Homotoppen 2008


Gaysir-redaksjonen har kåret de ti homofile menn med mest makt i Norge akkurat nå. Øverst troner byrådsleder i Oslo, Erling Lae, men nedover listen har det skjedd mange interessante endringer siden i fjor.

Les mer her

1. Erling Lae, byrådsleder i Oslo

2. Håkon Haugli, Bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo. Leder av nettverket for homofile i Arbeiderpartiet.

3. Kjell Erik Øie, statssekretær

4. Knut Olav Åmås, debattredaktør Aftenposten

5. Arve Juritsen, Forlegger

6. Andre Oktay Dahl, Høyre

7. Per Sundnes, programleder i NRK

8. Jon Reidar Øyan, leder LLH

9. Per Øatvold, LO-lederen som sitter i SVs sentralstyre og i LOs sentralkomite. Sjef i mannsbastionen Norsk Transportarbeidersamfunn.

10. Bjarte Hjelmeland, teatersjef

Reklamer

14 Svar til “Homotoppen 2008

 1. Ikke stygt ment men jeg synes det er litt rart å snakke om de homofile med mest makt 😛 Da må vi vel like gjerne snakke om de heterofile og bifile med mest makt?Jeg forstår bare ikke helt poenget jeg. Alle er jo individer. Uansett, jeg har veldig sansen for Andre Oktay Dahl, Per Sundnes og Bjarte Hjelmeland! 🙂

 2. hei! hehe.. Egentlig har jeg ikke så stor mening om det. Jeg har bare referert Gaysir. Maktbegrepet er vel her ment som «mennesker som har makt til å gjøre gode ting for- og være bra ansikter uttad for homofile.
  Alle er ikke bare individer – og det vet vel du også ganske godt..

 3. Joda, joda, når du skriver på dèn måten så er jeg jo selvsagt enig 😉

  Men alle er individer jo….det er selvsagt at vi er. Hvorfor mener du at jeg burde «vite» at noe annet er tilfellet? Kanskje vi legger noe annet i begrepene våre her.

 4. kanskje et eksempel kan vise hva jeg mener:
  Dere kristne deler dere inn i liberal kristen, konservativ kristne og fundamentalistisk kristne. Dere tror på EN Gud og EN bibel. Av fundamentalistiske kristne er ikke en liberal kristen «god» nok.
  Homofile omtales som en stor gruppe.
  Det blir galt.
  Vi har heller ingen Gud eller Bibel. Det finnes heller ikke gode homoer eller dårlige homoer.
  Det finnes dog enkeltmennesker som er homofile. Noen er kristne, noen er muslimer, noen er svarte, noen er hvite, noen er skrullete, noen er maskuline, noen er sexfikserte og noen er ikke sexfikserte.

 5. Men Kjell Morten, hva er en «liberal» eller «fundamentalistisk» kristen? Det er svært forskjellige individuelle definisjoner av disse begrepene. Jeg omtaler ikke homofile som en gruppe. Jeg som individ gjør ikke dèt..beklager men jeg er ikke helt med deg her. Alle mennesker er individer, alle mennesker er ansvarlige for sine egne ord, tanker og handlinger. Hvorfor sier du «dere» til meg? Har jeg noengang sagt «dere» til deg? For meg er det en absurd tanke. Du er jo et individ. Ingen er som deg. Ja, du har tilfeldigvis det til felles med andre som er homofile at du er homofil, men bortsett fra det så har du like mye til felles med heterofile som med homofil.e Og det samme kan man gjerne også si om meg i forhold til andre kristne. Jeg kan på mange måter ha mer til felles med en ateistisk pornokonge enn en from prest =P Men jeg er ikke mindre kristen av den grunn. For å se hva det innebærer å være kristen, må man jo se hva begrepet innebærer, mer konkret hvilke definisjoner som klargjør begrepet.

 6. Martin: Jeg snakker ikke bare om deg. Men jeg mener du burde vite at homofile blir ofte omtalt slik. Du må ikke ta alt man sier som angrep mot deg.

  Det er ikke jeg som har funnet på begrepene liberal kristen – konservativ kristen osv.. Begrepene blir da brukt av dere kristne selv. Jeg har da selv diskutert med deg hva du anser deg selv som og hva jeg mener at du er?

  Etter hva jeg har forstått så anser de fundamentalistiske kristne seg som det som heter bibeltro. Altså de lever slik det står skrevet i bibelen for tusener av år siden og mener dette er Guds ufeilbare ord. (eller hva det nå heter)

  Kunne her lagt til at dette Guds ufeilbare ord gjelder best når de bibeltro snakker om andre enn seg selv – ups – jeg la det visst til….

 7. Kjell, jeg oppfordrer deg til å lese kommentarene under innlegget til vennen din på denne siden: http://kristendommen.wordpress.com/2008/01/25/dobbeltmoralisme-lenge-leve/

  Disse begrepene..hva har de å si egentlig? Jeg registrerer at du ofte tar opp at kristne kaller seg forskjellig osv…og da peker jeg nok en gang på at vi er individer og følgelig så menneskelige at vi tolker ting forskjellig og ser ting forskjellig. Vi legger andre forståelser i begreper enn andre gjør….og dette resulterer i at vi setter begreper eller båser på oss og andre som forenkler. Derfor er jeg ikke fornøyd med å kalle meg hverken liberal eller konservativ. Jeg er et menneske. Jeg er kristen. Jeg kan ikke fjerne det faktum at jeg er et menneske, og jeg kan ikke fjerne det faktum at jeg er frelst. Og det vil jeg ikke heller

  Når det gjelder resonnementet ditt med at noen kristne er feige fordi de ikke kritiserer kristne med et annet syn på homofili, forstår jeg ikke helt. Har de noen grunn til å være redde? Jeg personlig har ikke det men jeg har jo tatt opp dette flere ganger som du vet. Og for å rette deg nok en gang; pastor Torp har aldri kalt homofile mennesker for kreftsvulster men homofilien. Du kan gjerne mene at det går ut på det samme men siter ham helst korrekt da? Uansett, jeg anbefalr deg å lese de kommentarene under det innlegget jeg viser til. INGEN fortjener frelsen, og vi mister den ved å forkaste troen, ikke ved å synde. For synde gjør vi hele tiden. Man kan også kalle det å bomme på målet…det var faktisk vanlig for de tidlige kristne å kalle det.

  Jesus elsker deg, Kjell. Hadde du bare visst.. 🙂

 8. om du ikke ønsker å skrive mer om dette skal vi selvfølgelig ikke det.det siste jeg ønsker er å plage deg,min venn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s