Hva «bibeltro» kristne bloggere er opptatt med i adventstiden?


life_of_a_gay_teen_by_youwithoutme.jpgMens vi vanlige menigmenn og som stort sett har begge beina godt plantet på jorden lever i forventning og glede over julen og juleforberedelser, sitter kristenbloggerne og stadig krangler om forholdet seg i mellom og mellom Gud og Jesus og Hvermansen. Noen av dem har allerede ene beinet selverklært inni himmelrik.

Adventstiden ble godt sparket igang av Hesselbergs onanering og lagde bilder i hodene våre som iallefall jeg – til tross for at jeg er homofil – gjerne skulle sett jeg slapp å se. Videre fulgte de opp med en debatt om seg selv (mørkemennene seg imellom). Og siden ingen kan «tjene to herrer» så må man nødvendigvis også velge mellom nådegaver eller kjærlighet. Og mens de snakker så godt om kjærlighet så var veien kort til å få gode råd om hvorfor man skal gifte seg, hvordan finne den rette og SÅ kom yndlingstema enda en gang: SEX! Da er vi ikke lengre kommet enn midten av adventstiden. Mens vi andre tenner det andre adventslyset for håp og glede, – har de kristne så vidt observert at julen nærmer seg og en viss person fyller 2008 år ca.. så må de også begynne å tenke over hva de har dårlig samvittighet over dette året. Kanskje har de behandlet homofile dårlig??? Vel, ikke ALLE har dårlig samvittighet over DET da..

På kristenblogg er ikke julen nevnt med et ord – heller ikke julebudskapet eller advent. Ingen forventninger – bare krangle, krangle og KRANGLE.

Vel, i løpet av de dagene som er igjen foreslår jeg at de tar nok en debatt om hvor satanisk jeg er som kan påstå at de ikke bryr seg om julen – men bare bryr seg om å krangle – ja og så dømme andre da… God Jul til de bibeltroende! Dere er dere selv lik….

6 Svar til “Hva «bibeltro» kristne bloggere er opptatt med i adventstiden?

 1. Hadde en liten titt innom, og nå er juletreet oppe til debatt, og noen lurer på hvor lenge det er siden Adam og Eva levde.

  I min egen blogg har jeg forsøkt å vise at det fleste juleskikker har lite med kristendommen å gjøre. Jeg må egentlig inrømme at jeg ble litt overrasket (og litt fornøyd) når jeg ble klar over hvordan og hvorfor jula er plassert til den datoen det er.

 2. I debatten om «Støter vi bort de homofilie» krangles det så kors og bibler fyker… Noen forsøker å reagere på denne kranglingen.

  «trude lutt sa : Har fulgt med på denne debatten og synes den har fått vanvittige proposjoner etterhvert. Masse usaklige innlegg som er kastet ut på nettet. Synes det hele er patetisk.
  Vær glad i hverandre – er ikke det det beste?

  St. Geir Rune svarer:
  Beklageligvis…ender det slik…men som i den åndelige verden er det en kamp…mellom makter…

  Kampen her er mellom de som ønsker å bryte ned Guds autoritet og de som ønsker å styrke den… Idag står de konservative mot de liberale….jeg håper at den kilen skal bli større…ikke for ufredens skyld, men for vise verden at vi som kristne ikke kan/skal være lik verden….

  Kommentar #41525, skrevet av Geir Rune | 15. desember 2007 kl. 18:48

  Jepp – her er det ikke snakk om å samles om noe. Her står vi på for splittelse! Her sitter de kristne bibeltro og proklamerer fra sin datamaskin at de ikke kan eller skal være lik verden…. Er det intelligensen det skorter på eller hva feiler disse menneskene? Noen som har noe godt svar på dette??

 3. Spørsmålet er hva det feiler disse menneskene.

  Først og fremst frykt, tror jeg. Frykt for en åpen virkelighet. Frykt for tvetydighet. Frykt for tvil. Frykt for døden.

  Her handler det om å tviholde krampaktig på absolutter, selv når de ikke finnes.

  Siden absoluttene utelukkende hviler på trosforestillinger – påstander det ikke er mulig å bevise eller sannsynliggjøre uten at man i utgangspunktet deler grunnforutsetningene de bygger på – blir enhver avvikende tanke en trussel.

  Det blir slik at de forsvarer sine egne absolutter gjennom å bekjempe alt og alle som tenker og tror annerledes. Hatefulle utfall mot mennesker utenfor gir troen deres næring, omtrent slik vampyrer må suge levendes blod for å holde seg «i live».

  Et viktig kjennetegn ved disse fundamentalistiske miljøene er betydningen av klare kategorier. Nyanser, utvikling og dynamikk undergraver Guds – og dermed deres egen – autoritet. I stedet vil de ha klare, statiske, uforanderlige grenser.

  De vil ha knivskarpe grenser mellom nasjoner, mellom kulturer, grenser mellom kjønn og grenser mellom religioner. Dette er hele den religiøse, kulturelle og politiske konstruksjonen «kristenfundamentalisme» helt avhengig av.

  Og nettopp derfor opplever de seg så truet av alt og alle som problematiserer de «klare» grensene: Utviklingslæren som truer forestillingen om artenes statiske uforanderlighet, alternativ kjønnsidentitet, homofil og annet som truer ideen om grensene mellom kjønnene. Politikk, historiefag, antropologi og andre fag som truer grensene mellom nasjoner og kulturer. Kunst som truer grensene for estetikken. Teologi, dialog og spiritualitet som truer grensene mellom religioner.

  Og så videre.

  Ellers er det nyttig å merke seg at Jesus er svært nedtonet og misforstått i denne formen for religion. I virkeligheten tilber de ikke Gud, men en bok. De er – som de selv sier – bibeltroende.

  Mvh.
  Ivar

 4. Vampyrer som må suge levendes blod for å holde seg i live ja… godt sagt Ivar

  Og nå går de løs på den kategorien som skal skille gode og dårlige kristne. Kanskje ikke egentlig noe nytt egentlig…

 5. Jeg var selv med på den debatten men måtte jo bare gi meg for det ble for dumt. Kristenblogg er preget av drittslenging og mobbing av de som er «utenfor»..sånn som meg som ble stemplet som liberal fordi jeg nettopp er en av disse som kan trekke inn nyanser. For noen (unnskyld uttrykket) huleboerkristne, tolereres ikke sånt..Ørn Myhre er en av de som etter den diskusjonen sa han skulle holde seg unna hele Kristenblogg. Det sier vel sitt..

 6. Ingen må komme og ripe i lakken til kristenfundamentalistene. De må da kunne se ut og se ned på menneskene som ikke er nådd opp til glassborgen dems må vite. Knuste speil betyr ulykke og de blir så rare i trynet når de speiler seg – de ser ikke lenger perfekte ut.

  Jeg får iallefall rett gang på gang. Den bloggen er ikke for kristne – den er bare for de som er godtatt av hesselbergklanen og som er akkurat som dem. Men det er flott at de kan samles sånn på et lite sted. Det passer bra for oss alle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s