i løgn. De sliter med at de har løyet og de sliter med å «stå frem». Jeg forventer ikke at du skal forstå hva slike mennesker går igjennom. Jeg kan ikke forstå det selv engang hvor forferdelig det må være. Samtidig leser de rundt omkring at det finnes mennesker som mener de er kreftsvulster på samfunnet om de står frem, perverse, syke, abnorme, avskyelige. Dette kommer oppå det hele.

  Jeg har alltid sagt at jeg kan forstå at mange synes homofili er rart, vanskelig å forstå. Men fra det til å opptre slik mange av dere kristenfundamentalister gjør og styggordene dere bruker om andres liv kan jeg ikke akseptere. Hvem er dere – og hva tror dere at dere er? Hva er det som gjør at dere selv tror dere er så feilfri og så «oppe i himmelen» ett eller annet sted fordi dere kaller dere kristne? Å kalle seg kristen forplikter. Eller det burde forplikte. Denne forpliktelsen er i følge dere selv å underkaste dere Gud og å følge bibelen. Jeg opplever at det er heller sjelden at dere gjør det i denne debatten om homofili. Iallefall i den debatten – men i andre debatter også faktisk. Det er et hovmod og en mangel på respekt som er helt fantastisk. Dere fordømmer alt annet – all kultur og tro annen en deres selv. Dere dømmer selv andre som kaller seg kristne. De er ikke gode nok kristne i deres øyne.
  Dere har rett – alltid.

  Det kan jeg aldri si. Jeg kan aldri si at homofili er det eneste riktige. Jeg kan aldri si at unitarismen er det eneste riktige. Jeg hadde heller aldri brydd meg om hva dere foretar dere hadde det ikke vært at dere lar deres egne regler gjelde også for meg – selv om jeg selv ikke er kristen. Dere gjør til og med til at jeg aldri kan kalle meg kristen. Dere driver omvendt misjon. Dere skremmer vekk folk fra kristendom og tro. Men her skal du vel ha beviser igjen tenker jeg. Og det kan jeg ikke gi deg. Men jeg synes du skal se deg rundt og se om det ikke kan stemme det jeg sier. Jeg TROR det er slik – og jeg TROR jeg har rett.

 64. Jeg har tillatt meg å kopiere innlegget Andreas Hesselberg skriver på sin blogg. (Uthevingene er mine)

  Jeg gir meg ikke med debatten om den nye ekteskapsloven. Aldri! Det er nå vi må debattere, det er nå vi må samle oss og stå imot det nye lovforslaget, så godt det lar seg gjøre. Om vi ikke greier å stoppe lovforslaget, må vi i det minste gi et klart signal om hva vi mener til resten av Norges befolkning. Om 10 år kan vi si: «Hva var det vi sa?»

  Unge Venstre har vedtatt et standpunkt om at man skal kunne gifte seg med hvilket kjønn og hvilket antall man vil, altså tillate polygami. Hvor skal alt dette ende?

  For å være helt ærlig, så er argumentene de homofile kommer med ren idioti. At en minoritet på under én promille av Norges befolkning skal få gjennomslag for en slik absurd endring av lovverket, er skandaløst. Det finnes ca. 1400 partnerskap i Norge. Til sammenlikning finnes det over 800.000 ekteskap. Politikerne er utrolig kunnskapsløse, som lar dette lovforslaget gå igjennom. Det er ren idioti og kunnskapsløshet, fra ende til annen.

  Hvis ekteskapet blir omdefinert til å inkludere enkjønnede par; skal man da også tillate at voksne menn på 50 år gifter seg med barn på 12 år, både gutter og jenter? Skal man da også tillate flerkoneri (polygami)? Skal man også kunne gifte seg med bikkja si?

  Ekteskapet er mann og kvinne. Ekteskapet er ingenting annet. Skal ekteskapet være slik at hvem som helst kan gifte seg? Skal mor kunne gifte seg med datter også? Skal far kunne gifte seg med sin sønn? Det blir vel det neste?

  Ja, vi har frihet i Norge, og vi skal fortsatt ha det. Men vi skal ha frihet innenfor visse rammer. Gud har gitt oss disse rammene. Homofile forstår ikke – eller vil ikke forstå – disse rammene. Noe sier meg at homsene og lesbene er bortskjemte drittunger som har vokst opp i en familie med alt for stor frihet – uten noen rammer. Da er det ikke så rart at de ender opp med de holdningene de har: 100% frihet for frihetens skyld. Har ikke homsene lært at grensesetting og rammer er sunt?

  Kjell Morten Bråthen, en homofil med egen blogg, kaller oss som vil bevare dagens ekteskapslov for «hyklere». Hvem er det som egentlig skal kalles hyklere? Det må jo være den absurde, lille minoriteten av homofile som ønsker å total-ødelegge den grunnleggende, Gud-gitte samfunnsinstitusjonen som ekteskapet er.

  Sterke ord? Ja, ord som forhåpentligvis vekker deg opp!

 65. Jeg er sjokkert over den vulgære og hatefulle språkbruken til Andreas Hesselberg. Den aktualiserer igjen spørsmålet om hvordan det kan ha seg at mennesker som påstår å være «frelst» og ha «Jesus i hjertet» samtidig kan framstå så aggressivt, uforsonlig og hatefullt.

  Ifølge Bibelen er det faktisk ikke slik man skal gjenkjenne kristne mennesker, så hva er galt med kristne Andreas Hesselberg? Noe må det være.

 66. teo& tao sa : Jeg er sjokkert over den vulgære og hatefulle språkbruken til Andreas Hesselberg

  Hmm….veldig så sart du er blitt i det siste Ivar…du som på din blogg både er vulgær og hatfull mot mennesker som ikke deler ditt syn, men det er nok vanskelig å se med så store skylapper du er utstyrt med.

 67. Ja, men mine vulgariteter kan du jo alltids forklare med at du mener jeg tilhører de fortapte, så de teller ikke. De burde heller ikke oppta deg, siden skriften tydelig råder deg til å børste støvet av dine føtter og gå videre.

  Hesselberg – og du, Larsen – har jo Jesus i hjertet. Birgir Hermansen også. Da skulle man forvente noe bedre, eller hva?

  Eller er det faktisk slik at det er noe radikalt galt med selvforståelsen og gudsforholdet hos brødrene? Jeg tror faktisk det.

 68. Jeg begynner å tro at marsjen ikke kan ha vært så suksessfull allikevel. Det virker som at det er så mye bitterhet ute og går.

 69. Teo&tao sa : Ja, men mine vulgariteter kan du jo alltids forklare med at du mener jeg tilhører de fortapte, så de teller ikke.

  Så vanlig folkeskikk gjelder ikke for mennesker som går fortapt?

  Jeg hadde ventet bedre fra en som har svaret på det meste, enn å forsvare seg bak…»at man er fortapt».

  kjellemann…bitterheten må du ta tak i selv…og marsjen ble mer suksess en du håpet på …hva var det du og Ivar sa max 3000…det kom rundt 5000 og det på en dag med «regn i Oslo» som Ivar så fint sa det.
  5000 det tallet stod også i VG…ikke bare dagen/VL…

  Dette er oså en enorm manifistasjon for maktene og myndightene i himmelrommet…

 70. Joda, folkeskikk gjelder. Disse generelle påstandene om at jeg skulle mangle noe slikt, tar jeg bare som et uttrykk for at du mangler kapasitet til å følge et resonnement, langt mindre produsere ett.

  Folkeskikk handler også om at man tar ansvar for egen atferd og ikke gjemmer seg bak at andre angivelig skal være verre. Det lærer man så tidlig som i barnehagen.

  Så jeg lurer fortsatt på hvordan mennesker som påstår at de kjenner Jesus kan oppføre seg minst like krenkende, vulgært og brutalt som selv de fortapte.

  Jeg har en økende mistanke om at Geir Rune, Birgir, Andreas og de andre slett ikke kjenner Jesus, slik de skryter av. Hva om det handler om helt andre åndskrefter?

 71. teo&tao sa : Disse generelle påstandene om at jeg skulle mangle noe slikt, tar jeg bare som et uttrykk for at du mangler kapasitet til å følge et resonnement, langt mindre produsere ett.

  Er det «teoisten» i deg som taler?
  Jeg har enda tilgode å kalle deg dum, men det gjør du uten skam…
  Er det den som «brøler «høyest som har rett Ivar?
  Det er det som er barnehagens maktspråk…

  Nå ser jeg også at du mener du tilber jesus og at vi tror på andre åndsmakter, forrige kommentar var du fortapt, er det vanskelig å betemme seg?

  Jeg for min del…og jeg tror også jeg taler på vegne av Birgir og Andreas tror på kongenes konge og herrenes herre og det er ikke djevelen om du lurer, men Jesus Kristus, og det tviler jeg ikke på i det hele tatt.

 72. Akkurat, Geir Rune. Dere hevder at dere tror på Jesus, at dere har «Jesus i hjertet». Men oppførselen, språkbruken og holdningene deres vitner om noe helt annet.

  Siden det skal være mulig å kjenne treet på frukten, må det med andre ord være en feil et sted.

  Hvilke kvaliteter mener du at vi fortapte skal se etter for å bli ledet til Jesus gjennom ditt og andres eksempel? At dere kaller folk for idioter bare fordi de mener noe annet enn dere?

  Beklager, men jeg finner ikke spor av Jesus noe sted – verken hos deg, Birgir eller Andreas.

  Jeg ville normalt ikke påpekt din nokså begrensede intellektuelle kapasitet. Det som likevel gjør det nødvendig i ditt tilfelle, er den oppblåste skråsikkerheten og flirende nedlatenheten du viser overfor stort sett alle. Du trenger rett og slett å bli realitetsorientert. En gang så jeg at du skrøt av at du har en «skarp penn».

  Og for å slå det fast en gang for alle: Det har du ikke. Du skriver helt hjelpeløst og burde egentlig latt være å skrive noe som helst annet enn handlelister. Til privat bruk, altså.

 73. Til det siste du skriver: Du burde begynne å tvile mer, Geir rune. Det ville du hatt godt av. Du ville fått større ydmykhet, større gudsfrykt, mer respekt for andre menneskers posisjon og derigjennom vunnet større troverdighet – ogsså som evangelist.

 74. Så flott da Geir Rune at det kom 5000. Jeg oppga tallene som sto i Vårt Land og som politi i Oslo refererte til. Jeg har aldri stolt på arrangører av demonstrasjoner om antall mennesker hverken – ikke engang homoparader. Derfor er det greit å forholde seg til tallene politiet opererer med. Når man ser på bildene så er dette også mer reelle tall. Men liker du allikevel å tro at det var 5000 der så synes jeg det er flott. Marsjen gikk jo kjempefint. Det er bra. Og dere fikk frem budskapet. Kanskje avisene ikke er så verst allikevel når de behandler dere vel?

  Det ser ut til at du har oversett at jeg ønsket lykke til i denne marsjen. Selv om jeg er helt uenig i budskapet, innholdet og at toget besto av det jeg vil kalle hyklere så er dere jo i deres fulle rett til å demonstrere. Jeg var sågar i mot motdemonstrasjoner. Men når det nå først skjedde så er jeg glad at det gikk såpass rolig for seg. Nynazister og Blitz er som kjent ikke akkurat den beste blandingen.

  Nå er marsjen over og dere fortsetter å vise bitterhet og kaster rundt dere med ukvemsord og dårlig folkeskikk og oppførsel. Jeg ventet ikke at ungdommene i Blitz akkurat skulle bli så hyggelige. Men jeg har større forventninger til voksne og gamle folk som går ut og kaller seg kristne.

  Når det er sagt begynner jeg å venne meg til ordbruken deres. Jeg prøver å konse på å ikke falle ned på nivået deres – men innrømmer glatt at det ikke er lett.

 75. teo&tao sa : Akkurat, Geir Rune. Dere hevder at dere tror på Jesus, at dere har “Jesus i hjertet”. Men oppførselen, språkbruken og holdningene deres vitner om noe helt annet.

  Oppførsel burde du være den siste til å uttale deg om Ivar…
  Du har bare fått svar på tiltale noe du har vist deg svært lite voksen til å takle.

  Tvil er motsatt av tro I så den gudgitte troen ihjertet beholder jeg, men du må gjerne tvile mer på ditt standpunkt.

 76. Ivar sa : Jeg ville normalt ikke påpekt din nokså begrensede intellektuelle kapasitet.

  Takk takk, og det sier en kapasitet….
  Nå skal det også nevnes at grensen mellom idiot og geni er ørliten.

  Selvros skal man høre på, for det kommer fra hjertet…

 77. Geir Runes to siste kommentarer gjør det nødvendig å komme med en tilføyelse: Han kan ikke lese heller!

  Og jeg registrerer at han blir svar skyldig når jeg spør hvor jeg skal se for å gjenkjenne Jesus hos ham.

 78. teo&tao sa : Og jeg registrerer at han blir svar skyldig når jeg spør hvor jeg skal se for å gjenkjenne Jesus hos ham.

  Nei jeg gjør ikke det, men nå ble ett tre som er full av råtten frukt kompetent til å se hvilke frukter som er i mitt liv?

  Når det gjelder å være svar skyldig har jeg enda tilgode å se at du faktisk svarer…annet en å kaste ut slibrigheter.

 79. Jaha, som et fordervet, slibrig og fortapt stykke menneske klarer jeg ikke å se hvor Jesus-lik og kjærlighetsfull Geir Rune er. Det sier seg nesten selv.

  Men han er antakelig i stand til å se selv hvordan Jesu kjærlighet preger ham og hans forhold til andre mennesker – i særdeleshet dem som måtte tro på noe annet enn ham selv.

  Kanskje en redegjørelse kunne være oppklarende og interessant. Om ikke for meg som allerede har ett bein i helvete, men for alle de andre som leser og som gjerne vil lære av Geir Runes fredsskapende og åndelig forfinede vesen.

  Tro uten tvil har forresten et navn. Det heter fanatisme.

 80. Så fint Ivar at du vet alt, mennesker som kan alt trenger ingen svar…
  Tror ikke jeg bruker tid til noen redegjørelse , det faller på steingrunn uansett…

  Din deffinisjon på tro har ingenting felles med bibelsk tro…
  Det er nemlig full visshet for det som håpes.

  Guds velsignelse….du får kose deg videre Ivar 🙂

 81. Og nå håper jeg Geir Rune har fått vist oss alle hva en kristenfundamentalist og bibeltro er. Dette begynner å bli litt langt på viddene.

  Hver og en får gjøre seg opp en mening selv. Jeg blir iallefall ikke mer kristen av dette – heller tvert imot. Jeg innser hvor godt jeg har det – slik jeg er.
  Altså langt fra perfekt.

 82. Takk for godt innlegg, Kjell Morten. Og et tankevekkende kommentarfelt som jeg ikke fikk lest før nå. Nå virker det som om unge Hesselberg begynner å bli rimelig stressa. Mer og mer fanatisk for hver kommentar.

  Hadde det ikke vært så tragisk, så ville det ha vært ganske komisk.

 83. Victoria: Det er deilig å se at denne gangen ser det ikke ut som at unge herr Hesselberg har fått så mye støtte – ikke engang blant sine egne. Men noen gang be om unnskyldning eller trekke tilbake ord ? – nei se det er nok ikke etter bibelen…

  Jeg synes det må være lov å le av dem. Jeg ler og griner om hverandre faktisk.

 84. Da må jeg fastslå at Geir Rune VELGER å rette enda flere angrep mot min tro, min karakter, min person og integritet i stedet for å besvare et spørsmål som jeg tror flere har interesse av å se besvart, nemlig:

  Hvor og hvordan gjenkjenner man Jesu kjærlighet i Geir Rune Larsen som selv hevder å ha Jesus i hjertet og være en Jesu disippel?

  Jeg skjønner at Geir Rune forakter meg og regner meg som et forherdet, fortapt menneske som uansett er for korrumpert til å begripe hans opphøyde, hellighet og godhet. Men det finnes da andre som leser denne bloggen og som er i stand til å forstå.

  Og det må da finnes noen som kan vinnes for Herren gjennom det vitnesbyrd vi kan lese i kjærligheten som gjennomsyrer Geir Runes liv, person og framferd. Tar virkelig Geir Rune sjansen på ikke å vitne for disse menneskene? Tenk om de dør i morra!

  For tross alt: De som ikke kjenner Jesus, har ingen annen mulighet til å bli kjent med ham enn gjennom dem som taler i hans navn og som hevder at de hører ham til. Der er Geir Rune helt eksplisitt. Han presenterer seg som kristen, som en Jesu etterfølger. Dermed skapes visse forventninger.

  Så hvor ligger appellen? Hvilke av Geir Runes kvaliteter er det vi andre bør ønske oss? Når har vi fått anledning til å bli kjent med disse Jesus-like sidene av hans person? Hva har vi gått glipp av?

  Hilsen Ivar

 85. For å understreke hvilke forventninger jeg har til Geir Rune, vil jeg få sitere noe han selv har skrevet på krestenblåggen.

  «Rettferdighet oppnås kun gjennom tro ikke gjerninger, men en levende tro vil produsere frukter… helt garantert.»

  Og dette:

  «Frukter som springer ut av troen på Jesus kristus er det som naturlig for en kristen, disse fruktene/gjerninger handler ikke bare om fysiske gjerninger/frukter men også en endring av vår mennesklige natur slik at vi blir mer og mer lik vår frelser, dette kalles helliggjørelse…»

  Det eneste jeg har fått vite om Geir Runes helliggjørelse til nå, er forsikringene hans på min blogg om at han aldri onanerer.

  Det eneste han bruker kjønnsorganet sitt til, er å pisse og å lage barn.

  Men med all respekt: Er ikke det litt snaut…?

  Ivar

 86. Les «Ekstreme homofile og feige politikere» i dagens utgave av Dagen Magazinet, side 2-3 du Kjell!

 87. Ekstreme homofile og feige politikere
  (Debatt): Å se på nyhetene på TV vedrørende den nye ekteskapsloven er som å se på et velregissert skuespill. Å se et lesbisk par snakke om ”vårt” barn føles uvirkelig. At så mange i det politiske miljøet er blitt lurt, av en manipulerende homolobby, til å vedta en lov som fratar et barns medfødte rettighet og krav til å ha både en far og en mor, er en tragedie.

  Først og fremst for barnet, men også for de såkalte foreldrene og de politikerne som vil tillate denne loven, som en dag skal stå til ansvar for det de har besluttet, i en rettssal.

  Retten til en far og en mor er så grunnleggende i hele oppbyggelsen av vår sivilisasjon, at å bryte med den, vitner om en total forakt og likegyldighet for selve det menneskelige livet. Her har hele verden nærmest ”gått av hengslene” i sin iver etter å redde jorden fra en CO2-katastrofe, fordi vi har sett hvordan det går når vi tukler med balansen i naturen. Er vi nå da så stokk blinde at vi vil tillate den samme tuklingen med balansen i selve fundamentet for vår eksistens?!

  Den siste som nå har ”blitt omvendt” er visst Magnhild Meltveit Kleppa. At hun som mor har gitt etter for press fra sin sønn kan uansett tolkes på flere måter. Men at hun som mor vil tillate en lov som vil nekte andre barn å få oppleve en mor, er tragisk. Og feigt. Det er mange feige politikere i denne saken. Er det fordi barna ikke kan protestere at politikerne er så øredøvende feige og populistiske? Spørsmålet om kjønnsnøytral ekteskapslov har ingenting med respekt for de homofile å gjøre! Det alvorlige er at loven med sine konsekvenser ikke tar hensyn til barnet.

  Norge har flere av de strengeste lovene i verden når det gjelder å kvotere både menn og kvinner inn på ulike områder i samfunnet. Men når det gjelder et barns oppvekst, så skal det plutselig ikke ha noen betydning? Der hvor det er viktigst av alt! Og det på tross av at forskning mer og mer viser den store forskjellen det er på mann og kvinne, mor og far eller ”det mannlige” og ”det kvinnelige, som en naturgitt ressurs og nødvendighet for at vi skal utfylle hverandre! Og aller mest i den fasen der vi skal gi trygghet til et barns oppvekst. En mor kan aldri erstatte en far! En far kan aldri erstatte en mor! At noen har argumentert med at det er ”en trygg og kjærlig oppvekst” som er det viktigste for barna ”uavhengig av kjønn”, er i beste fall et eksempel på total mangel på kunnskap eller dumhet. Aller mest er det et klassisk eksempel på manipulerende argumentasjon. Noe som har florert utrolig mye av i denne debatten! Å vise til at det er flere barn som allerede lever uten forhold til en av foreldrene, er også fullstendig irrelevant i denne sammenheng. Eller som den lesbiske kjendisen Anne Holt prøvde seg med i et Dagbladintervju; at hennes og partnerens barn ville ”bli omsluttet av en familie med menn i alle aldre”. At det går an!

  De homofiles representanter ynder å vise til såkalt forskning. Men god nok forskning på dette området eksisterer ikke! I tillegg kan forskning i stor grad dras akkurat i den retning man ønsker. Ikke minst i denne type saker. Og hvorfor i all verden skal man forske på noe som er så grunnleggende åpenbart? Det blir som å sette i gang forskning på om ”keiseren har klær på seg eller ikke”! Alle ser det, men man tør ikke si noe av frykt for å bli politisk ukorrekt.

  For i denne saken handler det så å si bare om den grunnleggende og naturgitte rettigheten som et barn har, og som vi aldri noensinne kan ta ifra dem.

  Å se hvordan enkelte homofile par nå tar seg til rette for å skaffe seg et barn er hårreisende. Det viser bare med all tydelighet den egoisme og mangel på respekt som eksisterer.

  Dersom loven nå blir vedtatt, vil det komme rettssaker. Både i Norge og andre land. Når de barna, som bevisst ble fratatt muligheten til å få oppleve både en mor og en far i sin oppvekst, ser at de ble fratatt en naturgitt menneskerett!

  Gjert-Asle Tolås – Haugesund
  10.04.2008 21:04
  http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=14457

 88. Jeg har lest og jeg la det like godt ut her så flere kan se Andreas – og så?

  Overskriften kunne like godt ha vært; Ekstreme heterofile og feige kristenfundamentalister.

  Det er ikke en menneskerett for NOEN å få og ha ansvar for barn.

  Det går ikke å lukke øynene og ønske at man var i en drømmeverden. Man må åpne øynene og se hva som er virkeligheten. Virkeligheten i dag er langt unna det som dere mener er det optimale. Se dere rundt og se hvor mange typer familierelasjoner som finnes i dag. Se blant deres egne også. Ikke vær så homofikserte at dere blir blinde for absolutt alt annet!

  Dere ville ikke brydd dere om noen konsekvensanalyse – for dere ville uansett bare brukt bibelen. UANSETT om det så stridde imot all fornuft.

  Dere er så stygge mot Meltveit Kleppa – at jeg forstår ikke at dere klarer. Stakkars mor.

  Dette er ett av de mest latterlige og hatefulle innlegg jeg har sett. Det er vel bare dine innlegg og dine «venner» fra kristenblogg og Bjørn O Hansen som slår dette.

  Skam dere!

 89. Det var forresten noe jeg glemte å nevne. Andreas Hesselberg ville ikke ha noe av at noen spøkte med grisværet denne dagen. Derfor skrev han:

  «Hurra for sakligheten! Gud sørget for tilnærmet oppholdsvær (bare bittelitt duskregn) under hele marsjen. Så det så! ;P»

  Og det slo meg at for Andreas Hesselberg og hans likesinnede er dette ikke tull. De mener faktisk at Gud holdt en paraply over demoen.

  Men jeg tenker: Hallo, er det ikke den ALLMEKTIGE gud de har med på laget her? En slik figur må da kunne sørge for noe bedre enn NESTEN oppholdsvær under en demo som visstnok er så viktig for ham.

  Skal man først tillegge Gud ansvar for været, og ta det som et slags gudsbevis og bekreftelse på at demonstrasjonen har Guds samtykke, synes jeg man må kunne forvente mer. 25 grader og strålende solskinn hadde vært noe.

  Hilsen Ivar

 90. Tilbaketråkk: Min reise fra Kristenblogg.no « Tankekorset

 91. Hei kjellemann.
  Jeg har bare lest ditt første og noen andres innlegg her. Var så mye, men ville bare kommentere noe. Føler at de som er imot deg begrunner seg veldig dårlig.
  Det er synd at det oppfattes sånn for deg. At du tydeligvis føler deg veldig ekskludert og sett ned på av kristne. Jeg kan jo skjønne at det er sånn, men en ting vil jeg si! Selv om man er kristen betyr ikke det at man er mot homofili og. Det varierer fra person til person. Jeg selv er kristen, men har ingen ting i mot homofili. Hvordan kan jeg si at det er feil, medfødt eller ikke medfødt. Som du selv sier: «størst av alt er kjærligheten». Det er faktisk mange kristne i dag som selv står for det, og å kalle oss hyklere vil jeg kalle lite nyansert. Og når det kommer til misjon så gjør de faktisk veldig mye bra av humanitær bistand. Det viser seg at veldig mye (har ikke tallene i hodet) av norsk bistand går gjennom misjonsorganisasjoner. Norad ville ikke støttet dem hvis de visste at de gjorde mye som ikke passet seg.
  Og når det kommer til at vi ikke bryr oss om de svake i samfunnet er det også feil. Hva gjør ikke kirkens nødhjelp, oslo bymisjon og frelsesarmeen?
  Håper du kan putte ting i et litt annet perspektiv nå og få litt mer bredde på ting. Ja det finnes mange kristen-fundamentalister, men det finnes andre kristne og!

 92. Hei EM og takk for at du deler.

  Bare så det er sagt med en gang. Jeg har alltid sagt at det finnes mange flotte kristne. Jeg har mine største forbilder blant kristne. Det jeg synes er veldig trist er at når jeg nevner mine forbilder for kristenfundamentalister får jeg stort sett til svar at de er ikke gode nok kristne (altså ikke bibeltro)

  Jeg forstår at du får et bilde av meg som at jeg «bør få litt mer bredde på ting» men jeg tror også at du må ha lest mer enn denne teksten jeg skrev her for å forstå og danne et absolutt bilde av meg.

  Jeg har full forståelse for at mange synes homofili er rart og vanskelig å forstå. Men jeg synes det er langt fra det til å kalle mennesker for kreftsvulster på samfunnet, og djevelens verk mm.. Jeg synes det er uakseptabelt at jeg skal lese at noen sammenligner homofili med pedofili, sex med dyr og ofring av barn.

  Dessverre er det lett å bruke ordet kristen som en fellesnevner. Det beklager jeg. Når det er sagt så blir jeg møtt mange ganger likedan. Homofile blir ansett som en gruppe og dømt deretter. Homofile er like ulike som alle andre. Jeg er bare meg – men jeg har gjennom min blogg her og i min deltagelse på kristne blogger ville forsvare de mange homofile som lider av at de ikke opplever seg akseptert. Jeg føler at jeg har en historie å fortelle som dessverre er veldig lik for mange homofile – det å komme ut av det berømte skapet. Jeg har vært kjempeheldig og har en familie og venner som bryr seg om meg og som er glad i meg uansett. Dessverre er det ikke slik for alle.

  Jeg kaller dem som går i et tog for ekteskapet for hyklere fordi jeg vet at mange av de som går i toget selv er skilt, selv er syndere. Jeg kaller dem hyklere fordi jeg vet mange av de som går i toget for ekteskapet kaller seg bibeltro – og jeg lurer på hvem i dag som kan kalle seg det med god samvittighet.
  De som går i tog for ekteskapet mellom mann og kvinne er ikke for homofili. Hvis de var for homofili så ville de tatt imot denne loven med glede. Det er viktig for homofile også å ha gode rammer rundt sin kjærlighet, sikre arv osv..

  Når gikk disse menneskene i tog for alle de som lider i verden? Når laget de sist underskriftskampanjer mot krig, sult og nød? Jeg opplever at de angriper kjærligheten mellom mennesker – en kjærlighet som ikke behøver plage dem. Som de selv sier er vi bare 1 % homofile – enda færre vil ønske å gifte seg.

  Kanskje synes du jeg er naiv nå – men jeg synes det er så enkelt faktisk.

  Jeg prøver hele tiden å forstå kristenfundamentalister. Men det er vanskelig å ha dialog med mennesker som allerede har dømt meg. Flere steder er jeg utestengt på blogger.

  Jeg tar gjerne imot kritikk jeg. Jeg innrømmer glatt at jeg blir dårligere menneske i kontakt med kristenfundamentalister. Det jeg vil gi deg EM kritikk for er at jeg ikke ser at du gir noen råd til kristenfundamentalistene. Du synes jeg bør putte ting i et litt annet perspektiv og få litt mer bredde på ting. Hva med kristenfundamentalistene? De ødelegger masse for mennesker som ønsker å tro og de som allerede tror. Jeg synes at du som kristen bør være bekymret for det også.

  Ellers er jeg glad for at du sier fra til meg. Jeg forstår at du får det bilde av meg som du har. Tro meg. Jeg skulle ønske jeg fikk lov å leve i fred for alt og alle fordommer og fordømmende mennesker for det livet jeg lever. Jeg er homofil og jeg er mektig stolt av legningen min. Det er masse flotte homofile mennesker!

 93. Jeg kritiserte ikke kriten-fundamentalister nå fordi det tenkte jeg var en annen diskusjon. Men ja jeg er helt enig med deg om at det er helt feil å kalle homofili et synonym med pedofili, sex med dyr og lignende.
  Jeg har selv homofile venner og vet godt at de er like flotte som alle andre.
  Når jeg sa at jeg ønsket litt mer bredde, var det bare det at jeg følte at jeg ble så stigmatisert da jeg leste den første bloggen, fordi jeg er kristen var jeg sånn og sånn.
  Men jeg kan godt si det jeg mener om disse «kristen-fundametalistene»
  For det første hvis de vil kalle meg lite bibeltro fordi jeg ikke ser på homofili som en synd og ikke fordømmer det, vil jeg vel heller ikke kalle dem så veldig bibeltro.
  Den aller største kristne verdien er å elske sin neste som seg selv. Vi skal være åpne mot alle, ta folk som de er. Det mener jeg de strider veldig mot akkurat som du føler, og blir flau over at de kaller seg selv kristne.
  De hevder at homofili er feil, men hvis de da ifølge bibelen skal fortsette å fordømme har de glemt flere ting som står i bibelen
  «Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til? Eller hvordan kan du si til din bror: ‘La meg ta flisen ut av øyet ditt’, når det er en bjelke i ditt eget øye? Din hykler! Ta først bjelken ut av ditt eget øye! Da vil du se klart nok til å ta flisen ut av din brors øye.»

  jeg tolker dette som at vi alle synder (ikke at jeg mener homofli er synd) skal derfor ikke dømme andre. Jesus sier også «den som er uten synd kan kaste den første stein»

  Jeg føler veldig mange av disse «kristen-fundamentalistene» egentlig viker fra Jesu ord, når det er det de selv anklager andre for. De glemmer hva som er det essensielle i kristendommen. Og det er synd. For det bestemmer også hva andre forbinder med den og. Dette igjen fører til at å være kristen blir en bås. Og ja jeg er bekymret.

 94. EM – er så enig i det du skriver. Jeg skulle ønske flere kristne sa ifra hvor mye fundamentalisme ødelegger. Det samme gjelder muslimer og muslimsk fundamentalisme. Jeg er imot all fundamentalisme for det er en slags svart/hvitt tenking hvor de setter seg selv som fasitmennesker og alle som ikke er som dem er dårligere mennesker. De setter pokalhyllen så høyt at folk ikke rekker opp. Vel – de rekker ikke opp selv en gang – men det snakkes det lite om.

  De snakker om tusenårige tradisjoner på en datamaskin som jo er en ny moderne trussel for kommunikasjon mellom mennesker. Hva har ikke datamaskinen gjort med kommunikasjonen mellom mennesker? Jeg har lest så mye horribelt som «gode kristne» uttaler på blogger. Hensynsløst og meningsløst. Gjemt bak et nick. Trusler, løgner og ondskap – underskrevet som kristen og bibeltro. Joda – ikke bare kristenfundamentalister som gjør det – men de kaller seg altså kristne – da må man vel forvente at de lever som kristen også.

  Verden utvikler seg og vi mennesker med den. Vi må ikke bare plukke ut det som er behagelig for oss selv og kalle alt annet for synd. Du kan ikke kalle deg bibeltro og så synes at det er spennende å se folk bli drept på film. En bibeltro i dag rekker jo ikke annet enn å be om tilgivelse både for seg selv og andre. Hva slags liv er det? Er det slik en Gud vil at vi skal leve livene våre?

  Vet ikke om jeg får frem det jeg mener her.. håper du forstår. Det er vanskelig tema og vanskelig å skrive om uten at man drar inn uskyldige i dette.

 95. Hei Kjellemann!

  Du skrev: «Dette er ett av de mest latterlige og hatefulle innlegg jeg har sett. Det er vel bare dine innlegg og dine “venner” fra kristenblogg og Bjørn O Hansen som slår dette.»

  Jeg bare lurte på hva Bjørn O Hansen har sagt som kan klassifiseres som hatefullt? Mitt inntrykk av personen Hansen er ikke i den retning, så jeg ble litt spørrende. Hvis det er for langt å svare skal du slippe, men poenget var at jeg betviler sterkt at han har onde motiver bak noe.

  EM skev: «For det første hvis de vil kalle meg lite bibeltro fordi jeg ikke ser på homofili som en synd og ikke fordømmer det, vil jeg vel heller ikke kalle dem så veldig bibeltro.»

  Ikke for å støte deg eller noe, men hvis man ikke ser at Bibelen ser på homofili som synd så ser man gjerne litt dårlig. Les i Romerne. Så blandes det fort her, og endel folk tror dermed at man som kristen hater/misliker homofile. Personelig har jeg ingenting imot en homofil, men praktiserende homofili ser Bibelen på som alvorlig og galt. Som kristen gjør jeg selvfølgelig også det.

  «Den aller største kristne verdien er å elske sin neste som seg selv. Vi skal være åpne mot alle, ta folk som de er.»

  Ja, men her blander du. Hvorfor i all verden har Gud da skrevet i sitt ord at praktiserende homofili er synd? Det er ikke å hate sin neste om man står for denne sannhet. Gud hater ikke synderen, han hater synden.

  Jeg vil samtidig si at jeg synes Birger uttaler seg litt vel krast, så også Andreas. Selvom jeg er enig i deres meninger og at disse skal fremheves er muligens ordbruken til tider av feil type.

 96. Hei Eilert,

  Hvis du er ny på bloggen her og ikke lest så mye før hva jeg har skrevet om dette emnet skjønner jeg hvorfor du kanskje reagerer.

  Bjørn Hansen har neppe skrevet noe til deg som sårer.

  Men overfor meg som homofil og ellers har han skrevet masse sårende ting og alvorlige påstander. Han har spredt løgner om meg og fremstilt meg som en som driver sjikane og terror mot ham bl.a. Han har slettet innlegg fra meg for å fremstille meg som en som stadig plager ham og kaller det sjikane og personangrep ikke bare på ham men hans familie. Dette er direkte løgner. Løgner som har vært vanskelige å bevise før jeg begynte å legge ut meldingene han slettet ut her på min egen blogg.

  Klart du støter meg. Du må jo gjerne ha dine tanker om homofili akkurat som du vil. Du er kristen og du tror på denne bibelen, skrevet av mennesker for tusener av år siden. Men hvorfor skal du fortelle meg som ikke er kristen at mitt liv er avskyelig (det er det som står i bibelen sant?) og at jeg må dø. Om jeg praktiserer min homofili eller ikke angår bare meg selv. DU trenger jo ikke å praktisere homofili. Du lever etter de reglene du mener er riktig for deg selv. Jeg tror ikke på den Guden du har så hvorfor skal jeg da følge dine regler? Uansett om det er riktig eller galt at jeg elsker så er det Gud som skal dømme – ikke du. Ingen Guder sier at det er mennesker som skal dømme. Ikke er det noen ateiester som mener det heller.

  Du mener det ikke er å hate sin neste om man står for den sannheten som er din. Vel, det oppleves ikke som kjærlighet heller akkurat.

  Egentlig er ordbruken uviktig så lenge meningene bak ordene er de samme. Det som forundrer meg er at mennesker som kaller seg kristne kan klare å bruke sånne ord som at vi er kreftsvulster på samfunnet og djevelens verk, og perverse osv osv.. At de ikke klarer å se forskjell på homofili og pedofili eller altså forskjelle på kjærlighet og overgrep… Det er ufattelig at noen ikke er mer opplyst i 2008. Men men.. Folk får nå bare mene det de vil og passe på sine egne liv. Jeg lever mitt og jeg prøver virkelig å være et bra menneske. Ikke alle ser det fordi de har på seg homobriller og ser bare at jeg er homo og derav en av de største syndere som er skapt. Ja – verre enn mordere. Mordere får iallefall gifte seg i kirken…

  elllers takk…

 97. Tilbaketråkk: Status quo “Størst av alt er kjærligheten” « STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN !

 98. Jeg syns det er vere at en prest siler seg uten grun å. Så gifter seg på nyt. Jet har ikke noe i mot at homofile eler lesbiske gifter seg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s