GRATULERER MED KVINNEDAGEN!


feminin_149x1491.jpg

Alle mødre, søstre, døtre, bestemødre, tanter, svigerinner, svigermødre, nabokoner, elskerinner, kvinner, Damer, kjerringer, jenter, Fruer, Divaer, karriærekvinner, husmødre, kassedamer, lesber, direktører, prostituerte, dronning, kronprinsesse, tidligere statsminister, kvinnelige prester, kvinnelige biskoper, lesbiske prester, politikere, statsledere, —

Gratulerer med dagen. Krev deres rettigheter og likeverd!

zimbabwe_copy.jpg

» Vold mot kvinner er kanskje det største brudd på menneskerettighetene. Så lenge volden fortsetter, kan vi
ikke hevde at vi har gjort framskritt når det gjelder likestilling, utvikling og fred.»
– Kofi Annan, FNs Generalsekretær

«Ingen vet hva som foregår i mitt hus, bare jeg kjenner min smerte.» – Mazocruzkvinne fra Puno, Peru

 På disse temasidene kan du finne følgende informasjon om vold mot kvinner, med et særlig fokus på vold mot kvinner i nære relasjoner:

Se også FOKUS www.fokuskvinner.no temasider på Handel med kvinner, Kjønnslemlestelse, Vold mot kvinner under krig og konflikt.

Handel med kvinner
» – Vi kommer ikke videre i kampen mot handel med kvinner og prostitusjon hvis vi ikke ser på etterspørselen.» – Janice Raymond, Coalition Against Trafficking in Women ( CATW)Handel med kvinner innebærer systematiske brudd på menneskerettighetene, og truer kvinners rett til frihet fra slaveri, retten til selvbestemmelse over egen kropp, retten til frihet fra nedverdigende, ydmykende og umenneskelig behandling og i ytterste konsekvens, retten til liv. Det innebærer en alvorlig form for seksualisert vold som strider mot prinsippet om likestilling mellom kjønnene.

Fattigdom gjør kvinner og barn særlig utsatt for menneskehandlere som driver profittmotivert og i mange tilfeller organisert kriminalitet. Nye ruter blir stadig etablert og markedet for falske dokumenter, hemmelige transport og grenseoverganger har blitt mer og mer velorganisert.

Kjønnslemlestelse
–  I hjemlandet mitt var det tabu å snakke om sex og følgene av kjønnslemlesting for ti år siden. Takket være mye informasjonsarbeid er stillheten nå brutt. Man har begynt å snakke om problemet, og forstå følgene av det, forteller Baturu Camara.
Baturu Camara ser resultater av arbeidet:
– Et eksempel på at vi lykkes er fra en landsby som vi jobba i, hvor omskjæreren ble overbevist om at kjønnslemlesting var en negativ tradisjon, og gjennom denne kvinnen ble mange andre overbevist. Nå er det tre år siden noen jenter ble kjønnslemlestet i denne landsbyen.
Kvinner i krig og konflikt
«Kvinnens kropp er blitt et våpen som rivaliserende grupper kjemper om i religionens og etnisitetens navn.»
– Elisabeth Rehn, tidligere forsvarsminister i Finland.Seksuell vold og overgrep i krigføring brukes for å torturere, skade, presse fram informasjon, underkue,  nedverdige og straffe. Seksuelle overgrep, særlig voldtekter, har blitt brukt som strategi for «etnisk rensing» av et område, for å spre frykt og for å få folk til å flykte.  Voldtekt og andre former for seksuell vold begått i krig er forbudt under internasjonal humanitær lov, med grunnlag i Genevekonvensjonen fra 1949 og tilleggsprotokollen fra 1977. Det er også regnet som krigsforbrytelser i den Internasjonale straffedomstolen.

Reproduktive rettigheter

– Dette handler rett og slett om å selv bestemme over sin seksualitet, om og når man vil være med på sex, om og når man vil bli mamma, sier Kari Jaquesson (Goodwill ambassadør for UNFPA – FNs Befolkningsfond).
Reproduktive rettigheter handler om grunnleggende menneskerettigheter som rett til frihet, liv og helse. Det handler om retten til å selv bestemme over sin egen kropp, seksualitet og reproduksjon. Daglig opplever mange mennesker brudd på disse rettighetene, de fleste av dem er kvinner.
Reklamer

2 Svar til “GRATULERER MED KVINNEDAGEN!

  1. Tilbaketråkk: Gratulerer med kvinnedagen! « STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s