Onani – Galskapen kan stoppes!


onani

Dette sier Bibelen om onani:1. Mos 38,8–10. 8 Da sa Juda til Onan: «Ta din brors kone hjem til deg, gift deg med henne i din brors sted, så du kan skaffe din bror etterkommere.»  9 Men Onan visste at barna ikke skulle høre ham til. Når han hadde omgang med sin brors kone, lot han sæden gå til spille på jorden, for at broren ikke skulle få etterkommere. 10 Men det Onan gjorde, var ondt i Herrens øyne, og han lot også ham dø

 De aller fleste ler vel av denne Bibelteksten i dag. Å onanere er godt, det hjelper en å bli glad i sin egen kropp og den hjelper en til å få utløp for fantasier.

 i 1908 publiserte Sir Jonathan Hutchinson avhandlingen: «On circumcision as preventative for masturbation» Denne avhandlingen alene er den direkte årsaken til at i nesten 100 år har omskjæring av nyfødte guttebarn i fks USA vært standard rutine.
Ikke fordi det dreide seg om hygiene, eller religion.
For å gjøre det vanskeligere for barnet å onanere!
I 1920 sto det i alle amerikanske legebøker at dersom forhuden ikke ble fjernet på nyfødte barn kunne dette være årsak til våte drømmer, hysteri, epilepsi og feberfantasier.

Mytane om kva som kunne skje dersom ein onanerte, var mange. Det vart sagt at onani kunne føre til at ein fekk grøne eller rosa hender, at hjernen skrumpa kvar gong ein onanerte, at penis vart mindre og mindre, at gutar brukte opp sæden og difor vart sterile, og så vidare. Det at gutar som onanerer mykje, bruker opp sæden, er framleis ei levande førestelling hos gutar og menn i nokre asiatiske og afrikanske land, og kan vere det her heime òg. Det eksisterer framleis vrangførestellingar og frykt hos mange unge når det gjeld konsekvensane av onani. Det viser kor viktig det er å samtale med elevane om den kunnskapen vi i dag har om onani. (http://www2.skolenettet.no/samliv/ressursbok/kap11_09.html)

DENNE ER MORSOM! (hentet fra http://www.herregud.com)

Mange unge menn sliter med ereksjon utenfor ekteskapet, og i noen tilfeller fører dette til tvangshandlinger som onani og selvmord. For å bli et normalt menneske igjen, har Morten Sæle (24) valgt å la seg behandle slik Bibelen befaler.

Morten Sæle har vært medlem i Svevende Ord siden han ble frelst som 18-åring. Siden begynnelsen av tenårene har Morten vært en praktiserende onanist, og da han ble frelst trodde han at han skulle klare å slutte med dette. Så langt har verken bønn, tungetale eller kirurgi vist seg å hjelpe i kampen mot onanien. Sæle har valgt å være åpen med hensyn til disse psykiske problemene, selv om dette har ført til bekymring og sinte henvendelser fra andre medlemmer i menigheten.

Pastor Bjarne Belsazar Johannessen forteller at ledelsen vurderer situasjonen fortløpende, men at foreløpig det ikke er aktuelt å ekskludere Sæle fra Svevende Ord. – Sæle har fulgt Bibelens instruksjoner svært nøye, og vi tror at det kun er et spørsmål om tid før han klarer å legge disse problemene bak seg, forteller pastor Johannessen til Herregud.com.

– Alle i Svevende Ord kjenner til Matteus 5:29 hvor det står at om ens høyre øye lokker en til synd, så skal en rive det ut og kaste det fra seg, siterer Johannessen som understreker at man naturligvis ikke skal tolke dette verset bokstavelig.

– Det er veldig mange svake menn som lar seg friste av pornografi og som ser med vellyst på kvinner som de ikke er gift med. Jesus stiller seg naturligvis skeptisk til dette, men det ville vært helt absurd å forlange at disse skal rive av seg øynene slik Bibelen befaler. Vi har da tross alt medisinsk personale som kan sørge for at dette skjer på en renslig og smertefri måte. Vi lever jo ikke i middelalderen, ler Johannessen hjertelig.

– I fjor sommer fikk Sæle operert ut det høyre øyet, men i ettertid har legene våre lurt på om det kanskje var det venstre øyet som lokket til synd, siden de gode resultatene har uteblitt. Dersom han ikke klarer å stoppe med å stirre på de unge kvinnene i menigheten, vil ledelsen på sikt vurdere om Sæle må få satt inn et glassøye på venstresiden også, sier pastoren bekymret.

Til tross for sine psykiske problemer og flere år med motgang er Morten Sæle ved godt mot.
– Pris Herren! Jeg hadde en svært positiv opplevelse med Gud her for noen uker siden, forteller han entusiastisk. – Da jeg våknet etter en lur på sofaen, klarte jeg ikke å bevege min høyre arm, den var nemlig blitt helt nummen. Jeg ropte i takknemlighet ut til Jesus, og priste hans navn mens jeg flere ganger kastet meg i stuegulvet og talte i tunger. Å, hvilken glede vi har i Jesus! I mitt hjerte var jeg sikker på at Han hadde gjort det slik at jeg ikke lengre kunne ta meg selv på penis, roper Sæle beveget.

– Men det viste seg at jeg hadde lagt litt forkjært på sofaen, og at hånden bare hadde sovnet, fortsetter den unge mannen som beroliger alle med at denne skuffelsen ikke får ham til å tvile på at Gud vil hjelpe ham.

– Jeg er 100 % sikker på at dette var et tegn fra Gud om at han snart kommer til å paralysere eller amputere min hånd, slik at jeg ikke lengre kan onanere eller gjøre andre syke ting med den. Jeg har fått nok av gråtkvalt onani! Derfor kan jeg ikke miste troen på at Jesu nåde kan sette meg fri fra synden. Jeg vil gjerne ha flere kirurgiske inngrep av doktorer som tar Bibelen på alvor, men akkurat nå har jeg ikke råd til flere operasjoner, sukker Sæle før han igjen fortsetter sprudlende: – Men hvis ledelsen i menigheten anbefaler dette, så er jeg sikkert på at Gud kommer til å hjelpe meg økonomisk slik at jeg kan oppfylle min del av den planen som Han har for mitt liv.

I tiden som kommer vil det bli satt opp egne bøsser i kafeen på Bibelsenteret. Vi oppfordrer alle å gi penger til Morten Sæles neste operasjon. Etter at bøssegebyr, tiende og kollekt er trukket fra vil mer enn 30 % av disse pengene gå inn på en øremerket konto for dette formålet. Pris Herren!

Om ONANI (wikipedia.no)

Ordet onani er en misforståelse fra historien om Onan i Første Mosebok, kapittel 38, versene 8–10[1]. Da Onans bror dør barnløs, må Onan gifte seg med brorens hustru. Onan ligger med henne, men «lot sæden gå til spille på jorden» for å unngå å få en sønn som kunne oppfattes som brorens egen og den rettmessige arvingen etter ham. «Men det Onan gjorde, var ondt i Herrens øyne, og han lot også ham dø.» Dette avbrutte samleiet ble tidligere feilaktig tolket som masturbasjon. Onani eller selvbesmittelse ble derfor ansett som en alvorlig synd.

Det er fortsatt religiøse innvendinger mot onani. Holdningen blant trossamfunn i moderne tid varierer fra det gamle synet om at det er en alvorlig synd, til en oppfatning av at det er noe galt, men at det samtidig er en slags «sikkerhetsventil» som forhindrer andre handlinger. Den katolske kirke har valgt å definere det som en «alvorlig, tøylesløs handling», hvilket betyr at det ikke nødvendigvis sees som en synd i seg selv, men at det kan gi opphav til synder og at vanemessig onani kan være en synd. Årsaken til at man fortsatt har et negativt syn på onani er at seksualitet i religiøs sammenheng tradisjonelt sees som et middel for forplantning.

Onani var opprinnelig en betegnelse for avbrutt samleie. Onani i betydningen masturbasjon er et lån fra sveitsiskfransk som en følge av en sveitsisk leges suksess med et skrift om sykdommer som kom av masturbasjon. Ingressen til hans bok fra 1755 hadde den misforståtte ordvalget «L’Onanisme».

Gjennom tidene har masturbasjon blitt sett på som meget syndig, sannsynligvis for at det ikke hadde noen åpenbar praktisk funksjon i motsetning til samleiet som ideelt sett var for å føde barn. I løpet av 1800-tallet ble onani blant unge gutter fordømt, og flere «gode» råd ble gitt for å hindre dem i deres «selvbesmittelse». Man anbefalte blant annet å legge noe kaldt på kjønnsorganene. Unge jenter ble anbefalt å ikke sitte med beina i kors. Det fantes også en oppfatning at onani kunne føre til psykiske sykdommer og til galskap.

I USA og i andre engelskspråklige land ble det innført omskjæring ved fødselen som en effektiv måte å minske unge gutters tendens til å onanere og derfor også sjanser til psykiske lidelser. Tradisjonen med omskjæring har dødd ut i de fleste land, unntatt i USA. Omskjæring av amerikanske barn har kanskje ikke den opprinnelige begrunnelsen lengre, men er nå mer å betrakte som en tradisjon som begrunnes med andre positive effekter, blant annet hygieniske.

Kvinnelige onani er fortsatt noe tabubelagt sammenlignet med mannlig onani, spesielt i puberteten. Derimot har salg av sexhjelpemidler for voksne kvinner økt betraktelig de siste tiårene, noe som kan betraktes som en tendens til at tabuet minker.

Det finnes ingen vitenskapelig forskning som har bevist at onani har skadelige effekter. Tvertimot slår psykologer og seksologer fast at onani er både naturlig og ufarlig. Det skal imidlertidlig påpekes at mange menn opplever problemer med nedsatt følsomhet som følge av onaniteknikker som stimulerer penis i en langt kraftigere grad enn ved et samleie.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s