Bibelselskapet – Grenseløs frekkhet og stor skam


Fra tidligere har vi hatt en pastor her i Skien som har lurt gamle mennesker for store pengesummer.

Nå er det Bibelselskapet som ikke eier skam og som er frekkere enn de frekkeste og som på simpleste vis forsøker å lure penger av gamle og syke mennesker.

Les historien til Skiensdamen som fikk brev fra Bibelselskapet med tilbud om å testamentere penger til dem for å spre Bibler. Dette sto å lese i Varden i dag:

«Jeg vet ikke om du er i en situasjon hvor det passer å sette opp et testamente. Hvis det er aktuelt for deg, vedlegger jeg en tekst du kan bruke som den er. Alternativt kan du be en advokat om å innarbeide dette i et oppsett som er spesielt laget for deg.»

Brevet er undertegnet generalsekretær Stein Mydske i Bibelselskapet. Sammen med brevet kommer også et forslag til testamente som kan fylles ut med navn og pengesum eller prosentsats som skal tilfalle Bibelselskapet. I tillegg er det en svarkupong hvor man kan be om hjelp til å sette opp et testamente med arv til bibelselskapet, eller be om å ikke bli kontaktet igjen.

 

5 Svar til “Bibelselskapet – Grenseløs frekkhet og stor skam

 1. Smakløst. Tjener ikke Bibelselskapet nok penger på å selge bibler? Opplagsmessig ligger de da nokså godt an.

 2. Det der er helt utrolig frekt! Er det i det hele tatt lovlig?
  Bibelselskapet burde blitt anmeldt for det her syns jeg.

 3. Hei Lars 😉

  Man må faktisk anta at det er lovlig – enn å fryktelig frekt det er.

  Jeg har i to uker nå hatt tilgang til masse nye tv-kanaler. I går satt jeg og så på Visjon Norge som hadde et direktesendt program hvor de ba for folk som hadde diverse problemer og sykdommer. Videre hadde de et intervju av to eldre damer som fortalte om hvor mye de ga til tv-kanalen – i tillegg til «tienden». Hun ene hadde betalt en gang 20 000 kr – og som hun sa – fått tifoldig tilbake… På en tavle skrev de opp og leste opp bidragene de fikk under programmet og hvor disse kom fra. Bidragene varierte fra 300 til 10 000. Stemmeleiet til programlederen syntes å følge beløpsummen. Det ble også notert at 1 hadde opplyst i løpet av programmet at han var blitt frelst…

  I beste kristne metaforisk stil la programlederen og intervjuobjektene vekt på at jo mer du ga jo bedre «såjord» ble det for Visjon Norge.

  Vet dere – jeg ble så syk av å se på dette at jeg kastet opp…

  Og jeg vil faktisk stille samme spørsmål som du stiller Lars: Er dette virkelig lovlig?? De som henvender seg er mennesker som er svake pga sykdom og vonde opplevelser som skilsmisser, alkoholmisbruk, bråk i familierelasjoner osv.. De blir lovet at ved at de sender penger og at Visjon Norge ber for dem så skal det gå dem godt…

  Jeg synes dette må gå under kategorien OVERGREP.

  Jeg betviler at Visjon Norge forteller om alle tilfellene hvor bønnene og pengene IKKE HJALP.

  Hanevold som er sjef for Visjon Norge er forøvrig en som så frekt uttaler seg om de mange fordelene ved det heterofile ekteskapet og som selv er skilt tre ganger!!!

  Søk på Google på Hanevold og Visjon Norge så ser dere alt det tvilsomme denne mannen bedriver og hvem som mener det er all grunn til å gå han etter i sømmene…

 4. På enkelte kristne debattsider er det slik at dersom man kritiserer Hanvolds virksomhet og innsamlingsmetodene til denne tv-kanalen, blir man refset for å «kritisere en kristen bror».

  Det skal man nemlig ikke gjøre.

  Et hovedproblem med store deler av kresteligheta er at de har frasagt seg muligheten til selvkritikk og maktkritikk.

  Dermed er det fritt fram for alle som vil utnytte troskyldige, naive og fromme mennesker.

  Det er så stygt, så stygt.

  Stemmer ikke dette, Lars?

  Ivar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s