Lesbiske mødre slåss om barna


Vårt Land skriver om de to lesbiske som har røket i tottene på hverandre etter skilsmissen og hvor hver enkelt av dem krever foreldreretten til de to barna de har sammen. De kommer begge med samme argument: «Jeg er moren!»

Vårt Land skriver:

Ei skilsmisse i lesbiske eller homofile ekteskap har sider som ikkje dei må slite med som bryt opp vanlege ekteskap. I tilfellet som domstolen no slit med, valde dei to kvinnene å føde kvar sitt barn etter inseminasjon får den same mannen. Så adopterte dei kvarandres barn. Biologisk er dei to barna halvsøsken. Legalt er dei fullverdige brør.

Likeså viser Vårt Land til The Washington Post som visstnok refererer også  til «ei rad tilfelle der skilsmisse mellom likekjønna kan vere økonomisk ruin.» Det blir ikke begrunnet hvorfor riktignok…

Man kan vel vente seg slike refererte enkeltepisoder fremover fra kristent hold. Ikke skjønner jeg hvorfor det skulle være vanskeligere å fordele foreldrerett og samværsrett til barna til to lesbiske enn det er for vanlig heterofile par.

Eller er det noe jeg ikke ser?

Reklamer

3 Svar til “Lesbiske mødre slåss om barna

 1. Jeg tror vi må fastholde følgende: Samlivsbrudd mellom barnets nære omsorgspersoner er alltid vanskelig for barn. Vi voksne må derfor vise klokskap og raushet for å unngå å havne i situasjoner hvor samlivsbrudd blir nødvendig.

  Dette er verken verre eller bedre om foreldrene eller omsorgspersonene er lesbiske, homofile eller heterofile.

  Men det viser hvor viktig det er at samfunnet, kulturen og KIRKEN bidrar til å bygge opp under samkjønnede par og familier gjennom aksept, lovverk, ritualer og støtte. Jeg tror nemlig at samliv blir mer stabile av at de finner støtte hos omgivelsene rundt.

  Et poeng til: Hvis det er vanskeligere å fordele samvær mellom to kvinner enn mellom en kvinne og en mann, kan det ha noe med kjønnsroller å gjøre. Når heterofile foreldre splitter opp, er det svært ofte «selvsagt» at moren skal ha den daglige omsorgen – fordi hun er kvinne og mor. Når det er to mødre, blir det vanskeligere å fordele på bakgrunn av tradisjonelle kjønnsroller.

  Vi må simpelthen tenke nytt. Det er sunt for alle parter.

  hilsen ivar

 2. Alltid barnets beste i fokus! Helt enig Ivar. Barn må aldri bli brukt i uenigheter mellom foreldre. Barn skal ha lov til å være barn.

  Kan godt hende at det er utfordringer i dette når det er to mødre og man bryter med det som er kjent som tradsjonelle kjønnsroller – men jeg nekter å tro at dette er et stort problem. Vårt Land plukker nok ut bare enkelteksempler. Det finnes horrible eksempler også blant heterofile foreldrepar – dessverre. Og bare så det er sagt: Jeg støtter jo ikke slik «kamp» om barn uansett hvem det måtte gjelde. Dette handler bare om egoismen til foreldrene.

 3. Poenget med oppslaget i Vårt Land er å stigmatisere en gruppe ved hjelp av løsrevne enkelteksempler.

  Det er alltid lov å gjøre slikt overfor f.eks. homofile, men nåde den som prøver å si noe kritisk om Israels undertrykkelse av palestinere uten samtidig å «balansere» kritikken med alt det fantastiske Israel gjør og all terrorismen landet er utsatt for fra araberne blabblabla…

  hilsen ivar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s