Iransk gutt nektet asyl


isna_iran_front_5300_210.jpg

En 19 år gammel homofil gutt fra Iran, som opplevde at kjæresten hans ble henrettet, ble for kort tid siden nektet asyl i Storbritannia. Nå har han også blitt kastet ut fra Nederland.

Mehdi Kazemi dro fra Iran i 2004 for å studere i Storbritannia. To år senere opplevde han at iranske myndigheter hadde arrestert kjæresten hans i Iran, og kjæresten hadde blitt tvunget til å oppgi Mehdis navn. Kort tid etter fikk Mehdis far besøk av politiet som kom med en arrestordre på sønnen hans.

les mer i blikk.no

6 Svar til “Iransk gutt nektet asyl

 1. Den homofile iraneren Mehdi Kazemi blir foreløpig ikke tvangssendt fra Storbritannia til Iran. 19 år gamle Kazemi sier han vil bli dømt til døden og hengt, hvis han deporteres til hjemlandet.

  Den britiske innenriksministeren Jacqui Smith kunngjorde torsdag at 19-åringens søknad om asyl skal tas opp til ny vurdering. Kunngjøringen kom etter at 63 medlemmer av Overhuset i London hadde skrevet til Smith og sagt seg dypt bekymret for Kazemi.

  – Vi er svært redd for at Mehdi Kazemi kan komme til å bli henrettet, hvis han nektes asyl i Storbritannia og deporteres til Iran, het det i brevet til Smith. EU-parlamentarikere i Strasbourg har også bedt regjeringen i London se med velvilje på Kazemis ønske om asyl.

  Iranske myndigheter fengsler, torturerer og henretter homofile nærmest som ren rutine, het det i denne henvendelsen. Mehdi Kazemi befinner seg nå i Nederland, men skal etter planen snart utleveres derfra til Storbritannia, og frykter han skal bli sendt videre til Iran.

  Han kom opprinnelig til Storbritannia i 2005 for å studere juss. Senere fikk han vite at hans mannlige kjæreste i Iran var dømt til døden og hengt for homofile handlinger, noe som er strengt forbudt i den islamistiske republikken.

  HENTET FRA vg.no
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=504559

 2. Og når de «homofile» muslimene har fått oppholdstillatelse, da skal de ha familiegjenforening. Da har de plutselig både kone(r) og barn.

 3. Hei Birgir: Vil først få takke deg for at du er tøff nok til å svare på bloggen min. Det setter jeg pris på, bare så du vet det.

  Skjer sikkert at folk lyver om både legning og andre ting for å komme hit til landet. Men det skjer også at det ER homofile som risikerer dødstraff pga sin legning i hjemlandet og som av den grunn vil søke opphold her i landet.

  Det finnes også kristne som blir forfulgt i hjemlandet og som søker opphold her. Det finnes sikkert også dem som tror dette er et skalkeskjul.

 4. Nå mente jeg ikke spesielt den gutten du refererte til i innlegget. Men vi husker vel de «homofile» muslimene som kom til Norge og fikk oppholdstillatelse på grunnlag av de «homofile» legningen. Etter noen få år søkte de om familiegjenforening. Da var de plutselig ikke homofile mer. Slik blir det misbrukt i det uendelige. Og det som provoserer meget rundt om i landet er at dere som er homofile ikke tar avstand fra sånne ting. Jeg tror at det er veldig få av de som egentlig er homofile, om noen.

 5. Til Birgir. Fornuftige ord. Først var det liksom-kristne muslimer mange her i landet sto opp for, «kristne» som plutselig ikke var så kristne lenger da det kom til et stykke. Nå er det homofile muslimer det dreier seg om. Vi er så naive her i landet at det er til å grine av.
  Og om det nå skulle være sånn et homofile msulimer så gjerne vil til f.eks. Norge, bør Norge stenge den muligheten. Homofili skal ikke være et pluss i en søknad om oppholdstillatelse. Snarere tvert i mot. Vi har da sannelig nok med våre egne homser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s