Trusler mot stortingspolitikere – fra kristenfundamentalister


Flere og flere politikere forteller om eposter med voldsom språkbruk fra kristenfundamentalister for å få dem til å skifte standpunkt når det gjelder forslaget om felles ekteskapslov. Loven kommer trolig til behandling i Stortinget til våren.
– Jeg syns det er merkelig at folka som sender disse truslene ikke forstår at det virker mot sin hensikt, sier Jon Reidar Øyan, leder i LLH, til Blikk Nett

Siden lovforslaget nå ser ut til å ha flertall og derfor kommer til å gå igjennom i Stortinget, ser motstanderne mot felles ekteskapslov ut til å bli mer og mer desperate. Språkbruken er særdeles grov og ordlyden i flere av epostene er nærmest å betrakte som drapstrusler.

les fra blikk.no HER

Reklamer

5 Svar til “Trusler mot stortingspolitikere – fra kristenfundamentalister

 1. Kjære blogger Kjellemann!

  Det kan virke som om alt er tillatt når motstandere av den kommende reformen skal kategoriseres og marginaliseres. Vi har nettopp skrevet til statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og vist til medieoppslag om epost med upassende innhold til henne, på bakgrunn av hennes standpunkt vedr. reformen med felles ekteskapslov og endringene i adopsjonsloven, barneloven og bioteknologiloven, samt avvikling av partnerskapsloven og norsk oppsigelse av den europeiske adopsjonskonvensjonen.

  http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/02/23/527782.html
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2273068.ece

  Nordisk nettverk for ekteskapet har siden august 2007 vært engasjert med formål å fremme kritiske synspunkter til den planlagte reformen. Dette krever bred kontakt med det politiske miljø, men vi har aldri deltatt i eller oppfordret til at våre folkevalgte i Stortinget, statsråder eller andre offentlige personer skal behandles på annen måte enn med respekt. Da temaet epost med upassende innhold sist fikk oppmerksomhet i mediene sist høst, la vi ut en oppfordring på våre egne hjemmesider med følgende innhold:

  http://www.bevarekteskapet.no/bevarekteskapet/norge/engasjer_deg/

  Oppfordring til engasjement:

  Kontakt politikere på Stortinget og si hva du mener om lovforslaget
  Kontakt politikere i ditt hjemfylke og si hva du mener om lovforslaget
  Kontakt politikere i din hjemkommune og si hva du mener om lovforslaget
  Skriv gjerne leserbrev til din lokalavis
  Ta gjerne kontakt dersom dere ønsker hjelp til å arrangere lokale møter

  Oppfordring til anstendighet:

  Si det du mener – og benytt de argumentene som er viktige for deg – men vær saklig!
  Ha respekt for våre folkevalgte selv om de mener noe annet enn deg!
  Epost og brev kan sendes døgnet rundt, men telefon, SMS og MMS hører til vanlig arbeidstid
  Ikke send anonyme henvendelser – undertegn med eget navn!
  Vi har også presisert hvem som kan undertegne for Nordisk nettverk

  Vi reagerer kraftig på at påstander om trusler igjen benyttes som argument for å marginalisere en kritisk og relevant motstand til den kommende reformen. Denne gangen tviler jeg faktisk på om utspillet fra SV er sant. Forventer de at vi som ikke har noe med dette å gjøre skal krype rundt med plakat på magen om at vi er forferdelig lei oss for andres hatmail, vi beklager og beklager våre talibanske tilbøyligheter? Uten at SV gjør noe med de som angivelig er avsendere?

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article2264966.ece

  Jon Reidar Øyan hevder i ukeavisen Blikk at vi kanskje er avsendere – noe han garantert selv vet ikke er sant etter å ha møtt oss i en rekke debatter. Blikk, som finansieres med statlige tilskudd og inntekter fra pornografiske leverandører, skriver i nettutgaven i går – mot bedre vitende – at Nordisk nettverk for ekteskapet kan stå bak trusler mot stortingspolitikere.

  http://www.blikk.no/nyheter/sak.html?kat=1&id=10043

  Vi har hittil unnlatt å peke på den belastning det innebærer å argumentere mot ensrettingen som nå skjer i mediene og vårt politiske miljø. Vulgære og marginaliserende tilbakemeldinger til oss fra både stortingsrepresentanter, medieaktører og partitillitsvalgte inngår i våre erfaringer, uten at vi har gjort dette til tema. Vi beklager derfor den kampanjen som nå pågår fra politisk hold for å definere motstanden mot den kommende familiereformen som utenforliggende all anstendighet.

  Nå må de konkrete mailene og hataktige tilbakemeldingene komme på bordet! Dersom dette faktisk er et omfattende problem for politikerne, så tilbyr vi oss nå – selv om vi ikke har noe med avsenderne å gjøre – å kontakte disse og be om at trakasseringen av våre folkevalgte opphører.

  Her er noen eksempler på hva noen av oss som politikerne i propagandaøyemed antryder at står bak hatmail – selv utsettes for:

  – Jeg ser at du har sendt meg et brev preget av dine forkvakklede, menneskefientlige, fanatiske holdninger. På tross av min klare heterofile legning blir jeg sjokkert over at slike mennesker som deg finnes, nestekjærlighet og respekt for medmennesker synes å være fremmedord i din verden. Hitler ville utvilsomt vært glad for å ha deg som venn!

  J[…] D[…] (fra en fylkespolitiker)

  – Jeg håper dere alle brenner i helvete, kristenortodokse jævler.

  Kristin E[… ]

  – Jeg vet hvem du er, du som står bak denne siden. Jeg vet også hvor du bor. Jeg kommer til å bryte meg inn hos deg om natten og skambanke deg. Vi snakkes.
  Per H[…]

  – Jævla kristenpakk! Måtte dere dø av kreft i øynene. Kristendommen er et virus, som må drepes. å drepes skal det, generasjon for generasjon, sakte men sikkert vil menneske kunne står fram som menneske. Uten tro, fritt til å gjøre godt.
  Kornelius

  – Jeg ser frem til den dag mennesker som deg ikke bare er en utdøende rase, men fullstendig utryddet. Individer som med bibelen i hånd og med ukuelig tro på at deres moral og «logikk» er uovertruffen burde straffes på lik linje som overtredere av rasismeparagrafen. Jeg ser på nettsider som dette som rasistiske og hvis lovverket hadde omfattet aktiv motarbeidelse av minoriteters rettigheter, ville jeg anmeldt dere sporenstreks. At dere presterer å kalle dere kristne er en ren fornærmelse mot all sunn fornuft og jeg gleder meg til den dagen det blir mulig å straffeforfølge deres praksis.

  MVH Mina E[…]

  – Jeg blir direkte kvalm av det hatbudskapet dere sprer og står for. Dere hadde sikkert gasset homofile om dere kunne det. Dere bedriver ren naziteologi, bare med unntak av at dere elsker jødene, noe nazistene ikke gjorde. Ellers er dere ikke hakket bedre.
  Steinar

  – Forbrytere, løgnere, sjarlataner! Maken til forbrytelse mot homofile skal en lete lenge efter. Hva KAN du si til alle de som har undertegnet listen? Som du skjønner er jeg opprørt over dette innitsiativet, av onskap, Ja det har, igjen bunn i ONDSKAP, visst, den pure ondskap, men du vil ikke se det blindet som du er i din enkle «tro». Vel vil til slutt si som troende venner sier.’ Vel de forstår det vel ikke. ja riktig forbannet er det!!!!!

  Anders S[…]

  – Dere er religiøse ekstremister. Helt på linje med muslimske fascister og nazister. Dere er en skam for Norge. Dere er ganske ekle, er dere ikke? Kristennazister er aldri noe pent syn.
  Anonym

  – Jeg ønsker dere alt vondt, smerte og lidelse. Slik dere påfører andre mennesker daglig.

  Anonym

 2. Det er då mange gode poeng i dei mailane de fær. T.d. det med at det strid mot all sunn fornuft å kalla dykk kristne.

 3. Hei Jan – og takk for innspill

  La meg med en gang få si at jeg støtter at mennesker skal få uttale seg enten man er for eller imot den nye ekteskapsloven. Det er bare måten det blir sagt på jeg reagerer på – og vi ser jo at ingen er bedre enn andre der.

  Jeg sitter igjen med litt blandede følelser når jeg leser det du skriver. Jeg forsvarer overhode ingen som kommer med hat/trusler samme hvem det kommer fra.

  Når det er sagt så forstår jeg godt at mange blir oppgitt og frustrerte. Jeg har selv vært frustrert mang en gang og synes mange ganger det har vært vanskelig å ikke komme med hatmeldinger. Vel, noen vil nok si at jeg har gjort det også. Jeg har sagt før og jeg sier det igjen. Det som er fryktelig synd i denne debatten er at jeg virkelig har kjent hva hat er. Og det er ikke til å komme utenom at det er de religiøse som har lært meg dette. Her snakker jeg for meg selv. Men gjennom flere år nå har jeg deltatt i debatter med kristne. Mitt liv er blitt kallt avskyelig, sykt, perverst, en kreftsvulst på samfunnet, blitt sammenlignet med pedofili, og det er blitt sagt at mitt liv bare fører til død, skam og fordervelse. Disse ordene er blitt brukt med grunnlag i en TRO – ikke en viten. Jeg er ikke engang kristen selv – allikevel skal deres TRO bestemme og påvirke mitt liv i så stor grad.

  Jeg respekterer andres tro. Folk må få tro hva de vil. Jeg har selv en tro. Men i religiøses øyne er det bare DERES egen TRO som er god nok. Dette skaper selvfølgelig konflikter – ja til og med kriger. Mennesker må lære seg å leve side ved side og respektere hverandre – uansett tro, rase, legning, kulturer osv.. Det er det JEG mener og kjemper for. Jeg kjemper IKKE for at homofili er bedre enn noe annet.

  Jeg skal ikke komme med lange utredninger om mitt liv og hvor vanskelig det er for veldig mange å være homofil. Det kan du lese om på bloggen min. Vil bare si at å ikke bli ansett som «normal» i hverdagen ER frustrerende – når man ellers føler seg som alle andre. Det kan vel sammenlignes med både hvordan jøder og svarte sikkert følte det i sin tid – og som sikkert opplever det den dag i dag. Man er født som menneske som alle andre bare med litt annerledes baggasje – men får ikke leve med samme rettigheter som alle andre.

  Jeg tror kanskje ikke noen er bedre enn andre i denne debatten. Saken er at mennesker vil ha FRED. De aller fleste mennesker i verden higer etter fred. For å få fred må vi akkseptere hverandre og respektere hverandre. Da må mennesker slutte å la deres tro være bestemmende for alle.

  Jeg vil helst bare være i fred. Jeg vil bare leve og nyte livet. Jeg er ikke et umenneske fordi jeg er homofil. Jeg vil også elske den jeg vil. Jeg har stor respekt for at mennesker synes det å elske en av samme kjønn er rart – ja rent uforståelig! Fra å synes det er rart til å dømme meg og kalle mitt liv det verste ting fordi jeg ELSKER noen blir for dumt.

  Jeg synes derimot det ikke er så dumt å reagere på dem som nekter meg og andre som lever utenfor det «vanlige» (hva nå det er – eller har vært) fordi de TROR noe.
  Alle mennesker er like mye verdt. Vi er alle født nakne. Vi får bare litt ulik bagasje med oss i livet. Det viktige er at vi får åpne denne baggasjen og bruke den – slik det var ment. Så får vi heller bare ha fokuset på at mennesker bør være gode mot hverandre – tross ulikhetene.

 4. Jan: Du snakker om ensrettingen som nå skjer i mediene og vårt politiske miljø. Det har da vært en debatt – og en debatt krever da to parter minst. Slik har det også vært. Jeg kan jo ikke åpne en avis uten at det står ett eller annet om ekteskapsloven og homofili.

  Hva kaller du det når kristne eller muslimer bruker Bibelen eller Koranen som det eneste beviset på sin TRO i alle saker som berører det de TROR på?

  Bibelen og Koranen er jo ensrettede i seg selv bare i to forskjellige retninger.

  Trusler om helvete hvis man ikke tror som dem er jo også ganske ensrettet – og dette har blitt og brukes for alt det er verdt. Det triste er at de som bruker truslene ofte glemmer seg selv og at de selv også er bare mennesker.

  At dere ser ut til å tape kampen er ikke fordi debatten har vært ensrettet – men fordi folk ser urettferdigheten og disrespekten. Slik var det også med svarte, jøder, kvinnelige prester, partnerskapsloven, homofile samboende prester osv osv..

 5. Per Esben: For meg ble møtet med kristenfundamentalister sjokkartet. Jeg er vokst opp i en «normalt» kristen familie – dvs at vi er døpt, konfirmert og går i kirken bare når det er «grunner» for det. Jeg vil kalle det at vi ikke er religiøse men vi har respekt for troen – slik jeg tror veldig mange har det. Jeg hadde en bestemor som var «mer» enn dette- det jeg ville kalle personlig kristen. Hun var det mildeste menneske man kan tenke seg. Min bestemor holdt sin tro for seg selv – men levde og åndet for den allikevel. Det var noe vi alle visste og selvfølgelig akksepterte og til og med beundret henne veldig for. Bestemor ville ikke vært den hun var for oss hvis hun ikke fikk ha dette som sin greie.

  Jeg var medlem av statskirken til på nittitallet da presten i Vågå la seg i en gravemaskinskuff og lagde utendørs alter på byggeplassen – for å hindre omgjøring av prestegården. En følelsesladet sak han kjempet for og som splittet naboer og slektninger i Vågå og gjorde dem til uvenner.

  Samtidig på den tiden ble det kjent i bygda at jeg var homofil, noe som til slutt førte til at jeg «måtte» flytte fra der pga sjikane og mobbing. I avisene den gangen var det som i dag debatter igangsatt av kristne som dømte homofile til helvete, eller som faktisk mente at homofile burde flyttes til en egen øy. Det var faktisk foreslått Svalbard. (dette er sant!)

  Dette var vel egentlig mine første møter med kristenfundamentalister. Heldigvis har verden gått videre – de menneskene i Vågå som var verst i sin mobbing og sjikane har faktisk kommet og bedt om unnskyldning for sin oppførsel. Iallefall de fleste av dem. I dag besøker jeg Vågå med glede.

  I mine debatter med kristenfundamentalister har jeg aldri mottatt en god unnskyldning for å kalle mitt liv for avskyelig, perverst osv osv.. Det heter så bra at det ikke er MEG de snakker om men legningen min. Jeg lurer på hvem som er hetero hele døgnet. Jeg er heller ikke homo hele døgnet. Homofilien min er bare en legning jeg har. Ikke betydelig – ikke UBETYDELIG. Det handler om hvem jeg forelsker meg i og hvem jeg elsker. Det er ufattelig at jeg må presisere at dette er en frivillig inngåelse av kjærlighet – en frivillig følelse – frivillig fantasi – frivillig sex – som ALDRI kan skade noen. Hvordan kristenfundamentalister kan kalle den delen av mitt liv for kreftsvulst på samfunnet er ubegripelig. Hva kaller dem da overgrep – og det som faktisk skader andre?

  Jeg skader ikke kristenfundamentalister. De kan få tro hva de vil for meg. Hvis de holder det dem tror på for seg selv og lar sine regler gjelde for dem selv, så skal ikke jeg blande meg inn i det. Men når deres regler også skal gjelde meg – og ikke bare det men jeg skal måtte lide for det de tror på og få meg til å føle meg «unormal» pga det de tror på – da blir det veldig galt. Jeg har aldri misjonert at det å være homofil er det eneste riktige. Homofile har ikke noen bibel som vi slår andre i hodet med. Homofile er mennesker på godt og vondt. Selvfølgelig finnes det også onde homofile.

  Jeg har aldri fått forklart av kristenfundamentalister HVORFOR mitt liv er en kreftsvulst på samfunnet. Eller hvorfor mitt liv er sykt eller perverst. Jeg har dog forstått at det er sexen jeg frivillig har med et annet menneske som er så sykt. Vel, har ikke akkurat tenkt å brette ut sexlivet mitt her – det er for meg privat. Det burde det være for kr.fund. også. Men sex er vakkert. Det handler om å gi og å få. Det handler om gode følelser. Bare det at jeg må forklare dette er uvirkelig for meg. Tror de at vi skader hverandre – og liker det?

  Sexfikseringen blant kr.fund. overrasker meg. De kaller homofile for sexfikserte men se hvem flere som snakker om sex! Joda – sex er viktig for homofile også. Og for 30 år siden var det ulovlig å være homofil. Som følge av dette oppsto det en del møteplasser hvor sex skjedde. Disse eksisterer den dag i dag. Dessverre kan jeg si. Men det er ingenting som er så galt at det ikke er godt for noe – eller noen. Disse møteplassene har vært – for mange – eneste mulighet til å få leve ut seg selv som 100 % menneske. Ja – det er sikkert vanskelig å forstå – men enkelt hvis vi tenker oss selv i samme situasjon. Å bli nektet å elske. Å føle elskov er en vesentlig del av menneskets natur. Dette handler ikke om deg som vet 100 % sikkert hva din legning er og som føler du kan leve åpent med det – akkseptert og respektert og «normalt» – det handler om de mennesker som har måttet lyve både overfor seg selv og andre – kanskje i årevis. Prøv det – se hvor enkelt det er – iallefall før du dømmer det.

  Jeg forsvarer ikke disse møtestedene for homofile – men jeg forstår at de er der og jeg forstår hvorfor de er der. Det er heller ikke til å komme utenom at det finnes en hel rekke sexmøteplasser for heterofile også – vi leer nesten ikke på øyelokket en gang for disse.

  Jeg vet jeg gjentar meg selv ofte. Det er nødvendig i et forsvar så lenge de som angriper også gjentar det samme. Jeg skulle ønske jeg slapp å forsvare mitt liv – som jeg antar er så normalt som noens. Eneste forskjellen er hvem jeg elsker. Forskjellen ligger ikke i hvem jeg skader.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s