Lesbisk føler seg overkjørt av kirken – prestene i Langesund forstår henne…. MEN..


 Å fronte det kirken har stått for i all tid er viktig snakker Sognepresten i Langesund om. Men ser han ikke at Kirken også har endret seg masse på andre områder? Jeg håper inderlig at Sognepresten i Langesund ikke vil ha tilbake det den opprinnelige kirken sto for. Kirkehistorien er lang og brokete og det er vel ikke alt man har grunn til å være stolt over. Hvor går grensen? Skal Kirken oppføre seg slik den har gjort i all tid? Skal Kirken tilbakføres til det opprinnelige? Hva er det opprinnelige? Vel, da er det mer enn homosaken som må endres. De må kanskje først begynne med å endre seg selv.

Verden utvikler seg. Det har Kirken gjort også – heldigvis. Men fortsatt tviholder de på enkelte ting og forsøker å bremse utviklingen. Hvor står det i Bibelen at man skal gjøre det? Kirken fører en sak som splitter den og gjør takhøyden mindre. Mennesker som søker Gud stenges ute – de er ikke gode nok i menneskeøyne. Tro hva Gud tenker? Hvordan vet Kirken hva Gud tenker? Har Gud gitt dem rett til dette? Ga han dem rett til å feks vigsle kvinnelige prester? 

Kirken nekter ikke en drapsmann å gifte seg – eller en løgner – eller en utro – eller en raner. Men de nekter to av samme kjønn som elsker hverandre å gifte seg. Så var kanskje ikke kjærligheten størst av alt allikevel…

 http://www.ta.no/pulsen/article3084917.ece

http://www.ta.no/nyheter/article3084966.ece

Sogneprest i Langesund, Jan Terje Hanssen, forstår Kaja Steen-Johnsen reaksjoner. Likevel er det viktig for ham å fronte det kirken har stått for i all tid.

Publisert  27.10.2007 – TA

Etter at prestene i Langesund, Jan Terje Hanssen og Asbjørn Romsaas skrev et tre siders innlegg om kjønnsnøytral ekteskaplov ble det for mye å akseptere for lesbiske Kaja Steen-Johnsen.

I et leserinnlegg gjorde hun det klart overfor de lokale prestene at hun følte seg overkjørt og uønsket i kirken.

Jan Terje Hanssen er fullt klar over at noen er skuffet fordi kirken ikke følger med i tiden. Likevel er han sikker i sin sak.

– Hadde vi kommet med uttalelser som var nye og sensasjonelle, hadde jeg forstått reaksjonene. Men i denne saken står vi for det kirken alltid har stått for, sier Hanssen.

VIKTIG Å UTTALE SEG

Hanssen sier til TA at det i dag finnes partnerskap for de homofile som vil leve sammen.

– Det blir feil å omdefinere ekteskapet, sier han.

Innlegget i Langesund Menighetsblad var, i følge Hanssen, en forklaring og en orientering om hva Agder og Telemark bispedømme hadde konkludert med i sitt møte.

– Det er viktig at våre lesere får innsikt i hva vårt bispedømme vedtar.

Hanssen understreker at alle er velkomne i Langesund Kirke.

– Vi er en kirke som har prøvd å være åpne for alle typer mennesker. Derfor er vi så mange der, avslutter han.

Foto Arild Hansen

OPPRØRT: Lesbiske Kaja Steen-Johnsen reagerer sterkt på Bamble-prestenes uttalelser om kjønnsnøytral ekteskapslov. Hovedsakelig fordi de ytret sine meninger i det lokale menighetsbladet. 

Føler seg overkjørt av kirken

Sogneprest Jan Terje Hanssen og de fire andre prestene i Bamble er sterkt i mot forslaget om homo-bryllup i kirken. Da Kaja Steen-Johnsen leste det tre siders lange innlegget fra prestene i den nye utgaven av Langesund Menighetsblad, reagerte hun med gråt og sinne.

Av GRETE INGEBJØRG BERGE Telemark Arbeiderblad

Kaja Steen-Johnsen fra Langesund har vært gift i 20 år, har fire barn, men lever nå i et lesbisk forhold. Hun er selv personlig kristen, og har vært aktiv innen menighetsarbeid i alle år.

Etter at firebarnsmoren leste Bamble-prestenes innlegg for en uke siden fikk hun vondt langt inn i sjelen, som hun selv skriver i sitt leserinnlegg til TA.

– Jeg orket ikke være med barna i kirken på søndag. Rett og slett fordi jeg følte meg uønsket, sier hun ærlig.

– Hvorfor skal man «krige» om dette i et lokalt menighetsblad? spør 46-åringen.

SAMHOLDET VIKTIGST

Steen-Johnsen sier til TA at hun kunne ønske menighetene var litt mer ydmyk i sin omtale av kjønnsnøytral ekteskapslov.

– Det er vanskelig å skape en debatt etter et tre siders innlegg i det lokale menighetsbladet. Det bør fokuseres på samholdet når det kommer til de små kirkene, så får diskusjoner som dette heller gå på et større plan, som landsdekkende aviser og Internett.

Debatten om kjønnsnøytral ekteskapslov er noe som opptar henne sterkt, og hun er realistisk når det kommer til temaet.

– Alle har sin egen mening, og vi bør være åpne for debatt. Min mening er at Gud elsker alle uansett hvilken legning man har. Det grunnleggende er Guds kjærlighet, sier hun.

Steen-Johnsen forstår at kirken vil ta vare på det tradisjonelle, men bedyrer at samfunnet likevel er i endring og at dette er noe kirken også bør være en del av.

– Kirken bør ha større takhøyde. Det er trist at kirken og prestene skal være så spisse i kantene. Hvorfor må de gå så sterkt ut?

INGEN PERSONKRITIKK

Selv om Steen-Johnsen reagerer sterkt på prestenes fremgangsmåte i denne saken, synes hun også det er viktig å få frem det positive som de lokale menighetene gjør.

– Sogneprest Jan Terje Hanssen er en flott person, og Langesund Menighet gjør mye bra for kirkemiljøet her. Ungene mine stortrives, påpeker hun.

Grunnen til at hun nå står frem med sine tanker og følelser, er selvsagt for å ytre noen av de homofiles tanker.

– Jeg ønsker så inderlig at vi homofile skal ha de samme rettighetene som andre. Vi bør føle oss trygge og være åpne i forhold til vår legning i kirken.

Steen-Johnsen tror at de voldsomme diskusjonene stenger for det viktigste; Gud.

– Det er ikke vår jobb og være dømmende. Vi tolker jo bibelen forskjellig, men jeg tror at Vår Herre er like glad i oss alle.

MÅ BLI MER YDMYKE

Kaja Steen-Johnsen har bodd i Langesund de siste fire årene. I ni år bodde hun i Vinje, hvor hun var leder av menighetsrådet og ledet søndagsskolen der. På bakgrunn av dette kjenner hun kirken godt.

– Kirkens menn og kvinner bør bli mer ydmyke.

46-åringen mener at prestene bør spare seg for offentlige uttalelser om ømme temaer i Menighetsbladet og fra prekestolen.

– Dette blir jo et forsøk på å få med oppunionen, og selv påvirke debatten. De lokale prestenes jobb bør være å dele kjærlighet og samhold, sier hun.

Kaja Steen-Johnsen håper, til tross for prestenes uttalelser, at hun en gang i fremtiden får gifte seg i kirken med sin kvinnelige kjæresten.

Reklamer

2 Svar til “Lesbisk føler seg overkjørt av kirken – prestene i Langesund forstår henne…. MEN..

  1. Jeg skjønner bare ikke hvorfor man skal gråte i fortvilelse over at noen har et annet syn enn en selv. Har vi ikke ytringsfrihet og meningsfrihet i Norge? Gjelder ikke den også for kirkens prester som tross alt er bundet av Bibelen og kirkens bekjennelse. Det er ikke prestene som har skrevet Bibelen.

  2. Bibelen har blitt brukt som makt og våpen siden den ble skrevet av mennesker slik de forsto Gud. Mange er ofrene for bibelens «fasiter». Det er lov å ha meninger. Jeg har selv vært et offer for Guds stedfortredere på jord og mange har gjort sitt beste for å fortelle meg at mitt liv ikke er like riktig som deres eget. Jeg legger det heller i hendene til den Gud jeg tror på. Han som har skapt meg slik jeg er og som jeg er mer enn bra nok for. Og selvfølgelig kan du mene akkurat hva du vil om det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s